Hälsa, tjejer, tänkvärt

Tänkvärt: Hälsan först!

Efter en intensiv vår, sommar och höst börjar jag successivt varva ner på insidan lagom till december och juletider. För mig är julen mysig. Den innebär tid över för familj, vänner och god mat. Kallt väder utomhus men desto varmare inomhus. Dessutom får man klä på sig mer kläder, tända mängder med ljus och kanske lugna ner sitt hektiska liv en aning.

Vissa kanske rynkar lite på ögonbrynen nu? lugna ner livet? NEJ julen är en stressig tid. Självklart förekommer julstress även i min vardag; Klappar som skall inhandlas, familepuzzel som skall gå ihop, tentor och inlämningsuppgifter som skall göras och en nyårsfest som bör planeras. Dessa moment kan skapa stress men samtidigt innebär de alla lyckliga stunder för mig som jag sett fram emot länge. Jag gillar att göra någon glad med en present, jag längtar efter min familj, mina vänner och skolan är oerhört stimulerande och utmanande. Jag säger JA TACK till dessa moment och försöker att jobba någorlunda strukturerat för att lyckas fläta samman dem alla.

Ytterligare en anledningen till att jag mår så bra nu i december beror på att min mest hektiska tid gällande bloggen och företag är över för säsongen. Under vår - sommar och tidig höst går bloggen och fitnesskarriären på högvarv. Månaderna innebär mängder av olika jobb och event, kanske en och annan tävling också? Folk vill inspireras till att jaga sommarformen och hålla motivationen uppe när skola och jobb drar igång igen. Det är ett roligt men tidskrävande projekt, inte minst för mig själv.

Jag, som många andra, kanske lägger en extra tanke på kosten och kalorierna inför sommaren. För att lyckas jobbar jag mycket med motivationen och drivet vilket jag även försöker förmedla här.

Det blir många sköna, uppfriskande vändor i morgonsolen, bra och effektiva träningspass på gymmet och härliga salladsluncher utomhus. Dessa rutiner är absolut ljuvliga en stund men jag känner också att jag kan bli lite sliten eftersom allting rullar på till 100%. Vem blir inte sliten när jobbet går på högvarv oavsett jobb egentligen? Motivationen skall räcka både till mig själv - och till andra ;)

Därför uppskattar jag december lite extra. Jag lägger den delen av mitt fokus som rör utsidan lite "på hyllan" för en stund och blickar inåt istället. Nu är det familjen och kvalitetstid med mig själv som hamnar först. Det blir lite färre pass på gymmet, jag sover hellre en extra timme än att träna cardio på morgonen och tillåter absolut mig själv att släppa "toppformen". För att lyckas hålla en "toppform" är lite av ett heltidsjobb med strikt kosthållning och hård träning - ingenting jag anser mig behöva året runt.

Det är faktiskt en skillnad på "hälsosam form" och "toppform", i alla fall för mig. Toppformen kommer inte av sig själv utan jag måste verkligen jobba för den. En hälsosam form får jag istället genom generellt sunda kostvanor, bra rutiner med träning och aktivitet i vardagen. En balans av alla komponenter räcker och gör att jag mår riktigt bra. Det är med andra ord Hälsan först till 100% i december. Prestigelöst!

Det kanske låter som en ganska speciell situation när man delvis "jobbar" med att inspirera andra. Jag skulle absolut våga påstå att det krävs ganska mycket av en själv som person att driva det framåt dag för dag. Dock anser jag också att det är givande och utvecklande. Jag skulle aldrig syssla med något som inte gav mig något tillbaka. Så länge man sysslar med något man helt tror på och står bakom är det väldigt upplyftande.

Hela tiden försöker jag (som ni vet) att sätta hälsan i fokus; vare sig det handlar om att nå en bättre form till sommaren eller kombinera jobb, träning och mat i vardagen. Förhoppningsvis ÄR detta motiverande i sig, även om en viss skillnad märks när det faktiskt börjar närma sig sommar haha.

Därför vill jag nu sträcka ut en hand till alla dem som vill varva ner i jul . Mitt fokus nu är som sagt att må så himla bra som bara möjligt kan, vilket jag vill inspirera andra till också! Om detta innebär gym varje dag eller gym varannan dag varierar från vecka till vecka. Det viktiga i mitt budskap här är egentligen inte en absolut lösning utan snarare en uppmaning att det är okej att vara mänsklig.

Plocka bort kraven en stund och tysta ner "Presteraren" i dig - OM du är elak mot sig själv. Välj att jobba tillsammans med dig själv och tillåt dig att varva ner så att du orkar ta dig an 2017 med full styrka igen.

--> Igår vilade jag från gymmet och studerade istället - idag åt jag lunch med pappa och är sugen på att träna. Lösning? Jag drar till gymmet idag och känner mig inte det minsta besviken på mig själv över att jag vilade i går.

HÄLSAN FÖRST! ;)


Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Vilka är dina absoluta favoritkläder från gymshark? 😊 Kan du länka?
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Kommer ej länka men älskar Vflex-tightsen! nouw.com/fitnessjulia
idaolsson
idaolsson,
Du är så klok Julia! Jättebra förebild 😃nouw.com/idaolsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack snälla du 😊 kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229