Preparing food and eating

" Måste man tycka att matlagning är roligt för att äta hälsosamt och regelbundet?" Svar: Nej.

Detta kanske kommer som en chock för vissa eftersom jag ändå studerar till dietist och allt... men jag personligen är inte mycket för vardaglig matlagning. Jag tycker inte det är särskilt spännande eller roligt faktiskt. Att läsa spännande recept är roligt, att kolla fina bilder, att se fina upplägg, följa matprogram på tv och läsa om mat? Ja, det gillar jag. Men att laga mat till mig själv är inte fullt så roligt ;)

Hur får jag det att fungera då? Eftersom jag faktiskt har flera förberedda måltider varje dag. Jo, det handlar om inte motivation snarare än passion för matlagning.

1) Jag mår bra av att äta regelbundet.

2) Jag mår bra av hälsosam mat.

3) Jag bryr mig om min insida och min kropp.

4) Det är billigare med hemlagat.

5) Det hjälper mig nå mina mål och drömmar.

6) Jag har hittat bästa lösningen för mig och det är värt det!

Alla dessa 6 anledningar gör att jag vill och orkar stå var och varannan dag vid spisen för att tillreda mina måltider. Dock gör jag det så lätt som möjligt för mig på vardagarna och väljer att göra det mer avancerat till helgen.

För att det ska gå snabbt och lätt är det storkok som gäller. Jag väger upp mängderna mat för 3 eller 4 måltider, tillagar dem, delar upp dem och ställer sedan in i kylen. På så vis blir det "jobb" 1 dag men otroligt smidigt resten av dagarna.

Har man mycket tid - eller är ledig - kanske det räcker med att laga mat för den dagen eller bara några måltider. Annars är det faktiskt riktigt smart att laga upp några dagars luncher i förväg om man vet att det blir stressigt på morgonen innan jobbet. Tränar man dessutom efter jobb / skola kanske man inte är sugen på att ställa sig sent på kvällen med all matlagning kvar.

--> Varje person får hitta sitt sätt för att få ihop livspuzzlet. Detta är en lösning som fungerar för mig :) Kanske för dig också? Och är det svårt att få motivationen så gäller det att hitta anledningar till varför det är viktigt för just Dig med maten och god nutrition. Lyckas man sätta fingret på den inre motivationen så är den en riktigt stark drivkraft :)

tillexempel idag stod jag och tillagade mat inför några skol-luncher och även innan / efter gymmet-målider samtidigt. Till kycklingen använde jag denna goda Honey BBQ-krydda . Behövs väldigt lite av den eftersom den är dryg, sådant gillar jag.

Blev en perfekt lunch såhär mitt på dagen! Eftersom jag kommer träna tidigare idag flyttar jag om måltiderna lite. Jag äter mer kolhydrater till lunchen idag :) Kyckling och kokt potatis!

Smaklig måltid! Hoppas ni hittar den inre motivationen om ni söker den. Det handlar egentligen om att investera i sig själv :)

Gillar

Kommentarer

Louise Persson
Louise Persson,
Så gott! :O <3www.LouisePerssons.se
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
verkligen, och så enkelt 😃nouw.com/fitnessjulia
carolinalarsson
carolinalarsson,
Hur många gram kyckling eller fisk har du per måltid?
nouw.com/carolinalarsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
mellan 100-120 g kyckling (tillagad) och ca 150 g torskfilé (fryst) nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229