Leg day - focus on the basics

Godmorgon finisar!

Känner direkt av träningen från gårdagens pass. Nu när jag vaknar och ska ur sängen gör sig benträningen med fokus basövningar sig påmind. Jajjemän, jag har tränat ;) En riktig boost för mig själv faktiskt. En bra motivation för mig denna fredag!

Det var ett ganska tomt gym en retning torsdagskväll, men en rosaklädd glad tjej oavsett. Jag trivs bra på gymmet, trivs med vikterna och atmosfären. Trotsar man bara regnet och kommer in så blir det genast mycket bättre. Bra musik och go pepp. I början av passet hade jag min nya teamtröja från Gymgrossisten på mig. Luvan upp och musiken i, men senare in i passet åkte den av och en helt ny och fräsch outfit från Gymshark visades. Träningskläder har också en peppande effekt upplever jag!

Jag började mitt pass med uppvärmning: körde hip abduktur för att mjuka upp mig, ca 3 set. Höjde därefter vikterna och genomförd 15-reppare x 4 set.

Därefter fortsatte jag med min älskade övning: knäböj! Magisk övning. Jag tenderar att aktivera stora delar av kroppen och psyket vilket också medför en skön känsla efteråt. Otroligt välbehag och framförallt muskulär utveckling. Jag körde 6-8 reps på 80 kg x 4 set. Dessa anses som mina arbetsvikter denna kväll. Innan jag kom upp på 80 kg körde jag givetvis set på både 50,60 och 70 kg.

Efter knäböj övergick jag omedelbart till stela mark. När jag väl har en stång släpper jag den inte i första taget ;) Här körde jag faktiskt med 60 kg idag, inga remmar. Jag använde mig av omvänt grepp för mer styrka och upplever att det fick god effekt! Genomförde 10-12 reps x 5 set.

Avslutningsvis körde jag liggande benpress.. puuh (!) Den är oerhört tung just på Krokslätt nordic wellness måste jag säga. Dock skön och ger god kontakt. Det kändes som ett väldigt bra avslut och som fjärde övning, efter redan över en timmes böj och stela mark. Basövningar brukar ta lite längre tid för mig gällande vila, återhämtning och nytt taggande mellan seten rent mentalt. Så att ligga och fullkomligt pressa ut det sista var precis vad jag behövde och ville. Totalt 5 set(!) Som sagt: magiskt pass och världens svettfest ;)

  • 1 012 visningar
  • Nära Johanneberg, Göteborg

Gillar

Kommentarer

Pia Widlund
Pia Widlund,
Ett väl genomfört gympass är det bästa man kan tänka sig. För mig blev det 6km på löpbandet igår! www.piaw.se
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
ja visst är det 😃 grymt jobbat! nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229