Hälsa, tänkvärt

Q/A "Hur ofta kör du cardio?"

Jag fick en kommenterar i går (eller kanske var det i förrgår? Hm) gällande mängden cardio som jag kör. Denna läsare hade fått uppfattningen att jag kör det varje dag... Vilket inte är fallet så tänkte svara öppet på det här också :)

FÖRR var det faktiskt så att jag körde morgoncardio varje dag. På dieten såg jag det som obligatoriskt och när det inte längre var diet fortsatte jag med mina rutiner varje morgon eftersom det kändes skönt.

Men så kom en väldigt stressig period i både liv och skola som gjorde mig tröttare och tröttare hemma. I början fortsatte jag kliva upp tidigt på morgon för att "cardion skulle göras - jag mår bra av det" tills en dag då jag kände att sömnen var mer lockande.

Nu idag kör jag bara cardio de dagar jag känner för det. Jag mår VERKLIGEN bra av det men jag vill behålla cardion som ett frivilligt moment i vardagen. Vissa veckor kör jag 30 minuter 3 gånger och vissa veckor kanske det blir 5-6 gånger. Det kan variera!

Många saker kan vara tvångsladdade gällande "fitnesslivet", tex träningsscheman, kostscheman, cardiopass mm. För mig personligen var inte detta hållbart i längden. Jag är tvungen att lyssna på mig själv nu för att verkligen älska det jag sysslar med.

När det finns så mycket krav runt omkring en behövs en oas av trygghet och mental avkoppling. För mig fungerar träningen som en ventil av sinne och tankar... Den behöver vara kravlös för att fylla den funktionen :)

Detta sätt gör att jag älskar att träna, äta bra mat och köra min cardio: För jag har själv valt det och känslan av frihet (att det är frivilligt) gör det utmanande och roligt. Ingen har tvingat mig. Träningen är min oas :)

-
Svaret på frågan hur ofta jag kör cardio är alltså ganska obestämd.. Det beror på hur jag känner mig. Cardion kan hjälpa mot stress - men ska definitivt inte skapa ett stressmoment!

3-5 gånger i veckan brukar jag vanligtvis köra och mellan 30-40 minuter, alltså inte längre. Mindre än 3 cardiopass blir det faktiskt sällan för som tidigare nämt mår jag bra av det! :)

Det handlar om en kombination av fysiskt välmående och mentalt välmående... För att ta hand om kroppen behövs en helhet <3

Gillar

Kommentarer

Lisa
Lisa,
Tack för att du svarade! 😃 uppskattas så mycket att få svar från bloggare när man väl undrar något. Tusen tack!
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
absolut, tycker man skall kunna ha en bra dialog så försöker alltid svara på alla kommentarer 😊 kramis nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229