tjejer

Skaffa glasögon

Går du runt med linser i vanliga fall?
Nej..
Men du har andra glasögon att tillgå hemma?
Nej..
Men.. du ser ju ingenting?
Jag vet, det är därför jag behöver hjälp!


Få vet hur det egentligen ligger till med denna donna född i tvillingens tecken. Det är som att jag har två delpersonligheter, två sidor av mig själv, helt olik den andra. Ser mig själv som en introvert extrovert person med kontrollbehov, en noggrannhet och medfödd struktur - fast med total avsaknad av energi eller engagemang för vissa, få, väl utvalda områden.

På jobbet retas de alltid för att mina strumpor inte matchar till exempel. Att jag kan ha två svarta kortstrumpor där den ena har en färgad rand. Obviously inte rätt par. Eller när jag har två vita strumpor med lite olika längd på.. eftersom den ena är Jonas. Yes kunde inte bry mig mindre om detta hahaha. Vet inte varför den detaljen tenderar falla bort. Eller som att jag älskar att stå i centrum, umgås och hatar att vara ensam, men ibland måste få stänga in mig, logga ur sociala medier, gömma mig och bara vara ensam.

- Det samma gäller min syn. Har bokstavligen vänt blinda ögat till (hej Göteborgshumorn) åt faktumet att min syn rejält försämrats. På senare år har synens funktion totalt fallerat. Efter att jag tog körkort och började plugga på universitetet kan man inte tro att det är samma par ögon som jag nu blickar ut över världen med. Ser inte speciellt bra men har mer eller mindre accepterat det. Går bara närmare vägskyltar och tidtabeller för att se. Lärt mig personers gångstil och siluetter för att kunna hälsa i korridorer och på stan osv. Låter kanske helt sjukt men av någon anledning har jag rent själsligt inte orkat engagera mig i detta. En perfektionist brister ;)

SÅ efter dagar och nu år av skämt på jobbet, och varje APT då jag lånat Jonas glasögon som han hade när han var 12 år.. som näästan gör att jag ser, har mina kollegor mer eller mindre tvingat mig under hot att gå och se över synen. Göra synundersökning och skaffa mig ett par brillor. De bokade typ tiden åt mig till och med haha.

Både Jonas och Emmelie följde med mig till optikern i går... enligt uppgifter som stöd men jag undrar om de inte ville kolla så att det blev av? ;) Låter det vara osagt.

Hur som helst; Till Nividas gick vi vid Östra Hamntorget och fick saken ur världen. Gick egentligen väldigt smidigt och snabbt allting. Mitt recept visar -2.25 och visst, det är inte det största synfelet i världen - min syster har det dubbla minus - men faktumet att jag inte använt några hjälpmedel och hellre suttit på golvet framför Tv:n förbryllade min optiker. Nåja. Jag är inte den som klagar i onödan ;)

​Fick hjälp inne i butiken efter synundersökningen att hitta bågar som skulle passa min ansiktsform och färger. Jag tar gladeligen mot inputs.

Det stod mellan ett par varmare grå eller dessa mjukt champagne-färgade bågarna. Valde de sistnämnda till slut men det inget lätt val faktiskt! Tror dessa lämpar sig bättre då jag gärna sminkar upp ögon mycket, varierar mina kläder i färger (svårt att matcha varm grå) och dessutom springer runt på sjukhuset. Tycker dessa bågar känns både klassiska och eleganta!

Så nu ser jag!

  • tjejer
  • 1 452 visningar
  • Nära Mölndal

Gillar

Kommentarer

idaolsson
idaolsson,
Skaffa linser annars om du inte vill ha glasögon! Jag var bara 6-7 år när jag fick glasögon och skaffade linser i högstadiet(om jag inte minns fel) Det är en sån frihet att bara sätta i ett par linser i ögonen och den största fördelen enligt mig är att man slipper att glasögonen immar igen på vintern 😃

nouw.com/idaolsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Jag vill ha glasögon 😊 Men kan absolut förstå att det är skönt att slippa också!nouw.com/fitnessjulia
Julia
Julia,
Du var superfin i gladögon iaf! Har typ samma synfel som dig och har med glasögon då jag kör bil, ser på tv osv och det hade inte funkat utan 😅
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack snälla 😊 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229