Stark, smidig och glad!

God morgon världens finaste!

Jag hoppas att mina underbara läsare har sovit gott och att ni känner er redo inför arbetsveckans /skolveckans sista dagar;)

Personligen var jag trött som Sid i Ice Age alltså... när klockan ringde lyckades jag snooza i hela 40 minuter och jag är INTE den som snoozar vanligtvis. Jag är mer: vakna - upp och iväg! Tror det börjar bli lagom med sommarlov eller semester snart håller ni med mig?

Hur som helst; i går besökte jag ju Krokslätt för lite härlig gymträning. Det var ganska mycket folk när jag väl kom dit och jag brukar vilja börja mina pass med marklyft eftersom det är tyngst men i går fick jag faktiskt ändra ordning på grund av begränsade platser (!)

Istället började jag passet med inget mindre än Hip-Thrusters! Detta genomförs att man halvligger med övre delen av ruggen mot en bänk, har en stång över låren, står med benen lite i sär och sedan "juckar" upp och ned. Det är galet jobbigt för just rumpmuskeln och extra bra kontakt får i alla fall jag när jag squeezar ordentligt i övre läget. Långsamt ner - explosivt upp - squeeze. När jag kör hipthrusters tycker jag att det är enklare att köra i smithmaskinen och igår lastade jag på en 25-kg viktplatta per sida. Totalt körde jag 10 reps x 3 set här :) GRYM ÖVNING som rekommenderas!

När jag var klar med min första övning så var det faktiskt lite färre folk omkring mig - skönt. Jag kunde då flytta ut en stång på golvet till mattområdet där jag fullkomligt älskar att köra marklyft. Dessutom var "crossfit-vikterna" lediga - de stora, svarta, härliga viktplattorna som är mer stabila att lyfta med och som dessutom ser mycket tyngre ut än de vanliga smala vikterna ;)

Här på bilden är totalt 90 kg: 20 kg innerst + 10 kg + 5 kg-platta - visst ser det "mer ut" än 90 kg? loving it ;)

Det slutade nästan med att jag körde marklyft i en timme... som vanligt haha.. men det är verkligen en speciell känsla när man kan ta tag i stången med händerna och verkligen dra med all sin kraft. Det känns som att hela kroppen får jobba på riktigt och att man kan klara nästan vad som helst. Jag måste nog ändå erkänna att mitt förtroende för min egen förmåga har ökat efter att jag blivit bättre och bättre i marklyft :D

Jag började som jag brukar med några uppvärmningsset på 60 kg, sedan 70 kg och sedan 80 kg. Jag bestämde mig för att göra mina arbetsset på 90 kg även om det kändes riktigt lätt. Jag hade DEFINITIVT kunnat gå upp på 100 kg men något i mig sa att jag nog skulle vänta tills Jonas kunde vara med och observera lyftet. Istället körde jag ett extra set på 90 kg. Förre gången blev det fyra set, idag blev det fem set ;)

arbetsset: 4 reps x 5 set på 90 kg :)

Det roligaste var att det kom fram en man till mig och berömde mig för min styrka och teknik bara så där - otroligt glad blev jag :D Det var verkligen en riktigt bra träningsdag igår!

Innan jag gick vidare på min sista benövning slängde jag in en touch av överkropp också. Jag körde 3 set pullups varvat med 3 set chins med egen kroppsvikt (älskar) och sedan körde jag även 4 set mage. Magövningarna gjorde jag genom att hänga mig i en stång och sedan köra 5 reps sidocrunches med benen snettt upp i sidled x 4 set.

​Jag hade kolhydratsladdat optimalt inför passet igår vilket syntes på både kroppen och prestationen på gymmet! Jag kommer skriva ett inlägg idag om vad jag äter och varför innan träning ;) Kroppen svarade riktigt fint på detta och musklerna svullnade glatt upp vid träningen :P kände mig stark och smidig! 

​Slutligen körde jag dessutom 6 set liggande lårcurl i maskin för att få ut lite isolering av hamstrings också. Det blev ganska tungt tillslut eftersom jag körde 10-12 reps x 6 set.. men det gillar vi ;) Vikten behöver inte vara jättehög i just denna övning enligt mig eftersom kontakten i enbart baksida lår blitt bättre då! Prova er fram och känn :D 

​- pricken över I:et var att en söt bloggläsare/Följare som hette Paula kom fram till mig när jag gymmade och hälsade grattis i efterskott och tog en bild tillsammans med mig! Det gjorde mig riktigt glad och gav mig en sista kick energi på gymmet som jag använde till att slutföra övningarna. Tack söta du för att du kom fram och alla fina ord, och lycka till med din träningsresa! 
ps. Glöm inte detta erbjudande om ni är i behov av någonting hemma! Det gäller ju i princip ALLA de produkter jag använder mig av och rekommenderar.... go for it! 
25 % rabatt på HELA sortimentet från både Starnutrition HERS (länk HÄR) och HELA Star Nutrition (länk HÄR)

Gillar

Kommentarer

Cornelia
Cornelia ,
Hej!

Vart har du köpt denna superfina rosa träningströja? Tror du har en likadan i grå också?

// Cornelia
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
hej! Den kommer från Gymshark 😊 yes, har den även i grå! kram nouw.com/fitnessjulia
Wildtiger81
Wildtiger81,
Hej!
Har följt din blogg i flera år nu. Såg hur du kämpade innan du tävlade. Tycker att du lyckats få en jättefin kropp. Du ser väldigt vältränad ut utan att vara vad många kallar biffig. Du ser även lyckligare ut nu än innan. Jag är riktigt glad för din skull! 😊 fortsätter vara den underbara och inspirerande person du är 😊
nouw.com/wildtiger81
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
hej! Tack så mycket 😃 uppskattar verkligen din kommentar! kramis nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229