Dietist, Recept, Fitness

Prepn for work

På både Instagram och bloggen har jag fått frågor om hur jag tänker kring maten nu - speciellt från tidigare atleter - så tänkte svara på det nu!


Jag vill verkligen behålla goda rutiner under graviditeten - vilket ibland är lättare sagt än gjort.. TRO MIG. Helt ärligt; allt blir godare när man är gravid och dessutom har min aptit blivit betydligt större ;)


Innan undrade jag hur mitt tidigare liv inom fitnessindustrin skulle påverka nu under graviditeten; skulle jag kunna frångå mina klassiska matlådor eller skulle jag känna mig obekväm i den nya omställningen? Nu med facit i hand vet jag att jag inte hade anledning att oroa mig ;)

Helt ärligt: det enda jag varit riktigt sugen på vissa dagar är frukostmat. Mackor, flingor och annat mumsigt. Att ”förlora min kropp” eller liknande har egentligen inte påverkat mig. Istället har jag vissa dagar fått jobba aktivt med att äta någorlunda bra och näringsrikt. Jag vet att bebis inte behöver särskilt mycket extra kalorier utan snarare extra näringsämnen, mineraler och vitaminer. Mer frukt och grönt, bär, nötter, fullkorn, fisk och hälsosamma fetter is the way to go. Synd bara att fisk inte heller smaker mig längre förutom sushi haha ;)

Men man behöver inte enbart styras av känsla! Jag äter och förbereder mat som är bra för mig. Inklusive fisk. Det bästa är inför en ny arbetsdag eftersom jag då inte har möjligheten att rota hemma i skafferiet. Att förbereda både matlådor och mellanmål är mitt bästa tips! Försök att variera målen för att inte missa viktiga näringsämnen som annars kan ske vid en ensidig kost. Jag supplementera extra B12, Järn, Folsyra, D-vitamin och Omega 3, vilket är baserat på den kost jag äter :)


Så en låda med kyckling, ris, tomat och spenat samt två äpplen och en banan är mina mål idag torsdag :)

Gillar

Kommentarer

Julia
Julia,
Jag åt precis som dig nästan när jag väntade min lilla pojke och runt samma tid med, halvvägs i graviditeten, levde på mycket smörgås och fil och älskade sushi (åt massor) hört att det är lite typiskt att äta så om man väntar en pojke ❤️ mot slutet av graviditeten så var det vattenmelon, minst en om dagen, spännande att följa dig. 🤗
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
MEN HUR ROLIGT HAHA! 😃 Tycker allt detta är så spännande, hur preferenser ändras men ändå liknar andra mammors 😃 kramis <3 nouw.com/fitnessjulia
Jsamuel90
Jsamuel90,
Vad är det för god kyckling? 😍nouw.com/jsamuel90
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Detta är färsk kycklingfilé kryddad med chili och kebabkrydda faktiskt hihi 😊nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229