Dietist, Hälsa, tänkvärt

Jag och mina Jag

Färdigjobbad för dagen, två matlådor senare är jag glad och tacksam över världens bästa jobb. Dessutom är jag redo för mer äventyr denna måndag.

Vi var idag tre dietister som tillsammans sköter om Dietistenheten relaterat till semestertider... men vi klarade det galant ;) Måste säga att jag verkligen gillar att ha så många olika diagnoser eftersom det både är stimulerande och utmanande. Dessutom får man träffa många trevliga patienter och utvecklar bra kontakt med annan personal på sjukhuset :) Det bästa med att jobba på ett stort sjukhus är att det denna apparat blir lite som ett eget ekosystem där varje individ har en plats, ett syfte och bidrar till vårt klimat här.

Nästa mål för dagen ligger inte speciellt långt bort. I sikte har vi crossfit-inspirerad träning på Vagnhallen i Göteborg. Jag planerar att träna tillsammans med två kollegor idag, Anna och Emmelie (världens bästa tjejer) och det blir både spännande och roligt att få prova nytt. Oftast gillar jag att ha kontroll på läget (och gärna kunna allting från början) men man utvecklas mycket av att testa gränser vilket jag givetvis vill. Ut ur comfort-zonen för mig bara, jag som är lite mer bodybuilder / styrkelyftbaserad i min träning ;)

Anna jobbar som dietist här på sjukhuset med oss men även på vagnhallen. Hon har nog planerat något roligt pass för oss kan jag tänka mig... berättar givetvis om passet sedan nu när jag är tillbaka med bloggen precis som förr. Förresten om ni vill; Hjälp mig gärna att sprida faktumet att jag börjat blogga igen om ni känner /vet personer som brukade läsa den förr :) Alltid kul att få tillbaka alla fina följande. Tack på förhand.

Tycker förresten det är häftigt hur man kan balansera olika delar av sig själv. Lite jag och mina jag-style. Här på bloggen har jag under sex års tid varit "Fitnessjulia", samtidigt under 22 års tid har jag varit Julia och nu under de senaste tre åren även "Dietist Julia" - som jag tillexempel svarar i telefon här på sjukhuset ;)

Olika delar av min personlighet som tillsammans bildar den jag är. Jag finner det smått fascinerande nu när jag börjar hitta balansen mellan allt och successivt forma fram den personen jag vill vara, och är. Som nämnt i tidigare blogginlägg har jag brottats fram och tillbaka med identitetskris under förändringen och åren som gått men nu känner jag mig ganska hemma. Börjar komma i hamn, Hitta mig själv. - och trivs väldigt väldigt bra i nuläget med mina Jag.

.. Tur är väl det ;)

Någon som känner igen sig i vilsenheten? Eller som också börjar hitta ut?

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Hur lång tid tar de att bli dietist? nouw.com/mrshenriksson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
3 år på universitetet 😊nouw.com/fitnessjulia
carolinalarsson
carolinalarsson,
Kul att se dig på bloggen igen. Var jobbar du nu, SÄS?nouw.com/carolinalarsson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
kul att du tycker det 😊 Ja på säs nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229