tänkvärt, Hälsa

Strukturerad formtoppning

Mornarna blir mildare, himlen ljusare och humöret bättre —> vi går ändå åt rätt håll vill jag säga! ;)

För egen del hänger det ihop med min motivation: suget efter att vara aktiv, träna regelbundet och hålla någorlunda bra form ändå. Kanske löftet om sommar år igen som letar sig in i bakhuvudet. Jag har som tradition och rutin att skära ner lite inför beachen, liksom många andra försöker, och nu har jag legat stadigt på 62 kg sedan förra hösten ungefär. Jag har hittat en bra och stabil vikt som jag trivs i under byggsäsong helt klart. Har sjukt bra träningspass just nu ;)

Men min normalvikt befinner sig någonstans mellan 58-62 vilket ger mig ett litet spelrum. Jag ligger hellre i det högre spannet under höst-vinter och det lägre spannet vår-sommar.

Det blir spännande att se hur fort / mer smidigt det kanske går nu när jag löptränar varje dag? Borde ju omsätta mer kan man tänka. Har dessutom gått rätt lång tid efter min senaste tävling varpå min basala omsättning förhoppningsvis återhämtat sig någorlunda till det normala för mig :)

Skillnaden detta år förutom löpning och basalomsättning är definitivt min självkänsla. Jobbar på den varje dag fortfarande, men är 100% bättre än förra året. Det är inte många som vet det kanske men självkänslan har släpat mycket hos mig under övre tonåren (skall inte misstas för självförtroende) och jag har verkligen varit nere och vänt i det mörkaste mörka. Känns fint att hitta en väg mot att finna sig själv :)

Ja det blir spännande att se!

Tänkte börja med att göra en 24h recall på mig själv, alltså vad jag åt under gårdagen, och näringsberäkna den. Kolla hur mycket kalorier jag egentligen konsumerar och överblicka situationen. Därefter är det enkelt för mig att beräkna ett lagom underskott för att kontrollerat minska ca 4 kg i vikt fram till sommaren ungefär :) Jag tycker att projektet känns roligt!

Gillar

Kommentarer

Emelie JS
Emelie JS,

Spännande! Kör hårt, grym är du 😊

www.devote.se/emeliejanssonsjogren
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
tack söta 😊 nouw.com/fitnessjulia
e
e,

Åh! Kan du inteblogga om resultat, hur du ska gå till väga osv ? 😃

Fitnessjulia
Fitnessjulia,
givetvis 😉 Kör nog igång i slutet av mars nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229