​Det liknar en person, som går upprätt runt mitt ute på vattnet. Men vid närmare eftersyn ses siluetten av en surfbräda och en paddel, som rytmiskt bryter vattenytan. Den nya sporten heter Stand Up Paddling – eller bara SUP - och är en sport i rivande utveckling.

Stand Up Paddling blir mer och mer vanligt. Det finns överallt där det finns tillgång till öppet vatten – antingen lugnt vatten, i hamnar, på floder eller på havet i vågor. Den slags förhållanden har vi massor av i Sverige, och därför sprider sig sporten som ringar på vattnet. Stand Up Paddling är lätt att lära sig, och alla kan pröva på sporten, om man bara kan simma.

Vad är Stand Up Paddling?

Sporten är egentligen ganska gammal och kommer ursprungligen från Polynesien i Stilla havet och har sedan spridit sig till Hawaii, där den kallas Hoe he’e nalu. på 1960-talet blev Stand Up Paddling för första gången vanligt – speciellt i Californien och på Hawaii. Många surfinstruktörer paddlade ut på stora brädor med paddlar för att bättre kunna se och hålla koll på sina elever och så uppstod beteckningen Beach Boy Surfing – ett annat namn för Stand Up Paddling.

Med tiden glömdes Beach Boy Surfing en aning, men i 2006 fick sporten sitt nuvarande genombrott, då den professionella surflegenden Laird Hamilton paddlade över den engelska kanalen. Sedan dess har sporten spridit sig som blixten över hela världen och har nu även blivit vanlig på de svenska stränderna.

Roligt från första gången

Med Stand Up Paddle Surfing tränar du din smidighet, balansförmåga samt dina bröst- och magmuskler – utan reell risk för att få skador. SUP är en vattensport, där du har kul redan första gången du försöker stiga upp på brädan.

SUP är en sport, där du snabbt får succéupplevelser, men också många utmaningar og utvecklingsmöjligheter samtidigt med att du håller dig i form och njuter av naturen. Oavsett om du vill vara fit, gillar action, älskar att segla lugnt i havets vackra omgivning eller bara önskar fred från vardagens hektiska aktiviteter, så har Stand Up Paddling något att erbjuda dig.

Utrustningen

Det behöver inte vara så dyrt att komma igång med Stand Up Paddling. Med uppblåsbara brädor för är det lätt att transportera sin utrustning och komma ut på vattnet. En uppblåsbar bräda kan ligga ihopvikt i bagagerummet, och så kan man paddla ut direkt efter jobbet, när man är på väg till kaffe hos svärmor eller bara när man får lust. Och så slipper man att skulle spänna fast en mindre flygvinge på biltaket varenda gång man vill ut och surfa.

Men man kan naturligtvis också välja att använda sig av en vanlig surfbräda. Förutom brädan behöver man en våtdräkt och flytväst. Många surf- och kanotklubbar samt upplevelsearrangörer erbjuder kurser i Stand Up Paddling och det inkluderar också lån av utrustning. En av dem är Stand Up Paddle i Båstad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det dags att byta upp sig när man talar om just kläder. Vintern är på ingång med snabba steg och då är det läge att slänga sommarjackan åt sidan. Trots att vi här i Sverige ofta kan klara oss långt in på hösten utan svårare köldskador är det ofta runt januari och februari som den riktiga kylan drar in.

Snön är oförutsägbar och det är alltid viktigt att man förblir förberedd. Att stiga ut genom dörren och mötas av en snöstorm när man inte än har införskaffat sig vinterkläder är sannerligen inte en höjdare. Se därför till så att förrådet av vinterkläder har fyllts upp innan den starkaste kylan rullar in.

Att skydda sig mot vädrets krafter

Det är nu dags att vinterjackan från förra året ersätts av ett trendigt och modernt plagg som samtidigt håller en varm under hela vintern. Även om det nu skulle vara så att kylan inte blir alltför kraftig kanske man ändå har planer på att åka på skidsemester eller helt enkelt åka på resa till en plats som är kallare än vårt avlånga land.

Att införskaffa sig vinterkläder är aldrig en dum idé, och det finns rätt så mycket att tänka på inför köpet. Man bör inte endast satsa på en rejäl jacka, utan dessutom vantar, skor, en mössa samt möjligtvis till och med en ryggsäck. Om man ska ta en kylig resa ut på camping eller hiking är skorna det viktigaste att lägga fokus på. Man ska kunna få ett ordentligt grepp om marken och känna att skorna inte skaver när man går.

Kanske frågar man då sig själv var man finner dessa produkter. Svaret är enkelt, då Haglöfs har allt som man kan tänkas behöva under vinterhalvåret.

Eventyrsport som håller en varm i alla lägen

Du finner Haglöfs här i en nätbutik som går under namnet Eventyrsport. I denne affär online får man tillgång till allting som har att göra med Haglöf. Vare sig man talar om jackor, kängor, ryggsäckar, vantar eller mössor har Eventyrsport en stor uppsättning av Haglöfs produkter. Här sorterar man enkelt efter storlek, mönster och färg för att finna de produkter som passar en som bäst.

Anledningen till varför man just bör satsa på att köpa sina kläder online är på grund av hur mycket enklare allting blir. Man har hela sortimentet framför sig och kan göra en skräddarsydd sökning för att finna exakt det som man letar efter. Allt som krävs är ett få knapptryck och vòila! De perfekta kläderna dyker upp från ingenstans. Olikt de fysiska butikerna är en nätbutik inte begränsad av utrymmet. De kan erbjuda ett så stort sortiment som de bara vill. Satsa därför på Eventyrsport och hitta de perfekta kläderna för vinterhalvåret.

Likes

Comments

När man verkligen känner att det är filmdags vill man helst ha ett snabbt och smidigt sätt att kunna se sina absoluta favoriter. Om man bläddrar runt kring kanalerna på Tv:n är det långt ifrån en säkerhet att man faktiskt hittar någonting av intresse, och när man väl gör det kanske redan hälften av filmen har passerat förbi. Ens Tv är alltså inte alltför pålitlig när det kommer till att finna de bästa programmen och filmerna att titta på.

Skillnad blir det när man väljer att njuta av streamade filmer online. Här kan man vara säker på att man möts av ett otroligt utbud och en möjlighet att själv kunna välja exakt vad man vill titta på och när man vill se det. För de som inte tidigare har tagit del av någon streamingtjänst är det hög tid att få tummarna loss och ta del av den äkta underhållningen.

Varför bör man välja just Blockbuster?

Trots att man kanske aldrig tidigare har sett på filmer online är man säkerligen medveten om att det finns fler än ett par streamingtjänster att välja mellan. Vad är det då som gör Blockbuster till det perfekta valet? Svaret är egentligen ganska enkelt. Förutom att man har extremt många filmer att välja mellan finns det dessutom någonting som skiljer Blockbuster från majoriteten av andra streamingsidor.

Skillnaden är just att Blockbuster inte tvingar fram en bindningstid. När man registrerar sitt konto behöver man inte betala en krona förrän man faktiskt väljer att hyra eller köpa en film. På de flesta andra streamingsidor betalar man ett fast pris varje månad oavsett hur många eller få filmer man tittar på.

Blockbuster förstår att det är orättvist för kunden om han eller hon tvingas betala trots att de inte ser på några filmer, och just därför har Blockbuster tagit fram ett annat system. Istället för ett fast pris varje månad betalar man bara när man köper eller hyr den film som man vill se. På så sätt blir det inga dolda avgifter eller onödiga betalningar.

The Great Wall är bara ett få av de filmer som kan streamas

När man besöker Blockbuster märker man snart att det verkligen finns många filmer att välja mellan. En av favoriterna från 2016 är just The Great wall. Såsom namnet kanske avslöjar utspelar den här filmen sig i Kina och följer en elitstyrka i deras kamp om att rädda mänskligheten. Den här spännande filmen är någonting som man bara inte får gå miste om. För att få tillgång till The Great Wall och flera andra fantastiska filmer är det bara att skapa ett konto hos Blockbuster och hyra filmen redan idag.

Likes

Comments


Den lyckligaste dagen i livet är snart kommen. Giftermål är sannerligen fantastiska och det är just under bröllopet som löften skapas och upprätthålls. Med tanke på hur viktig och lycklig denne dagen ska vara är det många som väljer att slå på stort och verkligen planera in var minsta detalj till perfektion. Klänningen, dekorationerna, den storslagna tårtan och mycket mer ska stå på menyn under denne spektakulära händelse.

Med så mycket som ska fixas kan det vara lätt att glömma bort någonting, och vi ska därför tala mer nedan om hur man ska gå tillväga för att planera på rätt vis. Vad är det som man ska komma ihåg och hur planerar man ett riktigt succébröllop?

Spendera inte över era tillgångar

Först av allt är det av yttersta vikt att man lägger upp en budget som ganska exakt visar hur stort belopp man har att använda samt vad dessa pengar egentligen ska gå till. Om man känner att kostnaderna plötsligt har blivit lite för höga kan man satsa på att skriva en prioriteringslista. På denne lista skriver man ner alla de ting som man anser vara det viktigaste för bröllopet. Om det nu har blivit lite för dyrt kanske man väljer att ta bort någonting som står långt ner på prioriteringslistan. Den här listan bör man alltid skriva tillsammans så att båda är överens om vilka saker som man kanske behöver lägga lite extra fokus och pengar på.

När detta är klappat och klart är det dags att börja boka. Det är viktigt att se till så att den sal där bröllopet ska hålla blir bokad så snabbt som möjligt, och att beställning av tårtan därefter sker. Det är så lätt att man glömmer bort att boka allt som behövs till ens bröllop, och då står man plötsligt där på bröllopsdagen utan någon lösning. Gör er själva därför en tjänst och boka redan nu.

Vem ska komma på bröllopet?

Bröllop är vanligtvis ganska stora händelser där man gärna bjuder in hela släkten samt de vänner som man håller kärt. För att se till så att platsen för bröllopet inte blir överfullt eller att tårtan inte skulle räcka till kan det vara en god idé att skriva en inbjudningslista.

Slutligen kan det vara bra att tänka på alla de stora tingen innan man riktar in sig på detaljerna. Det är självfallet mer viktigt att man har platsen och tårtan än att man har de där små girlangerna. När alla de större och viktigare delarna av bröllopet har planerats kan man börja tänka på alla detaljerna. Om man har alla dessa punkter i åtanke så ska det säkerligen bli ett riktigt fantastiskt bröllop som sent ska glömmas!

Likes

Comments

Visst kan man ibland känna att det inte finns tillräckligt mycket tid över för familjen. Det är klart att man gärna tillbringar all sin tid med sina barn, men jobbet kommer ofta i vägen och vardagens stress kan kännas överväldigande. Då kan det vara dags att ta tjuren vid hornen, lämna stressen bakom sig och uppleva en riktigt fantastisk semester tillsammans med sina nära och kära. När man är i full gång med att välja vart man vill åka hän är det alltid ett säkert kort att ta sig på en mysig kryssning tillsammans. Lyckligtvis nog har DFDS allt och mycket mer när det kommer till just kryssningar.

Sköna hytter på båten

Färjan som man väljer att åka med hos DFDS finns självfallet där för att erbjuda den allra bästa komforten för att ens vistelse ska bli en så positiv upplevelse som möjligt. Det finns ett flertal olika hytter att välja mellan, både när det kommer till prisklass och storlek.

Om man vill ha någonting lite enklare kan man satsa på standardhytterna som passar både sologästerna och barnfamiljerna. Om man däremot eftersöker lite mer lyx kan man satsa på premiumhytterna där man kan blicka ut genom de stora fönstren och njuta av utsikten. För de som skulle vilja ha avgränsade rum är detta dessutom möjligt, och det kan vara bra att veta att alla hytter är utrustade med ett badrum där det finns tillgång till dusch.

Ta del av roliga aktiviteter

Att åka på kryssning är sannerligen trevligt för de som vill kunna tillbringa mer tid med sin familj. Det finns nämligen så många olika aktiviteter som man kan vara med om tillsammans. Oavsett ålder kan alla ha roligt i den så kallade Bubble Zone, en plats på färjan där man finner jacuzzin, bassänger, bastu och massor av annat skoj. Om man därefter kanske vill sätta sig i baren en stund eller njuta av kaféet kan barnen samtidigt utforska lekhörnan. För de som har ett shoppingintresse kan man traska över till taxfree butiken och införskaffa ett minne av resan. Här kan man finna ett brett urval av kläder, smycken, drycker, smink, choklad och mycket mer.

Om man väljer att ta en kryssning i DFDS Oslobåt får man en hel dag där man kan tillbringa sju timmar i Oslo. Här kan man strosa runt på de mysiga gatorna, sätta sig ner i några av de trevliga kaféerna eller shoppa loss. Det är ju som sagt semester! Det finns även roliga lekplatser och muséer som är riktade till barn, så att hela familjen på så vis kan ha roligt tillsammans. Med en kryssning på Oslobåten är semestern räddad.

Likes

Comments

Av allt som man väljer ut till sin fyrbenta vän är leksakerna definitivt det roligaste. Hundleksaker kan komma i ett flertal former och färger, vilket ger en ett hav av alternativ för den lille vovven. Likt människor har hundar självfallet även preferenser och det gäller därför att man väljer ut en leksak som både passar den hund man har samt faller honom eller henne i smaken. Nedan ska vi tala lite mer om vad man bör tänka på när man väljer ut sina hundleksaker.

Hur stor är ens hund?

Det är av yttersta vikt att man väljer ut en hundleksak som passar hundens storlek, och det finns även här många val att göra. Om man exempelvis har en schäfer ska man definitivt inte satsa på en liten pingisboll eller dylikt, då denne är skör nog att gå sönder så fort tänderna nuddar vid den. Samtidigt finns det dessutom en risk att ens schäfer försöker svälja pingisbollen som då riskerar att fastna i halsen. För en större hund med vassa tänder behöver man någonting stort och hårt såsom exempelvis ett tuggben. För de lite mindre knähundarna bör man inte välja ut någonting stort och tungt som kan skada dem, utan istället satsa på en mindre leksak som enkelt kan bäras runt i munnen och fångas.

Att apportera gör livet roligare

De flesta hundar älskar – och då menar vi verkligen älskar – att apportera. Med detta menar man att en frisbee, boll eller dylikt kastas iväg för att hunden ska hämta den och föra tillbaka den till personen som kastade. Detta är en lek som många hundar kan hålla på med i flera timmar i sträck, men det finns dock vissa hundar som gillar det mer än andra. Ett exempel på en hundras som vanligtvis älskar apportering är just Golden Retriever. Man kan höra det i hundens namn som på svenska översätt till ”Den gyllene apporteraren/återhämtaren”. Det låter lite udda på svenska, men vad man menar är att denne hund älskar att springa iväg och hämta tillbaka det som man har kastat.

För att apportera på ett roligt vis kan man testa att införskaffa just en frisbee. Denne leksak är så bra med tanke på att hunden enkelt kan fånga den i sin mun samtidigt som lufttrycket för frisbeen lätt att kasta iväg. Ett ytterligare alternativ som många älskar är just bollen. Denne blir ännu enklare för hunden att fånga i munnen, samtidigt som den kan studsa fram och tillbaka och bara i allmänhet göra leken roligare. För att låta hunden bränna mer energi kan man ta sig ner till stranden och apportera ut i havet. Det finns ett stort antal hundar som älskar den här aktiviteten.


Likes

Comments

Att finna de perfekta byxorna för alla lägen är sannerligen inte lätt. Det finns så många märken och typer av byxor som man kan välja mellan till den grad då valet nästintill blir omöjligt. Man måste tänka på så mycket när man tar sitt beslut, såsom huruvida det kommer att bli varmt eller kallt den dagen, vilket material som hade passat en som handen i handsken samt hur mycket pengar man är villig att göra sig av med. Om man exempelvis tar en titt på jeans är dessa vanligtvis dyrare än vanliga sweatpants, men det är samtidigt väldigt snyggt och stilfullt att bära jeans. För lite billigare alternativ kan man alltid ta en titt på klädesmärket Cheap Monday som erbjuder jeans till lite billigare priser än de flesta andra klädesmärkena. Detta är anledningen till varför de har blivit ett av de mest kända klädesmärkena i Skandinavien.

Det stilfulla modet

Om man dock istället letar efter någonting som verkligen utstrålar elegans ska man ta en titt på byxorna från Les Deux. Deras klädesplagg är väldigt moderna och stilrena, vilket är användbart då man kan bära deras byxor både som avslappnade vardagskläderna och som finkläder på en högtidlig middag. Trots att stilen är så utomordentligt vacker och tyget är av högsta kvalitet kan man ändå räkna med rimliga priser. Man behöver heller inte nöja sig med ett sorts material eller en färg, då man verkligen får ett hav av alternativ och valmöjligheter. Varför nöja sig med någonting mediokre när man kan få det bästa av det bästa.

Var finner man de bästa byxorna?

Om man verkligen vill stå ut från mängden genom att ha de mest stilfulla byxorna i stan bör man definitivt besöka https://www.hardcasa.se/shop/jeans-byxor-62s1.html. Denne webbutik har allting som man kan tänkas behöva för att fullända en outfit och matcha sina kläder såsom man själv vill. Det finns i denne butik ett stort antal märken att välja mellan samt lika många valmöjligheter när det kommer till material, färg och pris.

Man får heller inte glömma att detta inte enbart är en webbutik för att hitta de perfekta byxorna. Man kan dessutom förvänta sig att finna tröjor, skor, vantar, kepsar och ett flertal andra klädesplagg av hög kvalitet till rimliga priser. Några av de märken som man kan välja mellan är den tidigare nämnda Les Deux, Northern Legacy, Junk de Luxe, Just Junkies, Still Nordic och Wood Bird. Med så många olika alternativ är det bara ett måste att ta en titt på Hardcasas webbutik och ta del av det stora sortimentet som de erbjuder. Hos Hardcasa behöver det aldrig vara svårt att hitta det perfekta modet.

Likes

Comments

Då var det dags för ett äventyr ute i det fria som så många av oss älskar. Det som kännetecknar en riktigt gammal hederlig svensk person är att många av oss gärna vill ut i det fria och upptäcka nya ting.

Man ska ut och cykla, åka på hiking, ta del av bergsklättring eller helt enkelt sätta upp ett tält som man kan campa i. Det är dessutom inte ovanligt att man hyr en liten stuga ute i skogen för att därefter utforska platsen runtomkring. Det finns så många roliga aktiviteter som man kan ta del av i naturen och Fjällräven finns där för att göra dessa aktiviteter mer njutbara.

De flesta är säkerligen medvetna om vad Fjällräven är, men för de som aldrig har hört talas om det innan är det ett visst märke som lägger fokus på allting som har att göra med utrustning till utforskning i naturen.
Man kan exempelvis få tag på jackor av hög kvalitet som innehåller många fickor där man kan förvara viktiga ting, samt en huva för när det börjar regna. Utöver kläder såsom jackor och byxor finner man hos Fjällräven även ett stort antal campingprylar. Det finns tält i olika stilar, stora stilrena ryggsäckar som får plats med all ens packning samt sovsäckar som man kan ligga och mysa i under natten medan man tittar upp mot stjärnorna.

Tack vare Fjällrävens utrustning är man nu inte långtifrån att få njuta av vad naturen har att erbjuda. Varför inte köpa ett Fjällräven tält och ge sig ut på ett fiskeäventyr? Genom att ta med sig hela familjen, de bästa fiskespöna och ge sig av till en vacker glänta med en sjö i närheten kan man ha roligt tillsammans och njuta av den friska luften. Samtidigt vet man att ens fjällräven utrustning är av högsta kvalitet och finns där för en när det behövs.

Självfallet finns det dock ett flertal affärer och butiker som erbjuder kläder och liknande prylar i just märket Fjällräven, så hur vet man vart man bör vända sig?
Webbutiker såsom shopt.se kommer alltid att vara ett ypperligt alternativ för de som är intresserade av alla de Fjällräven produkter som finns på marknaden.

Här finns allting samlat på en och samma plats så att man enkelt kan navigera genom butiken och finna just det som faller en i smaken.

Likes

Comments