Hälsa, Dietist, Recept

Magiska plåtar - söndagsprep

Jag älskar att göra mig redo på följande vis: fylla köket med väldoftande matlagning, stora plåtar fyllda med nyttiga godsaker inför veckan och kokande kärl.

Min tid med min matlagning är så värdefull.

Jag kan stå och gnola för mig själv, smådansa, nynna på någon låt som fastade från spellistan på löpningen eller lyssna på pod. Det är både harmoniskt och avslappnande. Lite som själavård :)

Inför kommande arbetsvecka förberedde jag följande: En generös gallerplåt med sötpotatis (!) och stor ugnsplåt med diverse färska grönsaker. Till detta stekte jag även kyckling i chili, peppar och vitlök. Mumsigt!

Testade PK:s tips med potatisen längre ner i ugnen först för att sedan fräsa på dem högre upp.. och ja, resultatet blev perfektion. Åt nästan upp halva plåten direkt efter löpningen för att det var så gott ;)

Vissa matlådor får bli utan potatis just därför haha! Hungrig tjej - men SÅ GOTT! Lite salt, peppar och rapsolja lätt ringlat över.

Denna plåt / variant av plåt har också blivit en rutin hemma hos mig. Smått beroende av denna goda blandning och mängd grönsaker till mina måltider. Fyller gärna upp med grönsaker både för mättnad, funktion i mag-tarm och diverse hälsoaspekter. Ett bra sätt att få stora volymer och samtidigt hålla en hälsosam vikt och livsstil :)

På denna plåt hittar vi nu vitkål, fänkål, gullök, paprika, broccoli och blomkål :)

Perfekt att lägga i alla matlådor inför nya arbetsveckan! Ja tacka vet jag mina plåtar och min söndagsprepp ;)

Gillar

Kommentarer

alicemalmstrom
alicemalmstrom,
Åh så gott!!!! Älskar sötpotatis! nouw.com/alicemalmstrom
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Ä L S K A R !!nouw.com/fitnessjulia
Aldenfalk
Aldenfalk,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229