Hälsa, Dietist, Recept

Vi älskar ”plåt-mat”

Visst; det tar tid att förbereda och tillaga plåtar med rotsaker och grönsaker, ibland hinner man bara inte med det, men varje gång vi faktiskt tagit oss den tiden att göra det inser jag att vi definitivt borde laga det oftare.

Plåtmat är sjukt underskattat!

För några dagar sedan satte vi på julmusik hemma och lagade mat sida vid sida i köket. Jag och Jonas tillredde två goda plåtar med sötpotatis, potatis, morötter, palsternackor, gullök och rödlök. Det var ett ganska spontant initiativ som blev hur bra som helst. Magi på plåt. Till detta åt vi stekt lax, skagenröra och lite grönsallad.

-Jag lovar er; detta var helt magiskt gott.

Plåtmat kan göras både nyttigt och gott. Ett bra och enkelt sätt att få i sig grönsaker och rotsaker. Ovanpå ringlar vi gärna olivolja, salt, peppar och smaksätter ofta med timjan eller rosmarin. Tips tips tips! Vi gillar att skära våra bitar lite grövre för mer textur men det gör man som man vill :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229