Dietist, Hälsa

Tisdagspigg efter påfyllning

Godmorgon på er!

Känner mig förvånansvärt fräsch och utsövd idag.. ingen exakt sanning om varför egentligen, mem har mina teorier. Glad och tacksam över faktumet oavsett ;) Finns i princip inget skönare än att studsa ur sängen när alarmet ringer, sätta på radion, surpla lite nocco och bara njuta av den tidiga morgonen. Nu när man har ”all rätt” att tända mysbelysning inne så blir det oerhört trevligt i det annars mörka Sverige såhär års! Varje årstid har banne mig en egen charm :)

Men min sprudlande energi och pigga inställning till livet då? Tror att det kan höra samman med den större middag jag åt igår kväll: Jag kom nämligen hem vrålhungrig efter måndagens benpass part two (baksida lår) och ville inget hellre än att äta hela kylen och skafferiet ögonblickligen haha! - rena turen att matlådorna lyckades stå orörda tills idag.. behöver minst sagt mat tre gånger på jobbet idag också för att prestera på gymmet ikväll ;)

Men iallafall; väl hemma satte jag på en stor kastrull potatis, stekte kyckling och wokade grönsaker. Åt sedan upp hela kastrullen med potatis men lämnade de flesta grönsakerna HAHA. Behövde ladda mig med kolhydrater. Cellerna ropade efter det, tycktes känna det i hela kroppen..och då gjorde jag det. En påfyllar-måltid som genererar mycket god energi åt mig idag nu på morgonen :)

Är det något jag verkligen blivit bättre på nu så är det att lyssna på kroppen. Vi är ett team. Missunnar den ingenting, speciellt inte om det står i enlighet med min generella inställning och rutiner kring livsmedel (hade kanske inte ätit lösgodis en måndag för att få kolhydrater tillexempel, sunt förnuft spelar fortfarande en viktig roll)

Men efter ytterligare ett benpass och en ny start på veckan så är det fint att krypa upp i soffan med sin älskade och mumsa mat :) (fortfarande goda rutiner och livsmedelsval då det är veckodagar)

I eftermiddag väntar axlar och armar på mig.. och ni ska få se mina goda matlådor senare idag ;) j

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
IsabellePettersson,
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Detsamma fina du 😃nouw.com/fitnessjulia
anna
anna,
Jag har verkligen problem med att jag får ångest på vilodagar och får svårt för at äta "med gott samvete".. Jag vill äta lika mycket som på träningsdagar och har inga problem med det men det känns som at jag borde äta mindre dessa dagar? Hur tänker du kring kost på vilodagar och hur många dagar i veckan vilar du+ och vilar du helt då eller har du mycket vardagsmotion? 😊 Jag pluggar så det blir väldigt mycket stillasittande vilket skapar extra hjärnspöken...
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Hej Anna! Jag har också haft måånga år med stillasittande livsstil i och med mina studier och alla dagar kan man inte / och bör man inte träna. Oavsett om man tränar eller inte försöker jag äta ganska så lika. Jag äter av allt; kolhydrater, fett och protein för att få i mig det som min kropp faktiskt behöver och mår bra av. Även om jag inte är rent fysiskt aktiv så arbetar hjörnan för fullt när jag pluggar. Eller så reparerar kroppen sig och återhämtar sig på vilodagar, det kräver också näring och energi. Det är många, framförallt tjejer, som skriver till mig med exakt dessa frågor och jag vill bara krama er alla. Det är ingen fara att äta även om man inte tränar för kroppens alla processer kräver energi ändå, även om man är stilla. Det är dessutom en stor skillnad på en person som alltid är still jämf med en person som ändå tränar varje vecka. Kram till dig <3nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229