Hehe Cheatdays

Jag börjar rubriken med hehe.. av en anledning...

Som ni kanske vet försöker jag tighta till kroppen lite inför sommar och sol, badstränder och de utlandsresor som väntar. Jag har strukturerat upp kosten och upplevt god effekt. Hade faktiskt en ny morgonvikt på 59 kg i går, fredag, från startvikt 62 kg. Ändå lite skillnad!

Det har inte varit några problem att hålla en god rutin de senaste veckorna, egentligen är det inte så svårt. Mitt bästa knep är att aktivera mig och hitta på saker som gör att jag inte bara sitter hemma och tittar in i kylen. Mer att göra - lättare att äta sina planerade måltider och inte massa överflöd utöver det.

Tycker allt att mitt ansikte ser smalare ut nu! Trivs bra i det :)

- Varför skrev jag då "hehe" i rubriken? mjooo.. vi kommer till det. Jag är egentligen inte mycket för så kallade cheatdays, ett fenomen väl utbrett nu för tiden och speciellt inom fitnessvärlden, som innebär att man spenderar en dag med extra mycket ätande. En dag då man passar på att äta det man annars inte får eller kan.

Problemet med detta upplägg är att det nästan blir lite hets-känsla, man går all in och stressar upp sig för att hinna äta ALLT man vill innan dygnet är slut. Spelar ingen roll om man mår dåligt efter allt eller är mätt - man måste ju passa på. Jag personligen sysslar helst inte med cheat-days, men gärna en cheat-kväll på helgen tillsammans med familj, vänner eller min sambo. Det gillar jag desto mer och speciellt nu när jag håller strikta rutiner till vardags.

Nu kommer vi då till mitt "hehe" avseende gårdagen.... Det gäller min karaktär haha. Det blev faktiskt nästan som en cheat-halv-dag för mig igår om jag ska vara ärlig. Jag kände mig väldigt hungrig hela dagen, vilket är ganska logiskt då min vikt är lägre vilket kroppen försöker avstanna. Efter att jag drack lite vin så släppte jag allt på mina spärrar och målmedvetenhet. Gick in i ett lite shit-the-same-mode och mumsade på diverse godsaker, det jag var sugen på mellan 19-23 denna fredagskväll haha.

Gjorde en överslagsräkning nu i morse om gårdagens matintag och tror jag hamnar på ett totalintag kring ca 4000 kcal... Lätt hänt när man äter energitäta livsmedel men jag ääälskar choklad! Blev lite mer än jag tänkt mig men tur för mig då att jag inte ska tävla om några veckor ;) Ser det som extra energi till dagens träning istället!

  • 2 369 visningar
  • Nära Mölndal

Gillar

Kommentarer

Emma
Emma,
Gillar att du skriver ut detta! ser dig som en superkvinna och ser verkligen upp till dig. Har själv problem med "hets" ibland vilken man självklart ångrar efter. Mitt största problem är helgerna då den känns som man "ska" äta onyttigt och är då min karaktär sviker mig. Försöker också tighta till lite inför sommaren och hade vart jättekul om du kudne göra ett inlägg med lite tips för kost och träning!
Tack för all inspiration!
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Det är viktigt att försöka hitta strategier för att motverka både hets och ångest <3 Ta hand om dig och var rädd om dig <3 Tips avseende kost och träning är egentligen att äta merparten nyttiga alternativ och röra på sig regelbundet 😉 Det är svårt att ge generella råd - bättre med individanpassade - men kan givetvis skriva om hur jag själv gör 😊 kram
nouw.com/fitnessjulia
hedstrandsblogg
hedstrandsblogg,
Äter också lite efter kostschema men unnar mig någon gång ibland för att få peppen att fortsätta men också att man ibland måste få äta det där lilla extra 😊 ser ändå skillnad på mig själv efter all träning och kostschema 😊 balansen som du pratar om 😊nouw.com/hedstrandsblogg
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
härligt att du har hittat en rutin som passar dig! låter som ett perfekt upplägg 😊 kram!nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229