Dietist, Hälsa, tänkvärt

Tänkvärt: Känner mig hoppfull ...

... Jag känner mig hoppfull inför framtiden. Det är något jag verkligen känner nu. Efter en period av mer nedstämdhet och tvivel på mig själv börjar det vända. Jag kan komma på mig själv med pirr i magen. En slags påminnelse om att jag lever, är 22 år gammal och fasiken har hela livet framför mig.

I och med att jag aktivt jobbar med att både må bra fysiskt och psykiskt ingår det liksom i konceptet att peppa sig själv. Desto mer jag gör det desto lättare känns livet. Det känns givetvis utmanande men inte tungt. Det är skillnaden. Jag blir inte längre dödstrött att uppgifter och nya antaganden utan både tror på att jag kan - och vill testa.

Det sker många förändringar i livet när man är 20-år någonting, Man byter stad, utbildning, jobb, pojkvän, hyreskontrakt och kanske till och med vänner. Det är svårt att hinna med ibland, veta vad man vill eller vart man är på väg. Klart man blir trött och får tvivel! Men i dessa lägen; tänk så viktigt att man försöker hitta sig själv. Ta hand om sig själv.

När man är vän med sig själv och har den tryggheten inombords tror jag man kan hjälpa sig en bra bit på väg. Jag pratar om skillnaden mellan självförtroende - och självkänsla här. Det tar tid att bygga upp men det sista är oerhört värdefullt att ha. Jag har haft en bristande självkänsla till och från i hela mitt liv men arbetar också ständigt på att förbättra den.

Livet är liksom för kort för att hämma sig själv och sätta upp egna begränsningar.

Gillar

Kommentarer

Josefineborin
Josefineborin,
Så bra skrivet! Relaterar😍nouw.com/josefineborin
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
kul att du tycker det 😃 kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229