Hälsa

Jobbar tillsammans med tandläkarna

Idag har vi påbörjat vårt interprofessionella lärande tillsammans med tandläkarstudenter från termin 6 och 7. Målet är att vi redan under grundutbildningen skall lära oss samarbeta med varandra och ta del av andra professioners kompetenser. Detta är egentligen ytterst logiskt med tanke på att vi ofta jobbar i team senare på sjukhus runt gemensamma patienter.

Professioner som ofta samarbetar är just läkare, dietister, psykoterapeuter, psykologer, sjuksköterskor, socionomer, tandläkare och arbetsterapeuter :)

Vårt delades in i olika grupper tillsammans med en tandläkare från T6 och en från T7. Tillsammans ska vi genomföra tester och anamneser innan vi även kommer jobba runt en gemensam patient där vi dietister agerar konsulter under samtalet! Kommer bli sjukt spännande :)

Idag var vår första uppgift att göra en utförlig nutritionsanamnes på tandläkaren från T6 för att denna skulle få ökad kunskap och insikt om sin kost. Uppföljning sker om 1 vecka. Tandläkaren fick i sin tur göra tester på mitt saliv för att odla bakterier på. Målet är att se nästa vecka hur mina risker för att utveckla karies ser ut och möjligheter till förändring om det behövs :D sjukt spännande!

Om två veckor möter jag tandläkaren från termin 7 igen då denne skall få en nutritionsanamnes av mig och vi skall sedan utveckla en screening-modell tillsammans för att upptäcka patienter med nutritionsproblem. Denna modell ska vi sedan använda på tandläkarens nuvarande patienter tillsammans i ett samtal :D

Är sjukt taggad och tycker verkligen att samarbetet är nyttigt, roligt och utvecklande :)

  • Hälsa
  • 2 682 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229