Hälsa, Dietist, Recept

Kärlek till potatis

Jag vill förklara för er hur det känns hemma just nu:
Utanför fönstret är det kallt och mörkt, men små ljuskällor från intilliggande grannskap ingjuter ändå trygghet hos mig. Inne i min lägenhet värmer mjuka ljus upp rummen från lampor i fönstren. Lågor från mängder av ljus vajar stillsamt medan Lowa sover i soffan och jag hasar omkring i fint stickade raggsockar. Det är januari, klockan är efter sex på kvällen och från köket kommer goda dofter. Löften om vintermånader sprider sig med rosmarin och kanel. Jag förbereder matlådor inför en ny arbetsvecka...

Jag älskar verkligen potatis. Denna gång festar jag till det med en plåt ugnsbakade potatisklyftor till arbetets matlådor. Egentligen skiljer det sig inte speciellt mycket från kokt potatis i sak men känns ändå trevligt med en brynt yta, lite krispigt skal med en lätt salt touch samt ett mjukt inre. Att addera lite peppar och färsk rosmarin var definitivt stora tummen upp. Tycker rosmarin passar bra på vintern :)

Till min ugnsbakade potatis stekte jag kikärtor. Jag stekte dem i bland annat kanel, ingefära och lite honung faktiskt, en extremt spännande smakkombo! Gav också känslan av jul, typ pepparkaka haha. Väldigt smaskigt i alla fall. När kikärtorna fått en fin yta och vätskan stekts bort blandade jag ner dem i en "vanlig" wokblandning som jag bara kryddat upp med lite ytterligare kanel, rapsolja, salt och peppar. Blir perfekta matlådor att ha med som mättar bra :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229