tänkvärt, Hälsa

Vilodagens återhämtande effekt

OJ VAD JAG BEHÖVDE DET!

Vila alltså. Från att annars känna mig fylld med energi, ibland så starkt att vissa kan uppfatta det irriterande, till att fullkomligt krypa ihop. Kände verkligen hur toppen var i onsdags följt av en liten dal nu under gårdagen.

Hade låg energi på eftermiddagen, kollegorna frågade till och med hur jag mådde, somnade på bussen och vaknade nästan smärtsamt upp vid korsvägen redo att kliva av. Längtade bara hem till min lilla bebis Lowa, filten och raggsockorna.

Med en trött kropp och ett trött huvud kändes det otroligt välplanerat med en vilodag. Fick faktiskt frågan från en läsare angående just vila och upplägget för min del brukar just vara ”träna tre dagar - vila fjärde” och så rotation på det då :)

Jag tycker att jag får bra effekt och utdelning av att vila fjärde dagen och sedan dra varvet ytterligare en gång. Detta nästan mer välbehövligt nu när jag sedan årskiftet i princip ansett mig som delvis löperska också ;)

Skulle det krisa sig under veckan kan jag vid behov slänga in två vilodagar resulterande ni tre gympass under arbetsveckan. I dessa fall brukar jag se till att få tränat hela helgen också. Både lördag och söndag. Till träningspassen räknar jag också in löpningen om den sker på längre distans än 4 km typ hehe ;)

Men som igår infall sig behovet också enligt plan. Behövde verkligen vila på både ett psykiskt som fysiskt plan. Hade egentligen tänkt hämta ut min färgbomb som jag köpt samt ett paket från Gymgrossisten men orkade verkligen inte.

Gillar

Kommentarer

Frida
Frida ,
men tack på förhand, kanonbra inspererande blogg! kram
Frida
Frida ,
livsmedel, men gärna vill testa en. ra pre-workout... min telefin knasa här ser jag, 3 kommentarer ist för 1 ha
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
jag är inte rädd för godkända tillsatser i mat 😊 I sverige och EU har vi hård reglering och kontroll på förtjockning/stabilisering/konservering/sötningsmedel i livsmedel så som lättkvarg 😊 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229