Träning, Hälsa, Skiathos

Vandring till Mandraki Beach

Det bor nog små upptäcktsresande i oss trots allt. Nog för att detta hotell ligger mycket vackert uppe i berget med utsikt över havet.. men mer av ön vill vi ändå se. Denna resa är faktiskt Jonas första gång i Grekland och då är det givet att upptäcka mer! :)
Att samla på kartor är ett hett tips. Har märkt att olika kartor ger olika stor inblick i hur småvägar och privata områden ser ut. Vissa visar endast större vägar och städer - andra hintar om lite fler möjligheter och stigar att utforska. Det sistnämnda är magiskt. Att få vika av från trafikerade vägar, slippa smita förbi bussar och hoppa undan tunga fordon som far i hög fart i snäva kurvor.
Idag beslutade vi oss för att korsa ön på vår sida och gena genom skog och mark enbart gjord för fotgängare. Tack vare detta beslut fick vi se så otroligt fin natur på på väg till en omtalad och populär stand hos många locals.

Så häftig natur att få se! Kändes lite som i Tarzan-filmerna..ish... förväntade mig att få träffa på större djur lite när som helst men i sanningens ögonblick var det bara en drös mindre varelser och insekter. Såg fåglar, ödlor, fjärilar och äckliga flygande kryp. Tycker inte om insekter som flyger eftersom de är högst oberäkneliga. De ter sig likt vinden och kan kämpande och hysteriskt hamna lite varstans på kroppen, i håret och innanför kläderna.

Jag är SÅ-SÅ tacksam över att både Jonas och jag värdesätter- och uppskattar denna typ av aktivitet. Lite utflykter på egen hand från hotellet förlänger hela resan. Tycker redan att det känns som att vi varit här längre än två dagar ;)

Det var ett oslagbart ögonblick när skogen öppnade upp sig och mynnade ut i denna sluttning ner till havet. FANTASTISKT!

Här spenderade vi ca 2 timmar i gassande solsken och bra snorkling. Jonas låg i havet i över en timme och kikade på fiskar och havsdjur längs med bergsklipporna som omgav den lilla stranden. Fantastiskt vatten och ren sand. Såå värt vandringen! :)

Gillar

Kommentarer

emmabergendahl
emmabergendahl,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229