Träning, Skiathos

Träning i Grekland

Har jag tränat på semestern? Givetvis. Jag mår bra av träning och rörelse oavsett tillfällig placering på världskartan. Aktiviteten senaste veckan må ha sett annorlunda ut till största del.. men också delvis liknande hemma. Mycket vi gör hemma går fint att göra utomlands.
Från dag 1 har jag och Jonas varit noga med att hitta på saker och då gärna inkluderat lite vardagsmotion. Som individer tar vi gärna trapporna, går eller cyklar de sträckor som går, vandrar och simmar. Det är härligt att röra på sig!
Morgoncardio har vi gjort 4 av 7 dagar. 2 av mornarna har jag löptränat och en morgon vilade vi. Totalt kört 2 seriösa helkroppspass på gym och 1 hemmaträning.

Löpningen i Grekland har dock utmanat mig mer än förväntat. Testat min kapacitet lite. Jag visste att det inte skulle kännas exakt lika som svensk miljö att springa i... men redan efter första passet kunde jag känna mig stolt över den krigarprinsessa som tydligen finns inuti mig. Välkommen.
Dels är närområdet runt vårt hotell rejält backigt, både brant neråt och skarpt uppåt. Dessutom trafikerat av fordon och väldigt varmt. Stillastående luft vid bergen täckta av lummiga träd och nystar. Helt ärligt; 3 km kändes mer som 5.. men roligt har det varit! Stolt över mig.
Jag har varit noggrann med att lyssna på andningen under löpningen, finna mitt tempo och känna ett inre lugn. Andas in, torka svetten och kriga vidare. Vissa delar av mina morgonsträckor har utmanat mitt psyke mer än andra: krävs tillexempel mycket pannben att ta sig up-hill i varm sol (Tur jag är rustad med keps)
Som sagt: mycket går att lösa även utomlands även om viss anpassning kan bli nödvändig. Men träning på semestern har det blivit blandat med vandringar och annan upptäcksfärd.

Gillar

Kommentarer

mandysvard
mandysvard,
Älskar att läsa om din löpning! Du är inspirerande och grym!!nouw.com/mandysvard
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
tack! kul att höra 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229