Träning, Fitness

Fitnessjulia: Trained a little bit of everything

Hej finisar!

Det är en utsövd, glad och faktiskt mätt tjej som vaknar denna morgon. Ja, ni läste rätt: Mätt. Det känns länge sedan, då jag bara ätit lite frukt och kvarg senaste dagarna. Nu har jag då sovit med en halv godispåse i magen och har allt tagit igen kalorierna rätt bra ;) Humöret är därför på absoluta toppen. OM jag varit glad innan så tänker jag att den nivån flyttat ytterligare ett snäpp nu... När man mår bra är mycket annat i livet också bra, svårt att inte vara vid gott mod. Att ha en kropp som fungerar är värt mycket. Känner mig tacksam för energin som ger en helt annan känsla i musklerna.

I går var en bättre dag för mig rent "friskhetsmässigt" och jag vågade mig ut ur lägenheten. Jag följde med till min vän Niros gym och öppet hus på "Saint Iron". För egen del var det mycket värt att bara kunna ta på mig träningskläder igen och att få besöka ett gym. Hitta tillbaka till miljön och träffa vänner Att gymmet i sig var fantastiskt är ju en annan femma som gav ytterligare många plus-plus till min lördag ;)

Jag kan inte direkt påstå att jag var stark eller uthållig igår, men jag hade kul ändå. Äter man sämre och har för lite energi i systemet upptäcker man snart att det inte är ett vinnande koncept för resultat. Det är kanske naivt att förvänta sig liknande prestation som när man är på topp.. dock har jag lätt att ta mig tillbaka dit rent mentalt, tror att jag ska orka. Finns ju risk för besvikelse i det momentet men jag hade allt huvudet med mig denna gång. Var jag försiktig att hela tiden känna efter vad min kropp orkade och inte. Jag blundade för vikterna under passet och hade bara en bra stund istället, vilket är precis rätt enligt mig.

I och med att vi besökte ett nytt gym och att jag inte hade ett direkt mål med träningen så provade jag lite av varje. Det var roligt att testa på alla fina, nya maskiner och jag tänkte visa er lite hur det såg ut inne på Saint Iron här:

Jag började mitt pass i ett av de många squatracketena: Körde både stela marklyft för baksida lår och roddar för ryggen. Vikterna är inte att tala om, gick upp till 40 kg (10:or på båda sidor) men kändes ändå fint att köra igång kroppen. Satsade på fler reps och set på lägre vikter, ett annat välfungerande upplägg för volym ändå :) 15 reps x 5 set per muskelgrupp.

Sen gick jag vidare till lite mer överkroppsträning. Körde 6 set latsdrag med ett nytt underbart grepp gjort för händerna och fick väldigt bra kontakt, övre ryggen sviker mig aldrig och är min mest framträdande muskelgrupp.. vare sig jag vill eller inte ;) Därefter fortsatte jag med lats pulldown med detta coola grep för händerna:

Känns otroligt skönt att hålla i - tummen upp Niro!

Varvade överkroppen med lite ben: Körde både liggande legcurl i denna underbara maskin från Hammer Streingh - aldrig varit med om liknande kontakt! Blev helt blown away hur väl den träffade hamstrings i varje reps. Verkligen en favorit. Körde 6 set här.

Följde sedan upp med sittande leg extensions för framsida lår (benspark) ett ben i taget och upp-håll som jag älskar. 5 set (pratade med Jacob P i telefon samtidigt så ni förstår ungefär hur tungt det var haha) Satsade som sagt på fler reps och muskelkontakt än direkt styrkeutveckling. Följde även upp med ytterligare en maskin fast för baksida lår igen: Sittande leg curl som också gav bra träff måste jag säga. Oftast tycker jag att de sittande kan vara lite svåra att hitta helt rätt även vid stort engagemang och fokus men nu gick det fint! :)

Avslutningsvis körde jag ett superset armar tillsammans med Jonas. Vi varvade triceps pushdowns i cablecrossen med ett rakt handtag med biceps curls. Ni kan se detta set på min Insta Story (Fitnessjulia) i några timmar till för vi filmade det! :)

Jag känner mig nöjd och glad över att besöka ett gym och att det blev en bra start på Niros FINA gym dessutom - plus som sagt. Har i ärlighetens namn redan träningsvärk i lats och ben varpå jag gissar att kroppen ändå blev rätt chockad trots att jag tog det lugnt. Vi var dock där i två timmar så förstår att det blev en del påfrestning när man inte tränat på en vecka.

NÖJD TJEJ!


Gillar

Kommentarer

tildabexell
tildabexell,
Kul att du är bättre nu!nouw.com/tildabexell
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229