TIPS, Hälsa

Fredagsmys med pumpa!

När jag och Karro slår våra kloka huvuden ihop brukar det oftast bli väldigt, väldigt lyckat. Fördelen med att vara två dietistkompisar som umgås antagligen ;)

--> I går kväll spenderade vi kvalitetstid tillsammans och kvällen var fylld med tjejsnack och en oerhört stor dos av mysigheter. Vi gick först ner till Coop Konsum vid Avenyn för att inhandla lite smått och gott. Våra planer var att dels laga mat tillsammans och sedan mysa framför Idol-finalen. Tittade ni på Idol? Tycker ni att rätt person vann?

Karoline har en Air-fryer hemma som vi älskar att experimentera med och hon har nu bästa tipset: "Prova att tillaga pumpa i den!" Pumpa som råvara är just nu i säsong och väldigt söt och god i smaken trots att den är oerhört kalori- och kolhydratssnål. Komplettera tillagningen med en skvätt rapsolja för att få upp energi-mängden lite och även extra crisp på.

Skär först bort skalet på pumpan med en kniv, det är det lättaste sättet. Skär sedan ner pumpan i mindre kuber för att de skall rymmas i air-fryen. Just pumpa består av mestadels vatten varav den verkligen krymper i storlek vid tillagning. Därför måste man tillaga minst en hel för att kunna dela den på två personer annars blir det väldigt lite att äta.

Vi tar tillvara på hela pumpan! Kärnorna rostar vi på plåt. Det blir ett perfekt snacks att mumsa på medan resten av pumpan tillagas. Kärnorna blir snabbt klara så håll koll på dem så att de inte bränns!

Här är resultatet av hela pumpan: Inte så stor volym men OJ så söt, god, och crunchig på utsidan. Rekommenderas verkligen nu i vinter :) Men som sagt, väldigt lite energi och lite kolhydrater så komplettera med något annat för att få tillräckligt med kalorier. Min lösning var Barebells Cookies & Creams , Sockerfria bars men ca 200 kcal per bar.

Gillar

Kommentarer

ida
ida,
Hur funkar den? Friterar man i olja? 😃
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Den är mest varmluft varav man kan fritera i väldigt lite olja! 1 msk räcker till såväl potatis-stripps till pumpa som vi nu använde 😊nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229