Hälsa, tänkvärt

Fitnessjulia: Min nya riktning 2017

Hej bästa ni!

Först och främst; Vad tycker ni om min nya design? Jag personligen klappar händerna över mer vitt och en ljusare blogg. Behövde ändra om här kände jag! En liten smygstart på det nya året lagom till att det strax slår om till december.

Jag är nämligen sugen på nytt - och i behov av det också. Det har minst sagt varit ett händelserikt år för mig 2016. Många, många jobb inom fitnessvärlden med event, mässor, fotograferingar, filmer, möten och diverse marknadsföringsjobb. Samtidigt har det varit minst lika mycket på universitetet hemma i Göteborg. Den spontana känslan är att jag behöver sopa rent banan lite och skapa mig en mer strukturerad riktning, en riktning som inte spretar ut allt för mycket.

Det har blivit så att jag erhållit flera roller i dagsläget;
Jag är Julia Eliasson.
Jag är mitt alias, fitnessprofilen Fitnessjulia
Och på senare tid är jag även min professionella roll Dietist-Julia.

- En roll jag kommit att trävas oerhört bra med faktiskt.

Precis som presentationen vid sidan om alla blogginlägg säger har jag nu drivit denna blogg i över 5 år. Ibland vill jag nästan radera hela arkivet och starta om på nytt eftersom jag idag som 21-åring inte ens står för hälften av det jag tyckte då som 15-16-åring. Men å andra sidan är det värdefullt att ha kvar för att gå tillbaka. Läsa om mina drömmar och ambitioner. Alla har en historia och min blogg beskriver faktiskt hur min resa började och vart den tagit mig idag. Det är en helt naturlig gång att växa ur sina gamla ideologier och istället inta en mer mogen fas. Man växer upp - så är det bara - och detsamma gäller ju även flera av mina följare, eller hur? ;)

Som sagt; det är en logisk process att bloggen växer, mognar och utvecklas i takt med att VI runt om gör det. Snart är det därför dags att ta ytterligare ett kliv ut i vuxenvärlden, bloggen och jag är redo för det.

Nästa år, 2017, kommer jag ta min kandidatexamen och med andra ord vara en färdigutbildad dietist. Med den titeln följer vissa ansvar och jag är mer än villig att ta mig an dessa och rätta mig efter våra styrdokument. Jag älskar min utbildning och känner av hela mitt hjärta att dietistyrket är 100% rätt för mig. Ännu har jag inte bestämt mig för om jag vill jobba kliniskt på sjukhus eller privat, eller rikta mig mot företag. Det återstår att se. Dessutom funderar jag starkt på att fortsätta läsa mer och fördjupa min kunskap ytterligare efter dessa 3 år på universitetet.

Att vara dietist innebär att man har en enorm kunskap om kosten och livsstilens påverkan på kroppen, hälsan och sjukdomsförlopp, men också hur man med hjälp av nutritionsåtgärder kan förändra och förbättra aktuella situationer och problem. Jag är stolt över det jag kan och det som en legitimation (skyddad titel) innebär...

Från och med nästa år kommer jag alltså ta bloggen ytterligare ett steg i en mer mogen riktning. Det kommer läggas ännu större fokus på hälsosamma matvanor, relationen mellan "kost och träning" och hur man hittar hållbarheten i en sund livsstil. Jag kommer dessutom förbättra kvalitén på bloggen ytterligare genom att införskaffa en ny kamera, varav bilder och uppladdningar kommer hålla högre status.

Jag trivs bra med att utrycka mig skriftligt men jag känner samtidigt att man får sagt och beskrivet mycket annat med hjälp av rörliga dokument. Många följer redan min youtube-kanal (Julia Eliasson) i väntan på uppdateringar där vilket jag personligen känner motiverande för att komma igång! Tack för allt stöd ni ger mig. Målet att kickstarta min youtube-kanal 2017.

Over all blir det mer fokus på mig, min träning, min mat och en hel del tips om hur man finner balansen mellan kroppsideal och goda vanor från min synvinkel. Jag kommer fortsätta blogga om mitt liv naturligtvis men även blanda in mer professionella åsikter som dietist eftersom jag verkligen trivs i den rollen.

Eventuellt blir uppdateringen något annorlunda från hur den är idag. Jag har generellt en väldigt hög inläggsfrekvens med ca 4-5 inlägg per dag vilket tar ganska mycket tid. Under 2017 kan detta komma att ändras för att innehållet ska hålla högre kvalité.

Som ni vet jobbar jag inte heltid med varken bloggen, instagram, snapchat eller youtube men målet är att kunna kombinera dessa tillsammans och där med tillfredsställa alla er följare ;) Däremot studerar jag ju 100% vilket tar tid men jag gör så gott jag kan för att balansera alla delarna.

Hittills har jag fått det att fungera med mina olika roller, men desto fler som följer mig på de olika kanalerna desto större press känner jag på att leverera en viss standard. Detsamma gäller min utbildning; det är stor skillnad på att gå i 8:an och blogga - till att studera naturvetenskap på gymnasiet - till att slutligen studera fulltid på universitet. Kraven från skolan ökar också samtidigt.

Men finns det passion och glöd orkar man leverera. Jag har höga ambitioner och eftersom jag faktiskt är lite av en nörd (som säkert redan framgått, stolt studerande tjej här som verkligen propagerar för skolan) känner jag stort självförtroende i min blivande yrkesroll. Tack vare mitt genuina intresse för biologi, kemi, psykologi, humanfysiologi och samtalstekniker VET jag att jag med rätt verktyg kan bli en bra dietist, ingen jante här inte, men det kommer också krävas mycket engagemang från min sida.

Så som jag känner idag gällande den uppdaterade riktningen på bloggen är att den är helt rätt.

Fokusområdet känns både rätt i tiden och rätt i mitt hjärta. Det innebär inte att jag kommer sluta att skriva om min fot i fitnessvärlden men jag kommer successivt lägga tungvikten på hälsan. Det är budskap om välmående för både kropp och själ som jag verkligen vill stå bakom och något jag mer än gärna vill hjälpa andra att motiveras till.

Att fungera som förebild kan vara riktigt tungt om man inte riktigt står bakom det till fullo - men att vara förebild inom ett område som man verkligen brinner för än bara härligt. När man hittar ett brinnande intresse som kan bidra till flera timmars engagerade diskussioner vet man att man hittat rätt. När det man gör GER energi, inte tar.

Jag hoppas att ni känner er sugna på att även nästa år fortsätta följa min resa - men kanske inte "Mot Fitnesskroppen" som denna bloggen handlat om tidigare sedan 2011, för nu har jag hittat den. Jag har följt resan mot Fitnesskroppen och lyckats skapa den. Vad händer sedan? Hur behåller man goda vanor och hur får man kroppsidealen att gå ihop med ett sunt liv?

- Detta och mycket mer kommer bloggen att handla om nästa år, med komplettering av en ny kamera! Jag känner mig i alla fall riktigt taggad och sugen på att dela med mig av mina tankar, åsikter och kunskap.

Stay Motivated med en enormt stor dos av GIRLPOWER!

Gillar

Kommentarer

Lina
Lina,
Åh va spännande! och det är så kul att följa dig Julia, och nu mot nya äventyr 😊 du är en stor förebild å motivation 😊😘❤️ Älskar din nya layout btw 😍😍😍
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Roligt att du tycker det Lina 😃 Många kramar till dig <3 nouw.com/fitnessjulia
Johanna
Johanna,
Åh vilket fint och bra inlägg Julia!! Du är riktigt bra på att uttrycka dig i skrift, och det är sånna här ord som påminner mig om att du är min förebild!! GIRLPOWER älskar det!! Du är grym!! Det kommer att bli kul och lära mig mycket nytt att följa dig 2017 eftersom att du är så inspirerande 😊
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack snälla Johanna! Blir väldigt glad över din kommentar och varm inombords, det är precis detta jag vill åstadkomma med detta inlägg.. att återigen skriva ord med mer tyngd som verkligen inspirerar människor och läsare. Kram till dig nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229