När hundleken drar igång!

Av allt som man väljer ut till sin fyrbenta vän är leksakerna definitivt det roligaste. Hundleksaker kan komma i ett flertal former och färger, vilket ger en ett hav av alternativ för den lille vovven. Likt människor har hundar självfallet även preferenser och det gäller därför att man väljer ut en leksak som både passar den hund man har samt faller honom eller henne i smaken. Nedan ska vi tala lite mer om vad man bör tänka på när man väljer ut sina hundleksaker.

Hur stor är ens hund?

Det är av yttersta vikt att man väljer ut en hundleksak som passar hundens storlek, och det finns även här många val att göra. Om man exempelvis har en schäfer ska man definitivt inte satsa på en liten pingisboll eller dylikt, då denne är skör nog att gå sönder så fort tänderna nuddar vid den. Samtidigt finns det dessutom en risk att ens schäfer försöker svälja pingisbollen som då riskerar att fastna i halsen. För en större hund med vassa tänder behöver man någonting stort och hårt såsom exempelvis ett tuggben. För de lite mindre knähundarna bör man inte välja ut någonting stort och tungt som kan skada dem, utan istället satsa på en mindre leksak som enkelt kan bäras runt i munnen och fångas.

Att apportera gör livet roligare

De flesta hundar älskar – och då menar vi verkligen älskar – att apportera. Med detta menar man att en frisbee, boll eller dylikt kastas iväg för att hunden ska hämta den och föra tillbaka den till personen som kastade. Detta är en lek som många hundar kan hålla på med i flera timmar i sträck, men det finns dock vissa hundar som gillar det mer än andra. Ett exempel på en hundras som vanligtvis älskar apportering är just Golden Retriever. Man kan höra det i hundens namn som på svenska översätt till ”Den gyllene apporteraren/återhämtaren”. Det låter lite udda på svenska, men vad man menar är att denne hund älskar att springa iväg och hämta tillbaka det som man har kastat.

För att apportera på ett roligt vis kan man testa att införskaffa just en frisbee. Denne leksak är så bra med tanke på att hunden enkelt kan fånga den i sin mun samtidigt som lufttrycket för frisbeen lätt att kasta iväg. Ett ytterligare alternativ som många älskar är just bollen. Denne blir ännu enklare för hunden att fånga i munnen, samtidigt som den kan studsa fram och tillbaka och bara i allmänhet göra leken roligare. För att låta hunden bränna mer energi kan man ta sig ner till stranden och apportera ut i havet. Det finns ett stort antal hundar som älskar den här aktiviteten.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229