Idag är en dietdag

Hej finisar.

Jag ligger just nu som en mumie i sängen med armarna i kors över bröstet, iförd full mundering av varma kläder och en filt över mig. Klockan är halv ett denna lördag och jag är fortfarande osminkad... Och väldigt trött. Det blev liksom en långsam start idag med sovmorgon till efter 10, morgoncardio och frukost vid typ 11-halv 12 och nu ligger jag här :/ En så kallad "dietdag" då man verkligen känner av satsningen.

Det märks en stor skillnad på hur tufft och utmanade denna nya satsning är jämfört med den resan jag själv gjorde till JSM. Resultatet på fysiken är också stor skillnad så man får väl väga för och nackdelar litegrann. Nu innebär det tidiga mornar med cardio, tuffa träningspass varje dag, cardio på kvällen och strikt uppvägda matlådor och planeringar. Innan flöt jag på lite mer fritt, körde inte ens cardio och åt inte efter schema. Friheten var oerhört skön men tyvärr resulterade det inte i en fysik som eftersträvas på bikini-fitness-scenen.

Arbetet under de senaste 3 veckorna har inneburit en satsning att fylla upp min fysik mer utan att försämra formen och tightheten. Det är ett ganska avancerat arbete som Niro de la Rua hjälper mig med som ni säkert vet vid detta laget. Jag tycker verkligen att man ständigt ser framsteg och nu är jag bara 1 vecka ut från nästa tävling.

Totalt kommer jag ha kört 3 "diet-veckor + träning" efter Niros schema och en vecka med tömning. Jag ger definitivt cred till alla som kör såhär under en längre tidsperiod för det är verkligen tufft! Oerhört hårt jobb och arbete som kväver mycket tid och engagemang. Gör man samtidigt annat, tex studerar eller jobbar heltid har man plötsligt 2 heltidsjobb att ägna fokus åt. Man ska definitivt inte ta lättvindigt på en seriös tävlingssatsning :)

Men trots hur jag känner mig idag är jag verkligen nöjd med arbetet vi lagt ner. 3 veckor har flugit förbi och successivt har min kropp förändrats mot en större variant. Niro har bra koll på vad just domarna eftersträvar och målet med detta projekt är att försöka matcha det. Jag visste från början att det skulle bli både roligt, spännande och krävande - men det hör liksom till :)

Om inte något så är det intressant att se vad man kan göra med hjälp av kost och träning! Såhär såg formen ut nu i morse - 8 dagar ut från tävling och den är definitivt mer fylld än bilderna jag la upp för bara 2 dagar sedan. Rätt häftigt ändå!

Så efter poseringsrundor i klackskorna och bikinin blev det varma kläder och joggingskor som åkte på. Cardion genomförde jag utomhus på en halvtimme och sedan blev det gröt med äggvita och blåbär. Nu ligger jag som sagt här i sängen, bloggandes, frusen och trött.. Men ändå förväntansfull. Det är en seriös satsning (om än kort) och vi är redan på sluttampen.

I morgon är det en vecka kvar och då börjar tömningen.. Niro flyttar in söndag kväll för att hålla koll på mig och på fredag går bilen mot Solna. It's on, it's real and it's closing up on us!

8 dagar ut.. Och jag möter min första riktigt tuffa dag på diet. Keep on fighting girl.

Gillar

Kommentarer

Cece
Cece,
Något som hade varit väldigt roligt att se är den första formbilden efter du började träna med niro, samt sista innan tömning, bara för att se vilken skillnad ditt slit lett till 😉 www.ceciliahanson.se
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tanken är precis den -att lägga upp före och efter 😉 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229