Högvolym på benpasset!

Jag kan nästan inte påpeka det tillräckligt starkt: Adekvat nutrition kring träningen är verkligen avgörande för prestation och utveckling. Även för känslor och sinnesställning i många fall. Åtminstone för min del.

--> Jag märker en stor skillnad på denna säsongen redan jämfört med vår-sommarhalvåret. När man ligger lite lägre i kaloriintag så blir det tuffare att gymma, även om det fungerar naturligtvis, men jag tycker det är betydligt roligare nu :D

Jag har önskan att öka i styrka igen nu. Att satsa på mig själv och verkligen investera i det jag gör. Att ändra fokuset från utseendet in till min träning istället. Det känns som sagt både roligt och motiverande med nya mål och utmaningar.

Idag hade jag högre volym i min benträning. Det innebär 10 reps per set, vilket både tröttar ut musklerna men också ger bra pump och tryck ;) För att få extra stöd använder jag mina rehband -knäskydd och mina lyftarskor från adidas. Då blir vinklarna och stabiliteten optimerad.

Jag började med att känna på 40 kg (körde 1o reps) sedan 50 kg (10 reps) och 60 kg (10 reps) Kroppen var stark och uthållig - men inte alls explosiv. Just när jag känner denna "segheten" i muskulaturen är jag mer sugen på att köra flera repetitioner och utmana mig på det sättet än att testa maxvikter. Ska man upp och nosa på maxvikter krävs det att man har lite kräm i benen ;)

Därför beslutade jag mig för ytterligare en höjning i vikt, men väldigt liten.. till 65 kg. Sedan körde jag mina 10 reps x 5 set på den arbetsvikten :)

Det är verkligen hat-kärlek till 10-reppare i just knäböj, men effektivt. Eftersom vikten faktiskt vilar på axlarna behöver man hålla en konstant spänning i hela kroppen genom lyften, klart det tröttar ut! Dock är det bra att variera sig lite och kanske inte alltid satsa på 3:or eller 6:or. Att gå upp och köra 10:or är en utmaning för psyket och kroppen om man inte är van.

Efteråt känns det dock magiskt! Girlpower på högsta nivån, precis som vi gillar!

Efter mina knäböj fortsatte jag med basövningar lite till. Jag övergick till stela marklyft eftersom jag ändå hade tillgång till squatracket. Jag valde att köra på 50 kg, men högreps även där. Totalt blev det 12 reps x 5 set stela marklyft med 50 kg.

- Ett tips är faktiskt att ha lyftarskorna på sig när man kör stela marklyft eftersom det är lättare att koppla in baksida lår då ;)

Slutligen körde jag 2 övningar till för baksida lår och rumpa. (Fokusområden på dagens benpass) Först högvolym i liggande lårcurl (maskin) med 15 reps x 4 set...så tungt tillslut! Rekommenderar verkligen att hålla kort vila mellan seten, det blir en skön effekt om man håller någorlunda bra tempo.

Därefter fortsatte jag med sittande hip-abdukter (utsida rumpa). För att vara effektivt körde jag bara 15 sekunders vila mellan varje set och även droppset i vikterna mot slutet. Totalt körde jag 5 set här varav 3 av seten var droppset. Då droppar jag alltså vikterna under samma set för att kunna fortsätta mata repetitioner lite till :)

Innan jag kände mig färdig för dagen avslutade jag med hängande magövningar i 15 minuter. Det är viktigt för mig att hålla i gång både inre bålstyrka men också de mer ytliga magmusklerna. Även om man inte knallar omkring med ett sexpack längre vet jag att de kommer synas mer i sommar igen. Att fortsätta jobba på dem även under vintersäsongen är verkligen att rekommendera.

Dessutom är det ju nu jag kan utvecklas som mest eftersom jag ser till att äta lite plus varje dag för att kunna prioritera utvecklingen :)

Gillar

Kommentarer

Marina
Marina ,
Hej! När du skriver vikt inkluderar du då själva stången? Kommer alltid på mig själv med att ibland skriva upp vikterna inkluderat stången och ibland exkluderat, vilket gör allting otroligt rörigt. Har du något tips för hur man ska tänka kring det ( just när man skriver upp för att komma ihåg vikt ) kram! 😊
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Ja jag räknar med stången:) tillexempel 50 kg = stång 20 kg + 2 st 15-kg plattor. kram 😊nouw.com/fitnessjulia
isabelkristensson
isabelkristensson,
Tränar hemma men gumman inte så jag har alltid undrat - gör det inte ont i axlarna att ha den vikten där? 😝nouw.com/isabelkristensson
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Att ha vikten på ryggen gör inte ont i axlarna 😊 Jag lägger stången på skuldrorna som jag nyper ihop varav muskeln spänns upp som en "kudde". Gör det ont kan du alltid ha mer kläder mellan stången och kroppen. kramnouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229