Tänkvärt: Uppskatta små ting

Innehåller ADLINKGodmorgon finisar.

Jag ligger just nu i soffan, benen på divanen, iförd min gosiga kofta som jag aldrig har på mig utomhus och dricker Nocco-Hallon . För mig kan det ibland vara ett bättre alternativ att börja morgonen utan kolsyra i och med att magen kan känns bubblig. Finns ju nocco utan kolsyra också!, Även att rekommendera om man ska ha med sig den i väskan haha. (Erfarenhet talar)

Idag är det lördag, och jag njuter.
Njuter av att känna skillnaden på dagar då jag måste göra en massa - och dagar som idag då jag faktiskt inte måste. Känna skillnaden på att sätta alarmet - och att strunta fullständigt i det. Låta sig själv sova tills man är redo att vakna. En sådan liten grej som jag ändå ser till att uppskatta.

Det är faktiskt så jag opererar nu för tiden. Försöker uppskatta de små sakerna. Har även lyft detta med mina kollegor som jag turligt nog har väldigt bra kommunikation med. Att vi tillsammans tittar på alla små, små saker som ändå är de byggstenar, de beståndsdelar som bygger vår vardag.

Är det någonting jag märker hos de patienter som är väldigt sjuka, är det just detta.
Väldigt få sitter med stora bucketslist med resor till Bali eller drömmer om att sluta på sitt jobb för att färdas jorden runt på en båt, köpa dyra bilar eller "unna sig". Det enda man längtar efter är sitt liv. Sin vardag. Små saker som man brukade göra när man var frisk som man kanske inte ens tänkte på. Umgås med de människor man håller nära, sova i sin egen säng, ligga utsträckt på soffan på terassen, arbeta i trädgårdsland eller bara stå och laga mat till familjen. Dessa ting verkar oerhört betydelsefulla när man inte längre har dem, därför tänker jag uppskatta dem redan nu.

Det är en ljuvlig morgonstund, precis så som jag vill ha det denna lördag.
Sovmorgon, mys i soffan med Lowa och hela dagen framför mig till mitt förfogande.

Gillar

Kommentarer

Johannahoffsten
Johannahoffsten,
Så bra skrivet!nouw.com/johannahoffsten
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack! 😊 kände att jag ville dela med mig av dessa erfarenheter faktiskt nouw.com/fitnessjulia
NInna
NInna,
Så viktigt att uppskatta små ting i vardagen, även om dagen varit riktigt skit. oftast ser man bara inte dem utan bara de negativa. men när man reflekterar djupare märker man att visst finns det något bra också. håller tacksamhetsdagbok; 3-5ting som skett/gjort bra under dagen och är tacksam över. har du prövat?
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Ja det är viktigt. Tycker det låter som en bra idé, jag gör något liknande på min väggkalender faktiskt 😊 kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229