Graviditet , Bebis2020

Stor dag; att köpa barnvagn! Bugaboo

Innehåller affiliate-länkar

Inlägget innehåller annonslänkar (men är ej sponsrat) 

Lördagen den 2:e november var en STOR dag för oss och vår lilla familj!

Efter många veckors letande, testande, provande och en hel del resor fram och tillbaka i bil för att kika på barnvagnar har vi nu äntligen hittat VÅR vagn, och det känns helt rätt. Jag vaknade i morse med ett rus i kroppen och ville springa ut och fortsätta köra den, för vagnen är precis vad vi letat efter; en barnvagn anpassad till vår bostad, bil, våra fritidsintressen och vanor. Detta köp har vi tänkt igenom noga och länge, men är givetvis ute i ganska god tid hehe (bara vecka 23 i dag).

Som ni kanske minns från ett tidigare inlägg gjorde jag en omröstning avseende den mest populära vagnen: Det har alltid varit överlägset Bugaboo-vagnar. Vi har haft siktet inställt på Bugaboo, modellen Buffalo, eftersom den är något mer stabil och stadig än de andra, anpassad för tyngre lastning och terräng (what we need hehe). Dessutom mer utrymme i sittdelen för bebis 6 mån till 3 år, än de andra, vilket är viktigt för oss att bebis ska åka skönt i många år. Vagnen kan användas för ett barn upp till ca 3 år eller 17 kg.

_______________________

>>>Vi har nu alltså köpt en Bugaboo Buffalo Classic<<< ( det som är speciellt för "Classic" är det oerhört fina innertyget i suffletten som bla. särskiljer den från andra Bugaboo OCH andra Buffalo-modeller, en vacker detalj för bebis att titta på istället för en kal insida, se bild nedan).

Vagnen beskrivs som en liten och smidig vagn, väl lämpad för att ge sig ut i terräng samt i city tack vare sin goda fjädring och låsbara hjul, vilket definitivt är ett måste för oss/mig så mycket som jag tränar och promenerar i skogen. Man kan även tillfälligt låsa framhjulens svängfunktion om man vill det när det är halt samt har fotbroms och hjullås. Hjulen är skumfyllda och punkteringsfria, nödvändigt för skogen och oss aktiva föräldrar.

- Modellen är så elegant! Man börjar med liggdelen när barnet är nyfött och byter sedan till sittdel när barnet blir större. Handtaget är lindat med läderimitation vilket gör handtaget skönt och bekvämt att hålla i, och Bugaboo är faktiskt en av få barnvagnsmodeller där det är tillåtet att hänga saker på handtaget (!) också VIKTIG detalj för oss. Upp till 7 kg får man hänga här.

Vi kommer DEFINITIVT hänga matkassar eller träningsväskor här för vi är ju väldigt aktiva föräldrar hehe ;) Jag är riktigt nöjd med det gråa, vackra, lite mer lyxiga tyget. (obs; Buffalo finns begagnade men vill man ha en helt ny heter modellen numera Fox i butik).

Handtaget kan förlängas i flera nivåer beroende på hur lång man är och för att benen ska få plats vid raska steg ute. Vagnen har även en vändbar sittdel (!) när bebis vill titta framåt istället för på föräldrarna vilket man kan ändra under promenaden. Vill man tillfälligt ha de större hjulen fram kan man svänga över handtaget och köra den med stora bakhjulen framåt- utmärkt om man plötsligt måste ta sig igenom jobbig terräng eller snömassor. Sittdelen kan även lutas i flera lägen med ett enhandsgrepp.

Vi har även med en matchande grå skötväska som hängs på handtaget, en mugghållare (till mina framtida noccos eller latte-promenader haha) samt adaptrar till bilbarnstol om man vill sätta bilstolen direkt på barnvagnens chassi när man snabbt ska in och handla i affären med en sovande bebis tillexempel.

_______________

Vagnen fälls lätt ihop i ett enda stycke vilket vi övade på i går när vi skulle packa in den i bilen. Den kan bli nästan helt platt vilket gör att vi kan ha den i vår BMW.

Här ser ni vår fina vagn i hallen! (Sittdelen på just nu men vi har med liggdelen också givetvis) Man kopplar lätt ur den ena delen med ett enkelt knapptryck med en hand och kan sedan placera på den andra. Det är därmed lätt att alternera mellan sitt- och liggdel.

Suffletten går långt ner över sitsen/liggdelen och kan förlängas ytterligare (så att den går nästan hela vägen ner) vilket på så vis skyddar barnet effektivt för vind och regn. Suffletten ger ett totalt solskydd på 50 SPF. I köpet ingår också ett regnskydd.

Korgen under vagnen är extra generös och klarar upp till 10 kg. Eftersom man som sagt kan hänga påsar på handtaget också kan man förutom barnet frakta saker upp till 16 kilo (!!!) JA TACK. Sittdelen är testad för att klara en totalvikt på 23 kg med ett barn som väger högst 17 kg.

Vår vackra vagn!

Detalj-information:

  • 10-tums svivelhjul och 12-tums bakhjul med skumfyllda däck
  • alla klädslar kan tvättas i maskin
  • vikt (chassi, hjul och sittdel): 12,3 kg
  • mått ihopfälld: 88 x 54 x 34 cm
  • bredd uppfälld: 60 cm
  • bagagekorg: 35 liter, klarar 10 kg.


Omröstning från användare: (hämtad info från Barnlandet)
Priset kan man gå runt genom begagnade köp! Bra för miljön också, TIPS :)

Jag har fått såååå många frågor nu i DM på instagram efter att jag gick ut med att vi blivit med barnvagn, så hoppas ni tyckte det var kul och intressant att läsa om hur vi tänkte kring vagn! :) Vi har som sagt tänkt länge och provat många och denna modell och design passar verkligen vår livsstil (och inredning hahaha plus i kanten). Så nöjd som sagt!

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Jättefin vagn 😃nouw.com/emmaakarlegrund
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack vi är så nöjda 😃nouw.com/fitnessjulia
tildablanksvard
tildablanksvard,
Va kul att ni hittat en vagn just för er!!nouw.com/tildablanksvard
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Ja det är verkligen en djungel.. men efter en månads aktivt letande kände vi att vi hittade rätt 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229