Dietist, tänkvärt, tjejer

Fitnessjulia: Vad hände egentligen?

Det är med smått pirrande mage som jag återigen loggar in på min blogg. TVÅ månader sedan är det. TVÅ månader. Längsta uppehållet jag någonsin haft från något jag gillar. Nästan det enda uppehållet jag haft från min blogg för den delen också.. under sex års tid.

Jag vet att jag lämnade många frågetecken till mina trogna läsare, ni som följt mig under alla år, ni som kikar in då och då, och även ni som börjat läsa den på senare tid. Det var utan förklaring som jag en dag låste bloggen och lät den förbli låst. Inga förklaringar och inga svar. Detta är kanske inte schyst gjort, inte rättvist mot er, alla ni som stöttar mig och peppar mig. Men det var nödvändigt för mig. I den stunden satte jag mig själv först vilket jag känner att jag inte gjort på ganska länge och jag behövde det. Orkade inte förklara, orkade inte vara klok och eftertänksam. Ville bara få paus på det hela. Så det gjorde jag - jag låste bloggen, då på obestämd tid.

Anledningarna till att det blev så är många, anledningar som sammanflätades till handlandet att släcka ner ett tag. Delvis berodde det på att mycket av min tid och fokus ägnades till praktiken på Borås sjukhus (Nya intryck, många lärdomar och förändrad syn på livet i sin helhet. Det kommer ett inlägg om detta senare) Jag hade även en känsla av att vilja ta hand om mig själv och lära känna alla nya sidor av mig själv som utvecklades under min tid på sjukhuset.

Genom allt jag var med om och lärde mig växte även ett behov av att reflektera och umgås med mig själv. Sätta mig själv i första rummet och få tid att tänka efter - Tänka på vem jag är nu, vart jag vill ta vägen, vad jag egentligen vill med mitt liv, vad jag drömde om efter examen i klinisk nutrition.

- VAD VILL JAG?? Så mycket tankar och känslor som virvlade runt om vart annat. Inte konstigt att det var svårt för mig att fokusera. Inte så konstigt att jag blev stressad inifrån och ut. Ett stormande kaos av känslor som jag inte riktigt kunde organisera samtidigt som jag producerade material till andra människor. Mina resurser behövdes på hemmaplan. Jag behövde vara min egen inspiration, min egen motivator och min egen stöttepelare. Luften behövdes hållas inombords för att räcka till mig. Jag kunde inte fortsätta dela med mig under tiden denna process ägde rum.

Så det mest logiska för mig då var att backa några steg. Sätta mitt alias Fitnessjulia på paus och jobba med personen bakom Fitnessjulia. Julia Eliasson... Först nu känner jag mig återigen redo - ja, sugen till och med, att återuppta mitt andra heltidsjobb som bloggare, motivator och inspiratör för andra. Jag känner att jag saknar det.

Det bästa med denna paus är att jag påmints om hur mycket min kontakt med just bloggläsarna betyder. Jag må ha många följare på instagram men det är ändå inte samma sak. Visningar, likes och kommentarer där kommer inte riktigt lika nära som de gör här på bloggen. Här är ett mer öppet klimat. Ett mer ärligt klimat där fler sidor av mig som person visas. Ni har fått chansen att följa min utveckling som person. Från en osäker 16-åring med åsikter och tankar jag kanske inte känner idag, till en mer mogen och klok tjej i tjugoårsåldern, utbildad på universitetet med en helt ändrad syn på vad hälsosamt leverne, träning och mat innebär.

Under den närmaste tiden kommer jag dela med mig om vad som hänt under dessa två månader då pausen på bloggen ägt rum. Ni kommer inte att ha missat några roliga och intressanta deltager. Jag känner helhjärtat och genuint att jag vill dela med er. Vill berätta vad som hände, vad jag sysslade med, hur annorlunda mitt liv var under ett tag då jag gömde Fitnessjulia under en sten och hur jag nu ser fram emot den spännande framtid som väntar mig.

Hoppas ni känner er lika intresserade och sugna på att återuppta läsandet som jag känner inför att återuppta bloggandet.

Vi gör detta tillsammans, fina underbara ni.

Gillar

Kommentarer

Frida
Frida,
ÅÅÅÅÅ, Gud var roligt!! Saknaden har varit stor<33
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
ååå kul att du tyckte det 😃 <3nouw.com/fitnessjulia
Daniella Larsson
Daniella Larsson,
Har nu lyckats läsa igenom allt du lagt in efter ditt "avbrott" från bloggen. Så roligt med tjänsten i Borås, den är du så värd och det verkar vara något du verkligen brinner för😍 SÅ himla roligt! Du är grym och jätteroligt att du är tillbaka med bloggen för precis som du själv skriver blir det på ett helt annat sätt på bloggen jömfört med instagram! KRAM på dig 😍
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Å söt du är 😃 Tack så mycket! Är riktigt glad över mitt jobb ja 😊 kramis nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229