tänkvärt

Planning to survive

Godmorgon finisar!

Jag står just nu vid hållplatsen hemma och ser hur vit rök bolmar ut från min näsa när jag andas. Det är kyligt - men friskt ute. Ännu är det ganska mörkt men gatlyktorna släktes precis.. Antar att det officiellt är en ny dag nu ;)

Det är tisdag och min resväska gick att öppna! Så härligt :D saker och ting löser sig.. Så är det faktiskt, hur situationen än ser ut.

Framför mig ligger en lång (läs lååååång) dag på universitetet. Vi har föreläsningar non-stop mellan 8-16 och allt berör mat-tarmproblem vilket jag definitivt finner fascinerande :D Dock behövs god framförhållning för min del annars blir det klurigt att överleva denna dag. Min kropp är lite som en maskin på det sättet.. Behöver äta regelbundet för att dels prestera på topp men också må bra.

Jag gillar att hålla jämna timmar mellan mina intag (ca 3 h) för annars tappar jag energi och tenderar även att få ont i magen. Mindre portioner och lite oftare är bäst för mig har jag märkt men man får hitta vad som passar sig själv bäst! :)

Därför har jag med två matlådor, 2 frukter och Nocco... Fullt förberedd haha. Det borde räcka ;) Jag visar er matlådorna senare!

Hoppas ni får en bra dag i kylan! :D

Gillar

Kommentarer

paulajacobsson
paulajacobsson,
Fullspäckad dag hör jag, men låter som du planerat den för att bli framgångsrik. Lycka till på föreläsningarna 😊nouw.com/paulajacobsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
verkligen 😉 Tack snälla! nouw.com/fitnessjulia
Amanda
Amanda,
Hej Julia!
Det skulle vara kul om du skulle kunna göra en lista om mat som inte är bra för tarmsjukdomen chrons tex, då jag lider av det själv skulle det vara kul och veta vad som man kan undvika för att tarmen ska må bra. Tycker din blogg är väldigt intressant och de skulle vara riktigt roligt om du skulle kunna göra ett inlägg om just vilken mat man ska undvika när man har en viss tarmsjukdom.... Ha de bra! Kram
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
hej Amanda! Jag kommer inte göra ett helt inlägg om detta men kan svara här till dig. Gällande kosten för CD så är det ganska individuellt vad som fungerar och inte under skov, men att äta regelbundet och "lite mindre men ofta" kan vara ett generellt tips. Det man kan göra är att undvika trådiga och generellt "svåra livsmedel" som tillexempel kött eftersom tarmarna måste jobba hårdare då. Man kan också föröka undvika sådan mat som lätt bidrar till uppblåsthet och gaser i tarmen eftersom man eventuellt kan få smärtor av det. (liknande den kost som IBS-patienter. äter) Men som sagt, det är personligt vad man upplever hjälper och dessutom kan det variera beroende på vart någonstans i mage - tarm som inflammation är lokaliserad. Har du haft kontakt med dietist tidigare för att få hjälp med kosten? Det borde du ha rätt till om du är diagnoserad med Chrons ·:) ta hand om dig, kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229