Hälsa, Dietist, TIPS

Gör våra biffar själva

- Alltså så gott och enkelt! Älskar mat som är välsmakande men inte allt för avancerad och tidskrävande ;)

I går eftermiddag åkte jag och Jonas till Högsbo för att storhandla. Då jag fortfarande är en liten sjukling fanns mycket tid över till annat. Tränar man inte kan man ändå aktivera sig själv och verka produktiv ;) Vem mår bra av att ligga på soffan? Ingen. Så upp och ut med oss!

Vi tog bilen, lastad med pantburkar från nocco och medhavda kassar. Här skulle både återvinnas och storhandlas. Jag och Jonas är faktiskt väldigt noga med att spara alla burkar vi dricker på resande fot, på gymmet, på jobbet och liknande för att sedan återvinna dem. Miljön är viktig :) Även därför vi återanvänder plastpåsar och har större kassar i plast som håller i ur och skur.

Hur som helst; vi storhandlade allt möjligt gott och nyttigt till hemmet igår: potatis, ris, havregryn, rotsaker, färska grönsaker, äggvita, ägg, fryst kyckling, kycklingfärs, frysta bär, ärtor, spenat, kidneybönor, tonfisk och wokgrönsaker. (Missar säker något) Väl hemma sedan kände vi oss oerhört nöjda och glada. Finns ingen bättre känsla än att fylla både kyl, frys och skafferi!

Av den inhandlade maten lagade sedan Jonas kycklingbiffar med en fräsch sallad till och färskpotatis. Verkligen gott och sjukt enkelt! Man måste inte köpa färdiga biffar faktiskt ;) Vi använder olika typer av starka kryddor och tillagar färsen så som den är i vår elgrill. Behövs varken något för stabilisering eller tillsatser bindning. Färsen håller ihop helt på egen hand varpå det resulterar i rena burgare av kycklingfärs!

Ca 200g färs per biff!

Gillar

Kommentarer

Emma
Emma,
har ni inte pant lådor på jobb/gym osv?
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Jo men man får ju även en slant själv om man pantar själv 😊 Jag köper oftast kattsand för panten haha #ekonomiskt nouw.com/fitnessjulia
erikssonjessica
erikssonjessica,
jag brukar också göra biffar av kycklingfärs och det blir riktigt gott faktiskt! 😊 nouw.com/erikssonjessica
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Visst blir det 😃 nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229