Hälsa, Träning

Morgoncardio - Julbord idag igen!

Man knäpper väl någon(några) nocco och kickstartar även denna dag. Det är inte många dagar kvar till jul och nedräkningen går för fullt. Jag jobbar till och med torsdag och sedan börjar myset med familjen på allvar.

Idag, tisdag, vaknade jag faktiskt lite extra tidigt. Egentligen vet jag inte hur det kommer sig. Dagsstatus på fysiken är att jag har träningsvärk vilket inte direkt är konstigt med tanke på den träningsmängd jag haft på sistone. Ändå ganska bra om jag får säga det själv ;) Med det sagt klev jag faktiskt upp lite tidigare än vanligt och hann få in en skön morgonpromenad! Det var SÅ länge sedan jag gick innan jobbet. På vår-sommar-månaderna då det är ljusare, skönare och högre prioritet på formen är det lättare för mig att komma upp och ut. Motivationen är högre (längtar till våren nu kände jag haha) Men idag inföll den sig faktiskt :)

Det var riktigt skönt att få in lite aktivitet såhär på morgonen, inte minst med tanke på all julmat som väntar hehe. På allvar serveras det diverse godsaker dagligen på jobbet och hemma.. dessutom bjuds man på fler julbord än dagar då det egentligen är storhelg. Inte är det lätt att hålla vikten i juletider om man agerar likt det är julafton alla dagar i december. Mjaaa en balans mår man bäst utav. Lite träning på det så är vi hemma :)

Idag väntar faktiskt julbord (igen) med jobbet.. senast var i fredags då sjukhuset bjöd på det men nu är det vår egen enhet som gör det. Ändå mysigt givetvis. Mina favoriter på julbordet är ägg, lax, potatis, grönkål, rödkål, nötter, köttbullar, ost, knäckebröd och vörtbröd samt frukten. Dessa godsaker kan jag mumsa på i stora mängder och dessa livsmedel är även några av dem jag brukar lyfta som ”de bättre” att välja ur hälsosynpunkt på julbordet hehe ;) Mager ost då om man skall vara petig.. men äter man inte julbord alla dagar i december kan men givetvis släppa på det haha!

  • Hälsa, Träning
  • 1 732 visningar
  • Nära Johanneberg, Göteborg

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229