Hälsa

Hälsar på hos farmor, njuter av höstens frukter

Hela min familj, släkt och många av mina nära vänner är bosatta i Alingsås vilket gör staden till en guldgruva när det gäller att vårda relationer. Varje besök hemma är viktiga tillfällen för mig att träffa dem. Jag kan ändå medge att jag ser fram emot tiden då jag bara kan kasta mig upp på cykeln och enkelt svänga förbi dem en eftermiddag utan att det blir ett större projekt varje gång. Jag är en liten mysis innerst inne, som absolut gillar tempot och utbudet i Göteborg - MEN som hellre bor bland fina hus, trädgårdar, parker och sjöar.

Innan färden tillbaka hemåt mot vår ljusa tvåa i stan passade vi på att träffa lilla farmor för söndasfika och kvalitetstid. Hon hade bakat egen äppelkaka på äpplen från hennes magiska trädgård och vi avnjöt den tillsammans med varsin stor kopp te. Otroligt mysigt.

Farmor insisterade på att vi skulle plocka med oss frukt från den stora trädgården då hon varken kan eller hinner ta hand om allt själv. Så med varsina påsar plockade vi tacksamt med oss lite godsaker från trädgården att mumsa dagarna framöver. Jag som älskar att ha frukt hemma och äter det dagligen till mellanmål och kvällsmål tog tacksamt emot hennes generösa erbjudande!

Äpplen, päron och viktoria-plommon, drömmigt!

Det är magiskt att få gå bland buskar och träd, plocka från naturen och ta med in. Jag älskar den känslan... och bestämt mig för framtida målet att själv ha en egen trädgård en dag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229