Slippa press och måsten på gymmet!

Godmorgon mysisar,

Just nu ligger jag faktiskt nedbäddad i sängen (fortfarande) och gosar med Lowa under täcket. Då och då skiner solens strålar in genom fönstret bakom de vita linnegardinerna och rummet blir sådär härligt vitt. Vissa dagar får dessa solstrålar mig att bokstavligen kasta mig ur sängen och tveklöst knyta på träningsskorna. Vem vill inte ut och motionera när vädret är på topp?

... Just nu i skrivande stund är det jag, det är JAG som faktiskt inte vill. Och det är helt okej! Idag vill jag istället ta itu med bloggen, jobbmail och äta frukost innan jag tar en promenad och hämtar ut paket :)

Jag vet att jag redan skrivit ett populärt inlägg om vilodagar innan och självklart är detta en träningsblogg, jag vill inte få någon att sluta röra på sig. Men däremot vill jag bidra med att minska på träningshets och måsten. (I längden kanske detta faktiskt bidrar till att fler fortsätter träna, vem vet) Så därför kommer här ännu ett inägg om detta: För man kanske inte alltid vill träna jämt, eller träna på samma sätt. Jag vet i alla fall att det var och är precis så för mig.

I mitt liv finns det flera faktorer och aktörer som kan pressa mig, ställa krav och ha önskemål om prestationer osv, vilket jag på ett sätt gillar eftersom det är utvecklande och utmanande. Men när man samtidigt som jag "jobbar" med fitness behöver jag ändå min fristad att få vara mig själv, ett ställe för avkoppling. Att då ha även träningen som ett måste - ett kravfyllt "andra jobb" som jag var tvungen att göra var inte hållbart.

Istället resulterade det i en mindre ångest inför vissa träningspass. Jag kunde bli nedstämd och tyst pågrund av att gymmet väntade - vilket känns helt sjukt att skriva nu eftersom jag verkligen älskar att träna! Men att ha träningen som ett krav gav total motsatt effekt för mig. Det behöver inte vara såhär för alla, men är det någon där ute som känner igen sig så vet ni att ni ej är ensamma,

För mig personligen är det viktigt att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Jag VILL ha träning och motion i min vardag, helst varje dag faktiskt men på olika sätt. För att göra detta möjligt var jag tvungen att acceptera att jag är för vild och fri för att bindas. Jag kan inte träna bara på "ett sätt" hela tiden, vid en viss tidpunkt varje dag. Jag behöver näring och syre för att växa och orka. Jag behöver variationen.

Och framförallt; Jag behöver valfriheten <3 Att veta att jag tränar för min skull, ingen annans. Jag gör det på mitt sätt och det är fasiken roligt!

​Hitta enbart de handplockade kosttillskott som jag själv använder och rekommenderar gällande smak, funktion och värde HÄR

Gillar

Kommentarer

Belliblonkan
Belliblonkan,
Bra skrivet och dessutom viilken vacker sportbh! nouw.com/belliblonkan
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack och tack du 😉 kramis nouw.com/fitnessjulia
mikaelaandersson
mikaelaandersson,
Verkligen bra skrivet! 😊nouw.com/mikaelaandersson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
uppskattar att du skriver det 😃 kram nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229