tjejer

Vilodag och tjejpyssel

Hej finisar!

Redan i går så beslutade jag mig för att det strax skulle vara dags för en vilodag. Jag är inte den som är rädd för att vila från träningen, jag VET att det verkligen behövs då och då. Oftast har jag 4 eller 5 pass på raken innan vilodag. Max. Mer än så brukar oftast inte bli bra pass för mig för kroppen blir sliten.

Idag passar det dessutom "extra bra" eftersom jag hade en sömnlös natt. Ingen aning alls varför faktiskt. Av någon anledning kunde jag inte slappna av och somna. Ögonen rörde sig fram och tillbaka under ögonlocken varav jag inte fick någon ro alls :/ Ni som följer mig på snapchat (Juliaeliasson1) vet vad jag gjorde istället hehe. Vid 03 somnade jag och uppstigning 06. Trevligt.

Ni förstår nog också att jag var en trött liten tjej idag under morgonens långa timmar med statistik..

Istället för att träna kommer jag spendera tid tillsammans med min tjej Maria. Vi ska skapa nya, fina naglar till mig idag och ha tjejsnack. Jag tycker det är underbart mysigt att få sitta där tillsammans med henne. Tjejpyssel och vilodag - perfekt kombination ;)

Såhär ser mina fina naglar ut just nu; Fade Fransk med glittrigt pekfinger och lillfinger. Oerhört lyxiga, nätta och feminina. Jag har varit mycket nöjd över dem, men nu är det dags för nya! Några idéer?

Kolla in hennes instagram HÄR och ni kan boka tid via tel: tid på 031-217777

kramis på er

  • tjejer
  • 2 097 visningar

Gillar

Kommentarer

Elin
Elin,
Åh vad fina! 😃

Har en fråga till dig som jag hoppas du kan hjälpa mig att besvara.. Jag har bis som jag fått efter en period i anorexia. Idag är jag vegan och är 170 lång och väger 54-55 kg och äter bra mat från grunden, rör på mig regelbundet och äter mycket mat. Varierar så mycket jag kan och älskar vegan livet som sådant. Däremot gör inte min mage det.. Kan nästintill inte äta någonting utan blir alltid uppsvälld.. Kan inte äta sötpotatis, havregryn, sharon, banan, apelsin, lök paprika osv. Jag blir så less för känns som man inte kan äta något.. Är vegan eftersom jag inte gillar kött, fisk eller mejeri produkter och skulle behöva tvinga i mig det om jag skulle äta det..

Har du tips på mat som "oftast inte orsakar" problem för personer med bis som är vegansk? Tex om du vet någon protein källa som är lite lättare för magen att bryta ned? Kan också tillägga att jag inte äter gluten. Hoppas du har tid och kanske kan hjälpa mig.. Har varit hos vårdcentralen som inte vet vad som är fel..

Du har en jätte fin blogg och inspirerar till tusen! Tack
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Hej Elin 😊
Gällande din mage:
Först och främst undrar jag om du har tänkt skriva "IBS" inte bis... (vet inte vad du menar med bis) Klassiska IBS-symtom är just uppsvälld mage, problem med gaser och smärta mm på grund av fermenterbara kolhydrater (vissa av de livsmedel du beskrivit). Dessa livsmedel är egentligen väldigt nyttiga men skapar mer gaser när de fermenteras av bakterierna i tarmen. IBS-patienter tenderar dels att känna mer smärta pga känsliga tarmar, men har även ibland förändrad tarmmotorik som gör att man inte hanterar de naturliga gaserna lika bra som "friska". Det är en funktionell sjukdom och inget direkt medicinskt. Trots detta har Du rätt att uppsöka dietist för att lindra IBS-symptomen. En dietist kan hjälpa dig att både kartlägga kosten och förändra den för att må så bra som möjligt. Det handlar om att identifiera vilka livsmedel som är "svåra", vilka som går bättre, vilka man kan äta mer eller mindre av och vad man isåfall kan äta istället. Målet är att kunna äta utan att få problem naturligtvis 😊 När du är hos vårdcentralen nästa gång - be dem att remittera dig vidare till dietisten som finns där. Du har rätt till det. Dietist går under högkostnadsskyddet precis som annan vård 😊

Gällande dina matvanor:
Du beskriver för mig att du är vegan och trivs med det. Du undviker också gluten. Generellt är det bra att undvika så lite livsmedel som möjligt för att kunna täcka sitt dagliga behov av näring. Kroppen behöver få mineraler och vitaminer genom maten eftersom vi faktiskt inte kan skapa dessa själva. Utan dem fungerar inte processerna i kroppen som de ska vilket kan ge konsekvenser senare om man får brist. En vegansk kost är överlag svår att få komplett. Det krävs kunskap för att kunna äta en strikt vegansk kost och täcka sitt behov. Oftast behöver man supplementera vissa vitaminer och mineraler. En dietist kan hjälpa dig med detta också om du vill fortsätta vara vegan.
nouw.com/fitnessjulia
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Du säger att du undviker gluten också och då undrar jag direkt varför? Gluten är ett protein som finns naturligt i vete, råg och korn. Gluten är varken onyttigt eller farligt. De ENDA som behöver undvika gluten är de personer som diagnosticerats med den autoimmuna sjukdomen Celiaki. Om det är så att du lider av IBS behöver du ändå inte oroa dig över just Gluten eftersom proteinet som sådant inte ligger bakom gasbildningen. Man kan spara mycket pengar som frisk person om man slutar köpa glutenfria produkter 😉

Sedan känner jag faktiskt att jag måste medge en sak:
Det ringer en varningsklocka i min professionella roll när jag läser din kommentar. Sjukdomen Anorexia Nervosa innebär just att man vill äta mindre och mindre mat. Oftast kan det börja med ett godisförbud, det går över till att undvika kolhydrater, gluten, sedan undviker man kött, blir vegetarian, vill undvika ännu mer och blir vegan. Det är ett varningstäcken när en person vill äta mindre och mindre av de olika livsmedlen som finns. Självklart får man vara vegan, jag menar inte det, men man måste identifiera varför personen vill vara det. Är det av etiska själ eller är det sjukdomen som fortfarande ligger där bakom och spökar? Jag säger inte att det behöver vara ett problem men jag vill ändå ta mitt ansvar och förmedla det till dig.

Men som sagt: Kräv att få träffa en dietist gällande IBS-problematik så kan ni tillsammans hitta livsmedel som fungerar bättre. Vill du fortfarande vara vegan kan dietisten som hör till din vårdcentral hjälpa dig även där. Vi är experter på att just hitta lösningar i kosten och hur man kan ersätta vissa livsmedel mot andra. Målet är att få en näringskomplett kost som man kan leva på och må bra av 😊 Det är det vi gör. Gällande den sjukdomen du haft hoppas jag bara att allting går bra och att du inte tvekar att prata med någon om det skulle vara så att den kom smygande tillbaka.

Ta hand om dig <3 kram
nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229