Tänkte jag skulle berätta lite om min vikthistoria.

Jag va som barn normalviktig, men i 3e klass på skolfotot ser jag "överviktig" ut. Jag själv brydde mig inte om det, o de va nog inte förräns ja såg bilden som ja tänkte på hur ja såg ut. I 4an o 5an var jag också lite tjock, vill inte säga överviktig, men inte smal. Ja tränade innebandy i flicklaget så rörde på mig o åt normalt.

Sedan under högstadiet o gymnasiet har jag i princip sett likadan ut, "lite småtjock".
Jag är bara 163 cm, o slutade växa på längden när ja gick i 6an, o har väl under gymnasiet o slutet på högstadiet pendlat lite mellan 65-75kg, oftast 70 kg.

När jag var 21år så började jag träna och ätq väldigt nyttigt, nästan för nyttigt. Jag hade ingen kunskap om protein/fett/kolhydrater utan tränade hårt, var cardioqueen ;) på gymmet o åt mestadels sallader och grönsaker med qlldeles för lite protein. Detta funka ju givetvis att gå ned i vikt, och jag gick relativt snabbt ned till 50-55 kg, är lite osäker, men måste ha vägt 50kg. Sedan tyvärr skulle jag bo på hotell med jobbet och tänkte unna mig frukostbuffe, så åt bröd med marmelad o allt onyttigt första gången på flera veckor - gissa om jag mådde dåligt sen, magen slog bakut helt. Sen eftee det mådde jag ju lite dåligt, så tyvärr började jag äta bröd o skräp igek och gick nog upp minq kilon relativt snabbt. Detta va ingen nyttig diet - jag åt alldeles för lite o tränade för mkt, så var hungrig jämt och kunde på kvällatna käka 10 frukter. Se - 10 frukter - kag skulle ju ätit nåt proteinrikt o mättande :)


Del 2 kommer :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag! Jag e ju föräldraledig så e ju ändå hemma, men så skönt när maken också är ledig o man kan få va tillsammans o dela på ansvaret över barnen :)

Morgonträning hemma avklarad, började vid kl 05 o va klar vid kl 06! Skönt!! O inget barn vakna under tiden så ja behövde inte pausa, de bästa;) Åh va ja skulle vilja gymma istället, men bättre hemmaträning än ingen träning!

Ska försöka köra lite crosstrainer med när Rickard kommer hem, går mer som egentid tycker jag - få lyssna på musik o få ha sina egna tankar en stund :)

Puss!!

Likes

Comments

Idag har vart en tung dag. Ville bara bara sitta i soffan, käka upp kexchokladpåsen i skafferiet o glo på tv, o skita i allt vad kost- och träningsschema sa. Detta datum är då min pappa gick bort för 17 år sen, o det är det tuffaste datumet på hela året - varje år.

MEN!! Jag fuska INTE! Jag höll mitt kost- och träningsschema! Käkade lunchen 10:30, för jag har dåliga vanor av att äta när jag är deppig/nedstämd, men inget fusk!! O jag tränade min cirkelträning i hemmet med fokus mage, o stod på älskade crosstrainern 20 min när Nemi tog sin lunchvila (hade velat stått längre men tyvärr så vakna barnet :) ). Så körde jag 30 min på kvällen - KÄNNS SÅ GÖTT!!! Chokladen hade känts bra i 1 minut, men detta kändes så mkt bättre!!!

Kan jag kan du!!

Likes

Comments

Hej!

Vad kul att just DU har hittat hit till min blogg och mitt första inlägg! Jag heter Annika, är 28 år, bor med min man och 2 barn i ett rött hus på landsbygden. Jag jobbar som sjuksköterska på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken men är nu hemma och mammaledig med Nemi.

Jag startade denna blogg främst som en motivation och pepp för mig själv till att träna och äta nyttigt, då som namnet står - är min stora dröm att stå på en bikinifitness scen, även om det är flera år dit så ska jag nå dit!

Likes

Comments