"Fitnesstwo" En fitness blogg om ett ungt par som lever och andas fitness. Enjoy!

Jag får mycket frågor om: 1. hur man håller sig mätt på diet 2. recept på kolhydratsfria alternativ. Det här receptet svara på bägge frågor! /Matilda

1 portion

150-200g tinad/kokt broccolie/blomkål 

1/2dl äggvita

1/2dl lättmjölk 

1msk kvarg 0,1-0,3%

1/2 buljongtärning

Gör så här:

Koka eller tina broccolie/blomkål så att den blir mjuk, mixa den i småbitar. Häll i en kastrull och tillsät mjölk, ägg, kvarg och buljong-koka upp under omrörning. Klart att servera! (på bilden gjorde jag en mkt mindre sats på 100g men då hade jag ju potatis till) För att bli mätt utan en kolhydratskälla krävs mängden som står i receptet, iaf om ni är lika hungriga som mig :D 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tjena /Jocke idag är det en bra dag för idag får vi våra celsius från #celsiusSverige mums!
Idag stog det bröst/triceps/Vader på schemat tung vecka denna vecka så ser lite annorlunda ut än vanliga högreps!

4set bänkpress 6,6,8,8,

4set lutande Hantelpress 6,6,6,7,

3set crossovers 8,8,8,

3set Incline chestpress 6,6,6,

3set flyes maskin 10,10,10,

3set Smakbänkpress 8,8,8, supersetat med 3set triceps pushdown 8,8,8,

3set Pushdowns 6,6,6, med V-stång supersetat med rope pushdowns 10,10,10,

Vader

3set sittande Vadlyft 15,15,15 supersetat med vadpress 8,8,8,

3set vader i benpressen 10,10,10, supersetat med stående vadpress 6,6,6,

Nu ska jag äta!


Likes

Comments

nyttiga pannkakor så klart!


Till middag ikväll var jag inte alls hungrig men behövde få i mig mat (har fortfarande kvar ett kesellamål efter detta) så bestämde mig för att göra pannkakor, proteinpannkakor. 

Till 3st mindre pannkakor:

1skopa one bake från Fitnessguru.se

1/2dl äggvita

1/2 minimjölk/mandelmjölk 

blanda ihop allt och stek utan matfett i en teflonpanna, tillåter er diet fett så använd kokosolja!

Topping:

1/2dl äggvita

50g hallon

stevia

vispas hårt i maskin till ett fluff

Kcal pannakor: 140

Kcal fluff: 50

alltså knappt 200kcal, strålande!

Likes

Comments

Mina poseringsskor, inte ett val av skor jag hade valt till vardags....

Good morning sunshines!! Jag har precis ätit upp min frukost och ska börja göra mig ordning för dagens och min allra första poseringsträning! Det känns så där med tanke på att vi hade ätardag igår och jag ska strassa runt i shorts och sporttop, men så är det. Både jag och Jocke är i en mental svacka just nu, båda känner sig tjocka och uppblåsta. Vi försöker peppa varandra genom att tänka på varför vi bygger och på hur våra resultat kommer se ut därefter. Det vi båda har gemensamt är att träningen går jävligt bra och vi känner oss starka, det är ju just det, improvement seasion. Nog om det! Ikväll jobbar jag bara tre timmar på Mini sats, så det blir en lugn söndag fylld med posering, träning, städning och lite jobb! Kram på er! /Matilda :)

Likes

Comments

Tjena, idag är det lördag och då har vi ju Ätaradag jag hade Ben idag då åt en Ganska CARBO laddat fruksot vilket gjorde att mitt benpass blev  grymt. Tränade ett tag blev kvar i Receptionen På sats efter passet och hängde lite med mig Girl ikväll ska vi ju ut och fira min 17års dag blir skit stor nu.... Vi ska ut och äta på en Thai resturang längtar som fan är riktigt sugen på det idag! fick fina presenter av min babe bara lite fel storlekar på kläderna-.-  men men hon lär sig hon med nu till passet så!

  • Singelset:
  • 5set Benböj 15.10.8.6.4. höj vikter efter varje set såklart! Började på 80kg på 15reps och Slutade på 120kg på 4an tar det lite lungt nu eftersom min ena höftböj inte riktigt hänger med men den ska nog snart vara tillbaka i form.

  • Superset
  • FrontBöj 4set 12,10,8,8, supertsetat med
  • hack lift 12,10,8,8, Men på sats här har vi ingen sån så jag kör min egen hack lift övning tar nästan exakt lika bra bara att det blir lite mer isolerat för mig när jag andvänder en hacklift men jag kör squats i smith maskinen men flyttarfram fötterna en bit så det blir samma rörelse som en hack lift. 

  • Singelset
  • Benpress 4set 10,8,8,6,

 

  • Supersert
  • Extensions 4set 12,10,8,8, supersetat med
  • Leg Curl 4set 12,10,8,8,

 

Vader

Stående calvRaise 3set 15 

sittande CalvRaise 3set 15

 

hoppas ni provar detta pass om ni känner er sugna /jocke hörs

peace!

Likes

Comments

Hej! började denna lördag även associerad med både vilodag och ätardag, med hotellfrukost på Västerås Stadshotell med mina kollegor från Sats. just nu befinner jag mig just på sats med halva jobbpasset kvar 9-18. ikväll ska jocke firas med ytterligare en buffé, denna gång Chinamat/sushi. på rasten idag var jag ner i gallerian och köpte en smoothie, så himla bra alternativ har dom! kolla in min instagram för att se vilken jag valde:)! en smoothie kanske låter töntigt en ätardag, det är absolut inte ohälsosamt men på min diet finns inte utrymme för frukt. dessutom ville jag lämna utrymme från morgonens rostade mackor, vofflor, yoghurt, mer bröd, bacon, ägg osv! lite hungrig vill jag ju vara ikväll. nu ska jag jobba vidare! kram /Matilda

Likes

Comments


God morgon! Hur gött är det inte att det är fredag idag? Ska jobba på Sats fre, lör, sön! Just nu handlar de flesta bloggar och instagramkonton jag följer om diet, träning flera ggr om dagen och poosering. Jag blir så himla sugen på att börja dieta jag med och köra tre cardiopass om dagen, men jag har ju en bit kvar. För er som är nya läsare kan jag innflika att min första tävling är i Maj och min diet börjar någonstans i februari/mars. MEN något som ska bli fruktansvärt roligt är att jag ska börja pooseringsträna redan nu, på söndag här närmast! Till min hjälp har jag ingen mindre än Body fitness tävlande Frida Bålefalck från team better bodies. jag fick hem mina tävlingsskor igår, haha detta kommer bli en utamning, men en rolig sådan! 

Tränade rygg och bicep med min PT igår, FYFAN sikken djävuslk träningsvärk jag har, det är en hatkärlek, ni vet vad jag menar. Dagens träning är redan avklarad (se inlägget nedan) vilket blev axlar/mage, nu har jag en vilodag och ätardag framför mig, såå skönt. Var på nya gymmet idag, Member 24 Centra i Västerås. Riktigt hardcore gym om man får säga så! Nu ska jag lyssna vidare på vad fröken har att säga här på en lektionen, kram! /Matilda 

Likes

Comments


Lite små tips från (Jocke) som han tycker funkar bra!
Nedan tänkte jag gå igenom 3 olika träningsformer Superset, Droppset och Powerset som man kan använda sig utav när man vill utmana sig själv lite extra! Alla tre formerna kommer att höja pulsen, det lovar jag. Några utav dom är mer anpassat att köra mer sällan, medans vissa gynnas att köras varje tex, benpass.
OBS! Det råder ofta olika meningar om vad man kallar dessa metoder. Skit i vad man kallar dom läs innehållet.
*** Superset ***
Superset använder man när man vill få ut lite mer utav ett set, det man gör då är att man kombinerar två olika övningar för samma muskelgrupp/ motsatta muskelgrupp under ett och samma set, vilket man då kallar Superset. Tex,
Du kör ett sett benspark sen går du över DIREKT och kör ett sett bencurl,
Vila
Ett sett benspark gå direkt kör ett sett bencurl
And so on..

Jag använder mig av superset när jag har lätt vecka för då vill jag fokusera på att bygga massa vilket dessa set hjälper till med att undersätta muskeln under ansträngning en längre tid kommer att trötta ut den fortare och få pump direkt efter första setet! Vilket jag känner ger mer!

*** Droppset ***
Droppsets är en riktig jävlig träningsmetod. Droppsets menas med att man droppar vikterna. Vilket innebär tex:
Du kör Ett Set på 100kg i benpress, efter setet så tas en del av vikten bort,(hur mycket är individuellt men ca 25-50 %) sen körs ett set på den avtagna vikten.
Nu har du gjort ”ett ” set.
Nackdelen med denna träningsmetod är att man bör ha någon som kan ta bort vikterna åt en. Det går givetvis att springa upp själv och bort vikterna, men man förlorar mycket av poängen, så våga fråga! Lek med antal reps så pröva att köra på högre vikter tex att du kör ett set (bestående av 5reps ist för 8) på 100kg ( som du tycker är tungt) och sen tar du vikter och fortsätter på den avtagna vikten… hoppas detta hjälper i din träning /jockej

Likes

Comments

Dagens pass sjukt tryck i hela passet riktigt skönt med nya schemat jag lagt upp passar mig och min kropp klockrent. Till dagens pass då! Så alla förstår när det står super set gör man övningarna som står sen vilar man som första övningen som står här under nu då kör man lutande bänkpress 10repitioner sen står det supersetat med lutande flyes då går men direkt till den och kör det efter sina 10reps bänkpress sen får man vila sen är det nästa set 8reps bänk och 10flyes ganska enkelt när man vet vad Superset betyder! Skriver ett inlägg om det sen ska bara äta!

Bröst/axlar stog på schemat!

•Superset-4set lutande bänkpress 10,8,8
Dropset 6,• supersetat varje set med lutande flyes 10,10,8,8

•Singelset-4set Kabel Crossovers Overs 15,10,8 Dropset 8,

•Superset-4set Hantel press Platt bänk 10,8,8,6 •Supersetat med breda dips med framåtlutning för undersida bröst. Max reps.

•Superset-3set Incline bänk maskin 10,10,10
•Supersetat med 3set armhävningar mex reps,

Axlar

Superset

• Sittande Hantel press 4set av 10,8,8,8,
• Stående 4setFramåt lyft med Hantel 12,10,8,8,
• Stående 4set Sidolyft med Hantel 12,10,8,8,

Superset

• Arnold press: 3set av 10,8,8,
• Cabel upright rows 3set 15,12,12,

Superset

•Framåt böjda sidolyft för baksida axel. 3set av 10,10,8,
•upright rows 3set av 12,12,12,

Singelset

•Shrugs 3set 10,10,10,

lägger upp ett inlägg om ett tag om olika träningsformer!:) /JockeLikes

Comments