Recept, Dietist

Recept: Shakshuka

Härliga hälsningar från en skön och avslappnande långfredag tillsammans med familjen i Alingsås.
Vi var nyss ute och tog en promenad i solen som avslutades i affären för lite mathandling. Tillsammans har vi spånat och beslutade oss för att nu laga middag ihop. En mysig aktivitet att runda av dagen med.
Idag beslutade vi oss att ta ett litet kliv ifrån den klassiska påskbuffén och istället laga en klassisk rätt med inspiration från Mellanöstern. Rätten innehåller ändå ägg så lite rätt hämnar vi nu i påskhelgen ändå ;)
Rätten tar ca 25 minuter att göra och är busenkel.
Det man behöver är:
* olivolja, salt, chiliflakes, peppar, gullök, vitlök, svarta bönor, körsbärstomater, krossad tomat med smak av chili och basilika, paprika, ägg, fetaost och persilja. Serveras med pitabröd (eller annat bröd). Det är allt som behövs!

Börja med att skvätta olivolja i en gjutjärnspanna och fräs gullök och vitlök tills de mjuknar. Skär samtidigt upp tomat och paprika i lagom stora bitar, lite tuggmotstånd vill man ändå ha. Ner med den krossade tomaten, tillbehören och låt puttra tills allt blir mjukt.

Addera sedan bönorna och knäck äggen ovanpå. Vi la i fem ägg till fyra personer: ett i varje hörn och en i mitten ;) Allt ska in i ugnen sedan så att äggen kan pocheras.

Vi dukade upp i vårt härliga, inglasade uterum där solen stått på hela dagen och värmt upp. Otroligt välbehagligt och kul att kunna sitta ute såhär till påsk!

Fetaosten adderade de som ville efteråt.
Sååå mumsigt och gott blev måltiden, verkligen perfekt efter en skön promenad utomhus. En portion motsvarar ett ägg och allt tillbehör inunder kan man nog tänka.. jag tog två portioner eftersom det var så jäkla gott ;)

Mums! Nyttigt, enkelt och gott :)

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Jag blev inspirerad att knäcka ägg när jag åt tagine i Marrakech. Brukar ta det över köttfärssås men ditt recept verkar också jättegott.nouw.com/jossustravelpics
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Julia
Julia ,
måste testa!! såg riktigt gott ut särskilt på sista bilden 😍
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
supergott 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229