Träning, Fitness

Många lyft och teknikträning

Jag är fascinerad av tunga lyft. Känslan de ger mig. Aktiviteten som sätter igång i min kropp. Det pendlar mellan glädje, nervositet, koncentration och lite ilska ;) En påse gott och blandat som är uppfriskande för själen.
Igår startade jag min lediga måndag med löpning.. trots att förkylningssymptomen satt kvar (ångrar det idag) 4.5 km kändes lätt under mina fötter. Fullkomligt flög fram i morgonsolen och njöt av energin i min kropp. Visserligen något mindre behagligt med täppt näsa men andades genom munnen.
Efter morgonlöpet åt jag en generös skål havregrynsgröt och laddade om inför nästa träningspass: marklyft och ben på ironworks (hade nog bestämt mig för att jag var frisk eller vad tror ni?)
Jag och Jonas körde olika lyft tillsammans nere i lyftar-rummet vilket var både roligt och trevligt för det mesta (...) Vi peppar och pushar varandra. Dessutom la Jonas extra tid på att teknikträna med mig när jag lyfte ;) Någon som såg min insta story?

Jag lyfte med 80 kg idag, 6:reppare x antal set. Uppskattningsvis spenderade jag ca 45 minuter till vanliga marklyft och 30 minuter till zumomark. Jonas var på mig med vinkar och detaljer, vilket jag egentligen uppskattar, men som jag sa inledningsvis drar marklyften fram diverse olika känslor i mig.
När man tråcklar tillräckligt mycket på samma lyft får jag nog. Någongång måste jag ju sätta vinklarna. Tillslut blev jag för ett ögonblick så arg att jag var tvungen att ta en Time out inne i omklädningsrummet för att inte skrika ;) Yup så blir det. Marklyft är häftigt på det viset och en underbar övning.

Efter alla lyft fortsatte jag i böjen med knäböj, inga maxvikter idag utan körde med stopp i nedre läget. 60 kg x 6 pausböj x 5 set. Superset med Booty-builderband runt låren och airsquats.
Fortsatte sedan med sittande legextension för framsida och avslutade passet med liggande legcurl för baksida.
Ett grymt bra pass trots förkylning som definitivt drog ut samtliga sjukdomssymptom till sin rätt sedan. Jag var så trött på all vila från träningen från i torsdags så tänkte att det säkert skulle gå bra ändå. Vaknar upp med totalt igentäppta bihålor, pipig andning, torrhosta och feber. Gött. Men passet var bra iallafall :p

Gillar

Kommentarer

alvaoberg
alvaoberg,
Vad har du för kamera? 😊 nouw.com/alvaoberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229