Så taggad på träning!

Den senaste tiden har jag verkligen haft ett uppsving vad det gäller träningen. Min kropp han känts mer fylld med energi och styrka vilket jag uppskattar som preggo, inget att ta för givet haha. Även på det mentala planet känns det bra och motiverande att promenera mina +10 000 steg per dag och gymma ca 4 ggr i veckan. Betoning på att JAG VILL träna. Det känns skönt och uppfriskande att fortsätta röra på mig och belasta mina muskler.

Jag vet inte om det är hormonella perioder som avgör eller annan influens, men jag kan erkänna att jag legat och skrollat igenom mina gamla bilder från glamtiden som fitnessmodell och börjat sakna både uppståndelsen och utseendet lite hehe. Det var en rolig tid minst sagt, krävande också givetvis med enorma krav, men just disciplinen, rutinerna för träningen och den grymma känslan av att investera i sig själv och prestera är värd att påminna sig om även nu i vardagen.

Mitt liv kommer aldrig bli sig likt efter att bebis kommer (vilket jag ser fram emot) men vissa delar vill jag försöka vidmakthålla. Delar av min nuvarande vardag som jag anser viktiga för både hälsa, välmående och bilden jag har av mig själv!

Jag kommer absolut försöka ge mig ut på mina promenader när det känns okej för kroppen efter förlossningen. Jag har därefter en förväntad läkningstid på ca 6 veckor (ev mer beroende på vad som händer under förlossningen givetvis och så måste det få vara) men därefter har jag ambitionen att successivt återuppta träningen igen. Jag vill bli en mamma som tränar och rör på sig, äter förhållandevis hälsosamt merparten av tiden och inspirerar både mig själv, andra mammor och mitt barn till ett hållbart och hälsofrämjande leverne där träningen är en viktig del för vår familj :)

Hoppas bebis accepterar lite tid på gymmet, annars får jag och Jonas dela på oss helt enkelt ;)

Ingenting är omöjligt! Jag ser fram emot att fortsätta träna så länge jag kan som gravid och därefter en mammaledighet med en möjlighet att fortsätta jobba med min kropp och stärka upp mig själv efter graviditet och förlossning!

Hoppas ni är taggade på att följa detta pågående och kommande projekt ;)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229