Header

Jeg kom hjem for en uke siden og det har vært veldig godt å få slappet av, samtidig som jeg også har hatt mye vondt, men ikke for ille da. Jeg tenker at det kan være overbelastning, noe jeg isåfall har fått av å trene alt for intensivt uten opptrapping først. Så planen min er å trene litt i julen når jeg blir frisk for å bli klar for neste års fag, intensiv styrke. Ellers så håper jeg på enda mer julestemning når jeg kommer til Harstad. Håper jeg får en fin tid med alle de jeg ikke har sett på nå fire måneder, og mamma da, som jeg traff før jeg reiste til Guatemala.


Jeg er spent på hvordan mamma har innredet den nye leiligheten hennes, og jeg er spent på hvordan katten blir å reagere på å se meg igjen.

Jeg har hatt det fantastisk i Guatemala, fordi jeg og de fleste har blitt tatt så utrolig godt i mot av befolkningen. De familiene jeg har bodd med har fått oss til å føle oss som om vi var familie. De stilte alltid opp for oss og var takknemlige for det vi gjorde for dem. Noe som føltes veldig godt. Jeg kan si at jeg ble riktig så glad i mange av de jeg møtte.

Kulturen opplevdes som helt grei for meg. Jeg likte at kvinnene brukte draktene sine, og de to gangene jeg så menn bar drakt så var det tøft. Det var litt trist å vite at mange av de oppegående og flotte kvinnene fokuserte på familieliv først og var ikke så sikker på om de ville satse på å få en utdanning. Ellers så var bussene et helt kapittel for seg selv, for å få folk inn i bussen ropte de ut hvor bussen skulle. Når vi satt i bussen og ventet på start ble vi tilbudt drikke og mat av selgere fra gaten. Noen ganger kom det folk på i hovedsak for å misjonere eller selge helseprodukter. Ellers så var det ofte svingete veier, dessuten var setene var lagd av skinn, så vi måtte prøve å holde oss fast mens vi gynget fra ene siden til den andre.

Fattigdom legger man merke til, men ikke i den grad at jeg følte det sånn. Vi hadde egentlig alltid god stemning. Vedovn, utedo og at ofte et familiemedlem er i USA for jobb er det som jeg har lagt merke til.

Ellers....

føler jeg at jeg har fått tid til å tenke på livet, så da jeg har noen poenger som kan være verdifull:
- At hvordan man har det kan glemmes og oversees fort? Hvis man finner småting som har gjort deg trist eller irritert som ofte skjer over tid, så blir det ofte en større plage uten at man skjønner det. Så slike ting er lurt å finne ut av fortest mulig. Å gjøre noe med det vil definitivt hjelpe.

-Hva kan du gjøre i Norge som engasjerer deg? I Guatemala begynte jeg å virkelig forstå hvor heldig jeg er som kan bruke stemmen min og hvor viktig der er å bruke den, fordi at slike privilegerer som for eksempel det å kunne ytre seg fritt kan rives vekk i hvert øyeblikk. (Et eksempel som skjer nå er at USA ønsker å fjerne det mer eller mindre nøytrale Internett og ha mer innsyn i privatlivet.) Det viser at det er viktig for et mennesker å engasjere hverandre både politisk og i samfunns- og natur problemer, som for eksempel forsøpling eller en levelig lønn.

Her er et noen fine bilder fra Guatemala:Nå vil jeg ønsker alle en veldig god juleferie og forsåvidt også et feststig nyttår!🎇


Vi høres!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Jeg tenker på min katt, han er så skjønn. Hvordan har han det og hva finner han på idag. Kunne jeg ikke bare koset med han litt nå? Jeg treffer jo andre katter, og hilser alltid på dem. Bodde i for noen uker siden på felt-arbeid hos noen veldig snille og gjestfrie mennesker. Der hadde moren demmes i nabohuset to skjønne katter. Jeg er glad for at jeg fikk møtt dem, for de var utrolig søte.. Men ingenting slår tanken om hvor mye jeg skulle ønske jeg var der hos min egen.


Livet på folkehøyskolen er så herlig. Jeg våkner hver morgen og ser ut av det store vinduet mitt ut over fjorden. Det blir en kort stund med meditasjon det. Når jeg ikke ser ut av vinduet, eller tenker på katta mi og andre jeg savner hjemme, er jeg ofte på fellesstua og ser serier og ellers er ganske sosial. De fleste på skolen har ikke Internett på rommet sitt. Og for min del er det ganske bra, for da blir jeg "tvunget til å være sosial" og får det ganske så mye artigere enn om jeg hadde sittet alene på rommet mitt. Det gir energi å være med andre.


Men en annen ting jeg gjør, er å tenke mye på noe som skal skje om ikke så lenge.

Om bare tre uker....

Da skal klassen min og jeg dra til Guatemala og det blir utrolig spennende. Jeg øver spansk nesten hver dag, jeg begynner å si setninger på spansk for meg selv. Jeg har funnet ut, at det beste er om jeg lar min smarttelefon være igjen i Norge. Å kun gi de nærmeste mitt nummer. For jeg skal være der i to måneder, uten så mye Internett tilgang. Nå er det ikke lenge til. Litt filosofisk av meg, så vil jeg si at ingenting er så lenge til. For plutselig er vi i den tiden vi lenge har ventet på, også må vi vente på noe nytt.

Jeg skal leve litt som i fortiden, ved at vi vasker klær uten bruk av vaskemaskin og uten Internett, men mest av alt skal jeg leve i nuet. Jeg skal få venner, jeg skal på et tøft prosjekt om barn og ungdoms muligheter, språksoler som vi kan forbinde med lopper og mais, som er ganske fin da. Jeg skal til et, eller flere land der det forventes at vi snakker spansk. Jeg skal ha en strålende tur. Dette er noe som er bra for meg. En utfordring. Et levesett jeg ikke er vant med. Et språk jeg ikke er vant med. -Jeg forestiller meg noen gang at jeg jeg er der som i en drøm jeg har, noe som jeg føler er en evighet til, men når jeg kommer ut av drømmen innser jeg er at nå er det ikke lenge til, snart er det en virkelighet.

Det er artig- det er skummelt- det er spennende -og det er min drøm.


Foto: Håkon Rybakken

Likes

Comments

Jeg alltid vært og kommer nok alltid til å være en skoleglad person. Det er likevel kanskje ikke sånn alle har oppfattet meg de siste årene og ikke alltid slik jeg har følt det heller, så det kan jeg like gjerne skrive litt om.

For hvordan går man i fra å ha det slik

til dette?

Spesielt i fra 1-10 klasse var jeg ivrig og flittig både på skolen og hjemme. Jeg har elsket å ta fatt i nye temaene og undersøke lærdommen som var i skolebøker eller mamma sine helsebøker. Jeg har vært glad for at vi startet tidlig å lære engelsk, å svømme og lage mat. På den andre siden skulle det gjerne ha vært mer psykologi, helse og naturfag i fra starten av, men ellers kan jeg ikke klage.

Har ikke så mye å si om ungdomsskolen, for det var gode lærere og kule folk der. Var nok også noen som var veldig lite interessante for meg som les: prøvde å plage meg. Som regel kom det til bullshit delen av hjernen min. De tingene jeg virkelig ikke bryr meg om. Så hvor mye vits det var for dem å plage meg istedenfor for å fokusere på å ta vare på seg sev, det kan de selv få lure på.

På videregående skjedde det mye fantastisk, mange som gikk på skolen var utrolig kule, interessante, og de kunne både inspirere meg og motivere meg. Jeg hadde en lærer spesielt som inspirerte meg, mest da hun hadde faget Engelsk Litteratur 3 året.

Men det var også den skolen som var tøffest. Jeg trodde virkelig ikke det ville bli så vanskelig som det var. Jeg startet rett og slett med ti timer lekse i uka, men tilslutt ble skole mer og mer de-motiverende. Det handlet mest om systemet. Det at hverken mer eller mindre pugging hjalp meg noe, slik som før. Det var som om karakterene var bestemt fra starten av skoleåret😳. Jeg kunne nesten bare maks gå opp eller ned en halv karakter i et fag. Spesielt første året var vanskelig, for jeg var ikke vandt med å flytte klasserom for hver time. Dessuten så trivdes jeg utrolig godt i matteklassen jeg startet i, som var T matte, men jeg ble tvunget til å bytte til P matte. Dette syntes jeg var urettferdig, da mange andre lik resultatene mine ikke ble det. For jeg jobba jo så mye med det (med et stort smil) da, men jeg måtte bytte, og da jeg kom i P matten så forstod jeg veldig lite av den. Så jeg satt jo der som et spørsmålstegn, når jeg virkelig bare ville jobbe. Jeg har vært veldig bitter over det, men nå går det fint. Det fordi jeg fann ut av det jeg vil studere og der trenger jeg ikke så mye matte. Jeg har jo positive opplevelser også, blant annet på 2 året hadde jeg fagene sosialkunnskap,og medier og kommunikasjon som jeg trivdes veldig med!❤

Det som skulle bli tredje året og siste året på videregående, ble ganske slitsomt for meg, siden mye hendte den tiden som var tungt og mye styr. Så derfor tok jeg et fjerde år. Fjerde året var i grunn ganske artig, men jeg kjente meg ganske lei i halvåret, etter å ha følt meg som en ball man bare skal presse og presse på for at den skal blir helt perfekt.

Jeg stilte vell spørsmål noe som at: "hvordan skal en perfekt verden ledes av "perfekte" mennesker. "Jeg er ikke dum fordi det ikke gikk sånn som verken jeg eller lærere ønsker. Nemlig toppkarakter. Fordi kunnskapen ligger ikke alltid på papiret, og alt som er i boken er allerede skrevet og lært. Det er nye ideer som endrer verden. Der er engasjementet og stå på viljen som får verden framover i tid. Selvfølgelig vil jeg strebe etter toppkarakterer, jeg skal lese mer i boken toppkaraktersystemet og bli klar for universitet slik, men også på den måten at jeg skal finne meg selv.

Jeg satt altså rommet mitt i Desember, følte meg skyldig for å ikke ha lest som jeg tenkte jeg burde. Heller ikke veldig motivert akkurat da. Plutselig kom jeg på noe, at man kan gå et år på folkehøgskole, jeg prøvde å legge tanken vekk, for det ville vell ikke bli noe av den uansett. Tankene om folkehøgskole ville ikke bort, så plutselig satt jeg der å søkte på en folkehøgskole.

Den skolen er perfekt for meg kom jeg fram til. En plass jeg kan utvikle meg litt å lære om bærekraft, musikk, trening og spansk kultur og språk. Jeg får visstnok oppfylt drømmen om å reise til Sør Amerika. Får hjulpet andre mennesker, noe som jeg kanskje trenger, for å faktisk ha det bra med meg selv. Vi får være med på å inspirere andre mennesker ved å holde presentasjoner om det vi opplever, og vi møte også forskjellige organisasjoner for å bli inspirert selv. Å starte på et folkehøyskole år tenker jeg blir bra. For alt skjer, som jeg hører, uten det som kan slite deg mest ut, nemlig press her og press der. Jeg håper året blir en mulighet til å finne ut av noe, uten å finne ut hvordan man skal få en høyere karakter samtidig.

Nå starter skolen i morgen på Sund Folkehøgskole og jeg skal ha med meg to venner. Jeg gleder meg mye nå, for å ordne rommet, bli kjent med nye mennesker og starte med fagene.

Jeg vet ikke ennå helt hvordan det blir så klart, men jeg har en en god følelse, heldigvis!


Jeg tenkte å dele noen bilder fra avskjedsfesten som var ute for oss som flytter til trønderlag i høst: Ruben, Caroline og meg.

Vi var ute ved en elv, og der grillet, vasset og badet vi. Det var utrolig koselig. Her er noen bilder fra kvelden tatt av selveste Ingrid Karoline Karlsen 💗

Likes

Comments


Some of the companies in todays world are trying to keep their ways a secret, even when I ask them on a private mail they would not tell me anything. I know what they hide.

I started to know things since 2012, because:

I was sitting in my room and reading on my computer about an organization called "The rainforest foundation".

I figured out that some furniture is made of woods that are going extinct. That our food and everyday product consist palm oil, and we don't have much of a chance to know if it is illegal. They hide palm oil under the name names: vegetable oil and Sodium Laureth Sulfate. Someone who have to hide something... Must be very trustworthy, right?

For example, Mr. Trump did not want people to know anything about his taxes. It was leaked that he had not been paying them, for 17 years! "Let's make America great again!" he shouted, and I asked:: "For whom? Yourself? You Mr. Trump for sure don't care about the community." And guess what?

The urge of getting rich does that to people. People who crave for money does not let moral become their top priorities. They know what they do. Trust me. They just don't care enough.

So I did learn a few things:


Palm oil consist in almost every product, even toothpaste, handsoaps, shampoos and creams.

We should keep away from those products cause they are ruining for indidgenous people and our precious rainforest.

We can demonstrate, be curious, use your mouth to ask questions, inform others, be angry and be fair to stop deforestration.


I have seen smart people taking a stand against it as soon as they get to know this horrible truth. I have heard about people who risk their life by physically stopping the illegal workers so that they can save the rain forest. The world needs the rain forest, watch any documentary about it and you will understand why.

At every grocery store you will figure out palm oil is one of the most used ingredients in toothpaste and soaps. It is, of course, hiding behind SLES. They can't keep doing it if you realize that it means... the companies knows they are doing a crime but keep on doing it for money.

Let's make some changes!

Because we can find some other products to take in joining us in our daily life.

The brands: Dr organic who doesn't use it SLES at all.

Body shop who does not hide what they are doing, and try to save the forest.

And here are more examples:

http://www.rainforestfoundationuk.org/palmoilguide


When it comes to SLES-free toothpaste, I recommend these:
Prodox, PRO-EMALJ or Zendium

For soaps and creams I recomend Dr.organic


If u wanna be aware I suggest that you start to be careful of the ingredients when you buy these types of food:

Biscuits, Chocolate, noodles, frozen pizza, lasagna, and other fast foods! And then shampoo and handsoap, and toothpaste!So last autumn I mailed some companies and I did not get an answer from all. I got an answer from Lano. Pleased that they wrote to me, but not happy they can not tell me where their palm oil came from.

I hope that one day, we can hold the ones that are responsible, actually responsible. Also we have to start with ourselves. Boycotting those who want to keep secrets is a good way to start.

"This is a fight, and hopefully a revolution. But it must start with you."

💚

Likes

Comments

Hva er et forbilde for meg?

Det er en som jeg vil finne ut mer av, fordi han eller hun inspirerer meg og som jeg blir glad av. Jeg har jo venner og familie som gjør nettopp dette! I dag tenker jeg heller å fortelle litt om noen bloggere og artister/skuespillere 😃

Så da starter jeg bare med bloggerne:

http://mammasom16.blogg.no, er den beste fordi hun hun har en fantastisk personlighet og er så utrolig moden for alderen. Hun har oppnådd så mye med bloggen synes jeg, hun har en egen stil og tar alltid opp et interessangt og dagsaktuelt tema. Hun er veldig sterk og har masse girlpower. Hun klarer å ser det positive i livet selv når ting er vanskelig. Hun er til stor inspirasjon.💓

http://sophieelise.blogg.no leser jeg så ofte jeg kan! Hun skriver rett fra sjæla, og jeg digger at hun er så uredd for å si hva hun mener og føler for! Det blir rett og slett skrevet så vannvittig mye viktig av henne💗

Sjekk gjerne ut:

http://nouw.com/fitmarga. Margaret sin blogg synes jeg er verd å lese, hun har nettopp startet den opp, men det blir knallbra å følge med på denne. Hun skriver om trening for det er hennes interesse og det er mange som enten trener eller ønsker å trene. Vil anbefale henne fordi hun gir meg trenings motivasjon også deler hun gode tips og sunne matoppskrifter!


Så skal jeg skrive om folk i fra en litt anen verden for å si det sånn! Å ha 100 million følgere på instagram er ikke bare, bare nemlig, Selena Gomez er første kjendis til å nå så mange!

Selena Gomez gikk i 2016 gjennom et vanskelig år. Turneen hennes Revival ble avbrutt, fordi veninnen hennes (en ganske talentfull litt mindre kjent sanger) ble desverre drept 😢 Så da dro Selena på behandlig for depresjon og angst problemer som hun har hatt en stund og hun fikk sikker også tid til å bearbeide sorgen! Idag virker hun lykkelig med den nye kjæresten Abel, også kjent som The Weekend!. Tidlig i 2016 ble filmen The fundamentals of caring sluppet ut, og den var veldig fin! Anbefales virkelig! Og i mars i år slippes det ut en serie hvor Selena skal være forteller! 13 reason why heter serien! Blir spennende 😃 Proklamerer litt for sangen Trust Nobody også! Cashmere er en norsk artist som har lagd melodien i den!

Den neste og siste artisten, for de som kjenner meg godt, forstår at det er jo ingen andre enn Ariana Grande!

Hun har gjort mye spennende det forje året, slik som Scream Queens og inspilling av musikkvideoer og øving av Dangerous Woman tour. Dangeous woman turen startet faktisk idag i Amerika! Jeg og en veninne skal dra på DW når hun kommer til Oslo den 10 mai! Blir fantastik å høre henne live igjen!https://nouw.com/javascript/img/d83dde0d.pnghttps://nouw.com/javascript/img/d83cdfb6.png 🌙💓


Takk for at dere har inspirert meg!


Likes

Comments

Eastbourne 💓

Jeg dro til England med bestevenninna mi Sofie.  Her er noen av minnene mine fra den turen 😃

Bilde nr 1 er utsikten våres fra rommet. Det var ganske var lett å sove siden gaten var veldig stille. Vi gikk tur til parken og til stranden. Handlet litt og hadde det veldig fint sammen med Eva og Silje som jeg er i slekt med.

En av dagene i England dro vi til Brighton for å være med i en Gay parade🌈

Det var veldig hyggelig og det var mange mennesker der. Brighton er faktisk kaldt the Gay Capital of Britain... Både brannbilen, sykebil og politiet hadde fiksa på og malt bilene sine for paraden. Og det var mye underholdning. Det var også vist mye støtte for flyktningene, og støtte fra muslimer til homofile og lesbiske.. Hendte faktisk at jeg gråt litt den dagen fordi det var litt rørende å se alt engasjement og dette var jo første gang jeg var med. 

Det starter en TV serie om det å være homofil&lesbisk i morgen. Jeg tenker å følge med på det ettersom mandager er TV dagen hos meg.

Mer info:

https://www.nrk.no/trondelag/kommer-ut-av-skapet-pa-tv-1.13094866


Og hær er litt bilder fra paraden:

Vi var tilslutt 2 dager i London. Det er kjempefint der. Selvom det er trange gater, så er det mange mange fine parker og mye å finne på.. Det var også fint vær da vi var der. Vi har hatt en koselig tur og vi har begge lyst å dra tilbake en annen gang💗

Likes

Comments

Hei 😃

Jeg har vært engasjert i 5 år med få ned bruken av palmeolje. Det er utrolig hvor mye som har skjedd i disse årene med tanke på hva dagligvarebutikker tar av valg og dette mye på grunn av forbrukerne👏 Masse credz til oss som har stått på, tatt etiske valg i butikkene og informert hverandre., Men det er fortsatt mye som står på spill og det er noe jeg synes vi har for lite oppmerksomhet over. Jeg ønsker en framtid hvor det som er igjen av palmeolje skal kunne både spores opp, og sjekkes om det er etisk,. Jeg vil ikke gi meg før den tid, og jeg sier nei takk til palmeolje.

Når jeg lager dette innlegget så vil jeg få flest mulig sin oppmerksomhet, og da burde jeg også fortelle hva dette er, slik at alle er med fra starten av.

Hva er palmeolje?

Det er en vegetabilsk olje som kommer fra oljepalmen, som dyrkes i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

Hvordan lages det?

Man må ha et stort areal og veldig mange av plantasjene har brent ned regnskogen til denne bruken, både lovlig og ulovlig. Uansett hva, så er det veldig trist å brenne ned regnskogen, da vi vet at det bor veldig mange utrydningstruede dyr der. En annen dum ting med palmeolje industri er at jorden til palmeplantasjen er veldig vanskelig å få fruktbar igjen. Slik at mange etterlater området tomt og finner ny plass for de neste plantene.

Hvorfor lages det?

Det brukes til mat, biodrivstoff, mat i dyre for, i såper og tannkrem!

Nå sier du kanskje "whaat" og sitter 😨😱 fordi det er så mye som du ikke har tenkt over at det var i?


Vell, slik var jo jeg også den gang jeg fikk vite dette. Jeg ble sint, frustrert og fortvilt. Min nye hobby når jeg var i butikker ble å sjekke ingrediensene. Nå har jeg sett så mye at jeg husker hva som har det og hva som ikke (noe av produktene forandrer ingrediensene). MEN, det finnes så og si, rett og slett egentlig ingen såper eller tannkremer i norske dagligvare butikker som er uten SLS. 👉Sodium Laureth Sulfate er en type alkohol som fins i palmeolje og kokos. Den alkoholen er med på å skape irritasjon i huden. Når jeg ikke vet hva og hvor SLS kommer fra, og itillegg ikke synes noe om irritasjonsmomenter så lar jeg være å kjøpe det.

Jeg bryr meg faktisk ikke om at jeg må betale litt dyrere for ordentlig vare.

Jeg tar heller turen inn på apoteket for å kjøpe tannkrem.

På The Body Shop har de fokus på at varene deres er etiske, null dyretesting og fokus på miljø. For tiden har de også slik at for hver handel du gjør der, så blir det plantet 1 kvadratmeter ny regnskog.

https://www.thebodyshop.no/bio-broer

Anbefaler også på det varmeste en spennende serie som er i de fleste helsekostbutikker!;

http://www.drorganic.co.uk/


Jeg vil bare at dere skal forstå at:

-Når dette kommer opp i debatt

-Når flere ser at det lønner seg og er best å kjøpe disse produktene.

-Så vil de som produserer få så dårlige salgstall at de vil heldigvis måtte endre sin policy! Og da blir ikke det så dyrt likevel å ha gode og etiske produkter.

Dette har jeg vært med på å oppleve. Og jeg håper at vi fortsetter å gå riktig vei.

Jeg skal ikke få deg til å lese så alt for mye mer nå.! 💓 Jeg håper du har en fin dag videre. Håper du også får noen nye tanker om hva som er smarte valg for den framtiden som vi er på tur til, og håper du finner ut hvilke produkter du er fornøyd med 🌸

Jeg må bare si ifra om at...

Det desverre ikke går an å kommentere på bloggen min, med mindre du har blogg selv. Jeg er ikke sikker på om jeg får gjort noe med det ennå.

MEN, at du kan alltids ta kontakt med meg på chat eller skrive en kommentar på statusen hvor jeg har link til bloggen!

Om du ønsker å hive deg med i debatt så kan du jo bli medlem i en av de mange Facebook grupper som er i mot palmeolje.

Solveig Marie

Likes

Comments

Hei!😊

Jeg skal begynne å blogge igjen, og det blir forhåpentligvis 1 gang i uken at jeg blir å gjøre det!❤

I sommer håper jeg å ta fine bilder i England. Håper å bli mer kjent med de jeg og venninnen min skal bo hos.

Håper at vi får mange fine minner og koser oss!

Husker at jeg koste meg veldig på sist tur til utlandet, nemlig i Thailand. Det var så utrolig vakkert der og det var så hyggelige folk jeg bodde hos. Savner dem veldig! 🌺

Har ikke hatt motivasjon til å blogge ettersom jeg har måtte gjøre mitt beste for å takle skole stresset. Alt i alt så er det veldig fint å gå på Heggen, og jeg synes det er rart at klassen min ikke skal ha timer i lag, at vi nå skal studere, jobbe eller gå på folkehøgskole. Jeg ønsker dem så klart masse lykke til! ✨

Hello! 😊

I have started to blog again! This summer I am going to England with my friend. Hope it will be cool! Last trip I were on, in Thailand, were very good. It was a incredible beautiful country and I met some really nice peopole, some who I lived with and spent my days with the three weeks I were there! Miss you🌺

Likes

Comments

Hei! jeg bestemte meg for å dele noen bilder i fra Thailand turen. Det var utrolig vakkert i Thailand, mye nytt å se og mange hyggelige og snille mennesker. Mange hunder og katter. Det første to bilder er ifra byen jeg bodde tre uker på. På den tiden fikk jeg være på et hotell en liten stund, sykkeltur, biltur, dra på historiske plasser, eller på plasser hvor det var religiøst med budda eller sånn, en forestilling og markeder. 

Dette er fra turen vi tok til, en liten plass utenfor Petchabun, vi måtte kjøre opp et fjell for å komme hit! Veldig fin kunst i veggene og gulvet. Det blir nok en del to fordi har noen til bilder💗

Likes

Comments