My secret blend:

INNEHÅLLER ADLINKS

Hej fighters!

Nu är vi tillbaka på byggarsäsongen och ingen kan vara mer glad och nöjd över det som jag. Det ska bli riktigt roligt att välkomna så väl styrka som ökad volym på musklerna under vinter och början på vår. Som ni säkert förstår kommer jag fortsätta sträva efter att äta bra mat och hålla en hälsosam form, ser absolut ingen vinst i att vare sig ligga kvar i tävlingsform eller att lägga på mig 15-20 kg. Att leva balanserat med mat, styrketräning och motion (-och livet?!) är Goals i mina ögon :D Man kan även kalla det hållbarhet.

Målet är att orka hela vägen - att hitta rutiner man både mår bra av och vill hålla. Det skall inte kännas som tvång men samtidigt vill jag hitta stimulans och utmaning. För att lättare hitta ett syfte och en tydlig utvecklingskurva kommer jag fortsätta äta relativt strukturerat och träna strukturerat. För min del hjälper oftast planering mig med min egen motivation, dessutom kan de trigga mig de dagar då motivationen är lägre. Dessa dagar kommer också ;)

Nu inför träningspassen är det fritt fram för mig att experimentera med vilka kosttillskott jag vill. Eftersom jag äter bra och tränar bra tycker jag bara att det är extra roligt att ge musklerna en liten skjuts på vägen. Det är pumpet jag vill åt... vad annars? ;) Jag finner det både roligt och spännande att leka kemist hemma vid köksbänken och aktivt välja vissa stimulanter för att få den mix jag själv önskar. Vissa färdiga PWO:s innehåller många olika substanser som jag själv anser överdrivna. Vissa saknar belägg för att de ens fungerar och helst vill jag inte ha massa konstigt i min kropp.

I denna blandning har jag följande:
15 g BCAA Strawberry Passion från Starnutrition Hers
5 g Leucine pro powder från Starnutrition
5 g Glutamine Powder från Starnutrition
2 skopor Citrulline Malate från Starnutrition
1 skopa Beta-Alanine från Starnutrition
+ 2 kapslar Agmatine från Starnutrition

- älskar att använda svenska produkter för säkerhetens skull ;)
Gillar

Kommentarer

M
M,
Hej! Först vill jag säga att du är en jättestor inspiration för mig, tack för det.

Jag håller på och ser över min kost just nu då jag vill tighta till min form. Jag har inget speciellt ändamål utan vill bara må bättre och bli mer självsäker i min kropp.

Jag äter mer eller mindre bara "mycket bra mat", undviker tomma kallorier och tränar ca 5-6 d/vecka. Försöker köra mer cardio i passen, typ plyo etc.

Jag har väl skött mig så i cirka 3 v gått ner i vikt men behållt muskelmassa vilket jag är nöjd med. Upplever dock att jag får ner fettprocenten väldigt olika på olika ställen på kroppen. Jag är liksom redan nöjd med överkroppen medan det går väldigt långsamt att få ner fettprocenten på nederkroppen, framförallt mina lår. Varpå min form ser oproportionerlig ut. Jag vet att man inte kan punktförbränna och att detta är ett välkännt "problem". Jag undrar dock ändå om du har några tips?

Tack för att du aldrig slutar inspireras! Kram
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Hej! Jag måste bara börja med att säga: GRYMT JOBBAT! Att hålla goda kost- och träningsrutiner är den bästa investeringen för sin kropp och hälsa. Härligt att du håller igång så och tränar för att må bra 😊 Att man minskar i fett olika lätt på olika delar av kroppen är genetisk och tyvärr stämmer det du säger att man inte kan punktförbränna. Mitt tips är egentligen att försöka gilla sig själv för precis så man är skapt även om detta ibland kan vara svårt. Vi alla ser olika ut och det bästa är att vara snäll mot sin kropp även inuti huvudet -med tanke på att du redan tar så bra hand om den med kosten och träningen.

Ett konkret tips dock som jag i alla fall tycker fungerar för mig är att träna den kroppsdel ganska mycket. Jag pratar främst om styrketräning nu och även plyometrisk träning (plyo för ben och rumpa) för att öka muskelmassan och tighta till. Desto mer muskler som finns under huden desto hårdare look kan man skapa. Men som sagt, det är väldigt genetiskt och varje person är unik och fin på sitt sätt <3

Fortsätt ta väl hand om dig och lycka till med allt, kramis <3
nouw.com/fitnessjulia
Ida
Ida,
Hej Julia!

Konstig fråga och hoppas du inte tar den fel, menar inte att du fått något "gratis" liksom..

Tror du att du skulle se ut som du gör och ha uppnått samma resultat om du inte hade ätit några kosttillskott? Tror du att man kan bli atlet utan kosttillskott?

Du är grym! Ha det bra!
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Hej ida 😊
Jag vet inte om jag hade haft samma resultat om mitt liv såg annorlunda ut - MEN det hänger inte ihop med kosttillskottet utan med vanorna i sig. Jag tror definitivt att man kan bli atlet utan kosttillskott för ingenting är magi eller quick-fix. Däremot har kosttillskotten hjälpt mig tima protein och kolhydrater runt träningen, varit mellanmål på långa dagar, ökat prestationen på gymmet (tillexempel koffein) och även ökat min motivation. Kosttillskotten kan alltså ha en annan funktion i hur man utvecklas och ser ut beroende på vilka fördelar man får ut av dem. Jag skulle aldrig säga att man behöver kosttillskott för att utvecklas - men det kan vara ruskigt smidigt att ta hjälp av kosttillskott tillsammans med bra mat och träning för att nå sina mål 😊 Hoppas du fick svar på din fråga! kram
nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229