Fest, Dietist, Recept

Grillning och middag med vännerna

Minns ni Jonas ”önskelista” för hans födelsedag igår? Jag säger bara; check-check-check på den! Vi båda känner oss mycket nöjda och glada över dagen som var.

Trots lite tight tidsplanering hann vi fasiken med ALLT vi ville och hade fantastiskt trevligt på vägen :) Efter gymmet hade vi släkten där till ca kl 16. Därefter blev det snabb-fix av sig själv och matlagning tillsammans innan killkompisarna kom vid 18-tiden.

Ni som bor i Göteborg kanske sitter och funderar kring hur vi vid 18-tiden hade möjlighet att grilla... givet det faktum att det både regnade, åskade och HAGLADE så hårt att billarmen gick igång. Jo tro det eller ej så har vi en stor stengrill ute på gården som liknar en stor ugn. Ute i stengrillen kunde kålen glöda tryggt och kycklingen grillas metodiskt. Grabbarna stod med paraply utomhus och löste situationen skrattandes. Bara muntra miner!

Till Jonas födelsedagsmiddag serverade vi grillbuffé i form av kyckling och köttbitar. Detta serverade vi tillsammans med hemmagjord potatissallad på färskpotatis med dill, persilja, kapris, fint skurna rädisor, vitvinsvinäger och olivolja (mums!)

Till det även en hemmagjord kall tzatzikisås på lättkvarg, gurka, vitlök, salt och peppar samt en stor, fräsch sallad till!

Det blev en oerhört trevlig kväll lång in på småtimmarna. Viktiga, intensiva och intressanta samtalsämnen varpå tiden fullkomligt sprang iväg. Ingen ville riktigt kännas vid att en ny arbetsdag väntade dagen efter ;) Vi ville inte att kvällen skulle ta slut!
Verkligen gott med grillat! Min portion 1 av 3 hehe..


Till efterrätt serverade vi färsk frukt och prinsesstårta! En mycket lyckad kväll och födelsedag som sagt :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229