Dietist, Fest, Recept, TIPS

Specialgjorda kycklingburgare

Efter att vi har mumsat lite väl mycket gott under förmiddagen tog jag och Mamma en lång och härlig promenad tillsammans. Tror nog vi var ute och spatserade i över en timme, kollade inte direkt klockan och mätte inte kilometrarna eftersom det inte var syftet med vår pw. Att vara ute och röra på sig tillsammans är fasiken en bra typ av aktivitet, Dels får man se mycket och uppleva mycket tillsammans, men man får också in vardagsmotion utan att tänka på det. Dessutom hamnar man lätt i fenomenet: "Walk and Talk", att samtalsämnen och viktiga diskussioner tycks få mer liv i och med att man själv är i rörelse.

Ytterligare en aspekt av långpromenader är dess påverkan på aptiten. "Att jobba igång en aptit" jodå, det fungerar. Kom hem efter promenaden och samtliga muskler i min kropp skrek i princip efter energi snabbt. Jag fick mumsa lite onyttigheter innan middagen.. det var ju ändå lördag hehe ;)

Finns få saker som stör mig egentligen.. men en sak vet jag nu: Att behöva tillaga mat när man redan hunnit bli vrålhungrig. Också en anledning till att jag alltid har mat redo i matlådor, åtminstone veckovis, för att undvika panikhunger. Men på lördagar tillsammans med familjen kanske man ändå vill lyxa till det lite. Variera sig.

Vi valde därför att laga en nytänkade och god rätt som ändå går ganska snabbt. Kycklingburgare med sötpotatisstrips som mamma hittade i någon tidning! Tänkte dela med mig av detta här:


1 Portion:
100 g kycklingfärs med salt och svartpeppar att blanda till en biff och stek i stekpanna

100 g sötpotatis att skala och skära i strips, lägg dem sedan i lantbuljong i en kastrull och koka i 6 minuter. Låt dem sedan rinna av och addera lite salt och peppar.

Stek ett ägg på ena sidan. Stek tomater. Addera bladspenat, rödlök och ugnsbakade rotsaker (tomat, zucchini och sötpotatis som tillbehör och man vill)

Monteras följande: Tomat i botten, följt av bladspenat, rödlök, biff och ägget ovanpå. Potatisstrips och tillbehör vid sidan om. Sjukt gott!


Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
ja det rekommenderas 😊nouw.com/fitnessjulia
Ninna
Ninna,
färdig mat i kylen/frysen är nog ett måste om man har brottom. panikhunger är det värsta. var är semlan? hör det inte till hamburgaren?
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
hahaha så sant nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229