Hälsa, Dietist, Recept

Tacksam över matlådor - lätt att falla dit


FÖRSTÅ hur tacksam jag är nu varje gång jag öppnar kylskåpet hemma och inser att det finns lunch och middag till mig.

När man är en liten sjukis och väl förmå sig upp ur soffan och in till köket underlättar det att maten redan finns färdig. Det är obeskrivligt skönt att slippa ställa sig och laga mat när man har feber.. då är man som sagt bra tacksam. Tacksam över sin egen förberedelse.

Som ni vet förespråkar jag regelbunden måltidsordning och goda, hälsosamma vanor under veckorna. Precis som vilken annan arbetsvecka som helst stod jag därför dagen innan (då denna röda måndag) och förberedde mängder med matlådor inför nya veckan. Matlådor både innehållande fisk, kyckling och bönor. Det jag inte visste då var att jag skulle bli ordentligt sjuk måndag kväll/natt.

Tack vare mina egna förberedelser på måndagen kan jag nu hålla goda matvanor även när jag ligger hemma sjuk. Jag håller vanorna och den regelbundna måltidsordningen precis som vilken vecka som helst. Det är annars lätt hänt att man skippar sina rutiner när man är sjuk, i alla fall för mig. När jag är trött och hängig tenderar jag göra sämre val av livsmedel, äta mer sällan och tycker det är enklare att köpa hem mat, godis och dylikt. But not this time!

Rutiner är key ;)

​Några av matlådorna innehåller kokt potatis, chili-kyckling och currywokade grönsaker. mums.

Gillar

Kommentarer

carolinalarsson
carolinalarsson,
Ett måste för att hålla sig i form och äta hälsosamt. 😊nouw.com/carolinalarsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
viktig komponent ja ! 😊 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229