tjejer, Graviditet

Känslan: Hur stor är jag?!

Jag har hört andra berätta om att gravidmagen liksom växer i etapper, och det kan nog stämma tänker jag. Ibland känns den till och med liten (haha) men den senaste tiden har magen definitivt kommit in i en tillväxtspurt.

En morgon nu när Jonas kom hem efter att ha jobbat natt stod han stilla en stund och tittade granskande på mig. Först sa han ingenting, gissningsvis för att han letade efter en någorlunda socialt accepterad formulering att uttrycka det han tänkte säga, men så började han försiktigt och trevande fråga kring huruvida jag själv trodde att jag vuxit lite senaste dygnet. HEHE öm punkt ;) Exakt denna tanke hade givetvis slagit mig samma morgon. Om han ser det är det väl självklart att jag ser det :P

Personligen upplevde jag det som att jag lagt på mig 10 kg i bara ansiktet, från en dag till en annan. Det var STOR skillnad i mitt utseende just denna morgon. Jag tror att kroppen höll lite mer vätska än vanligt plus att magen nog faktiskt hade vuxit en storlek. Kroppen förändras lite hela tiden, fram och tillbaka känns det som. Alltid kommer en ny chock lagom till en ny vecka ;) Nästa måndag, 25:e november, ska vi börja mäta magen regelbundet hos barnmorskan och lyssna på bebis hjärtljud, blir mysigt.

I morse var det som att jag nätt och jämt kunde knyta mina egna skor.. magen kläms nästan mot benen. Vi får antingen skaffa en sittpall, bänk eller ha som rutin att Jonas knäböjer framför mig varje morgon haha! Queen-pregnant

Men skämt åsido; på vågen visar den 69 kg vilket innebär +8 kg från start. Jag är i vecka 25 nu och det känns ändå rimligt, trodde nästan att jag skulle väga ännu mer. Fortsätter därför med mina goda rutiner avseende mat (9/10 dagar hehe), långa promenader (i långsammare tempo hehe) och styrketräning ca 4 ggr/veckan!

Gillar

Kommentarer

Susanna
Susanna ,
Tycker verkligen du verkar så genuint go! blir så glad av att läsa din blogg! Hade gärna velat fika/promenera med dig!
// grannen under dig🤪
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack! Roligt att höra😍 Det kan vi säkert få till! Du får gärna stanna mig nästa gång du ser mig!nouw.com/fitnessjulia
Carissie
Carissie,
Stor mage ja 😊nouw.com/carissie
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229