Träning i samarbete med gymgrossisten

Fitnessjulia: Min första Crossfit-upplevelse

Hej fighters!

Idag fick vi möjligheten att prova på träningsformen Crossfit tillsammans med Box-ägaren Anna Fernette på Crossfit Lerum. Detta är något jag gått och små-drömt om länge men aldrig vågat testa eller tagit mig tiden att faktiskt köra. Nu under 2016 har min träning bestått mer och mer av styrkelyft kombinerat med lite ytterligare häng och släng i ribbor mm för att träna hela kroppen.. tillfället att ge sig på en träningsform som Crossfit ligger alltså perfekt i tiden för oss ;)

I inlägget innan kan ni se hur den fräcka boxen ser ut.

När vi kom till boxen började vi först prata om olika upplägg, vad vi ville satsa på idag osv. Vi kände att vi ville mixa lite styrka med lite mer gymnastiska övningar så det blev dagens tema innan den avslutande WODen. Som uppvärmning sprang vi 400 m (Kändes faktiskt enkelt, min kondition är bättre än jag trodde!) och sedan började vi öva lite frivändningar, clean and Jerk och pushpressar.

Efter en detaljerat och informativ genomgång började vi öva om och om igen med enbart stången tills vi slutligen fick så pass kläm på det att man kunde sätta på lite vikter. Idag handlade inte passet om att maximera vikterna utan att lära sig! Vi körde med 2.5-kg viktplattor på varje sida, men som ni ser är de ändå tacksamt stora och bra att lyfta med :D

Magnesium på händerna också för bättre grepp... här mesas det inte ;) Magnesium kan ni läsa mer om / köpa för 26 kr HÄR- räcker hur länge som helst och gör under för att få ett fastare grepp utan att använda remmar.

Såhär kunde det se ut när jag körde Clean and Jerk:

Efter att vi lagt nästan en timme på teknik och utförande på styrkemomenten fortsatte vi med mer gymnastiska övningar. Vi övade på Kipping, Butterfly-pullups samt headstand och handstand pushups:

Här blir Linn Instruerad av Anna i Kipping-rörelsern De snygga tightsen som dessutom framhäver hennes kurvor ordentligt bra hittar ni för bara 499 kr HÄR - Hon har storlek S.

Här övar jag på Butterfly-pullups... det gick faktiskt riktigt bra i början men jag blev mer och mer trött med tiden sen haha ;) Min sporttopp hittar ni för 249 kr HÄR- Riktigt tight och bra passform! Jag har storlek S.

Vi körde ganska många set här och tekniktränade -riktigt roligt är det ju :D Dock tyckte inte mina händer att det var lika nice som mig att hänga och slänga sådär... titta vad som hände; Men äsch, man är väl hardcore eller? haha ;)

ps. Just nu kan man faktiskt få BÅDE SPORTTOPP OCH TIGHTS i ett paketpris för bara 599 kr (=20% rabatt) via erbjudandet HÄR - Då kan man enkelt mixa och matcha sin outfit själv :)


Avslutningsvis på vår teknikinstruktion fick vi öva på både Head-stand och Hand-stand pushups. Linn utklassade mig totalt i detta och klarade av pushupsen bra. Jag själv har lite problem med stela axlar och hade svårt att komma bak ordentligt med rumpan mot väggen... men med lite hjälp från Anna lyckades jag efter många försök tillslut få till en vinkel som jag kunde stå i själv. Detta var FÖRSTA gången jag stod på händer i mitt liv! :o Men nu kan jag det med, känns grymt kul ;)

- Perfekt med hög midja på tightsen när man tränar!

Efter ca 1.5 timmes tränande på tekniken beslöt vi oss att para ihop oss kille-tjej och avsluta dagen med en intensiv WOD - MIN FÖRSTA NÅGONSIN! Om jag skall vara helt ärlig var jag allt lite smånervös innan klockan startade hehe...

Precis som tavlan säger började vi först på roddmaskinen, sedan direkt vidare till frivändningar, följt av Wall Balls (en boll skall kastas upp över ett rött sträck och fångas i en knäböj typ), sedan Kettlebell-swings följt av Goubletsquats med samma kettlebell och avslutande burpees innan löprundan.

Allting fick man dela på 2 och köra hälften var, den vilan man fick var när den andre körde ;) Flåsigt, pulshöjande, utmanande men framförallt galet ROLIGT! Älskade verkligen att ta ut mig så på riktigt och fullkomligt träna igenom hela min kropp.'

De avslutande 800 meterslöpningen kändes typ inte ens jobbig efteråt jämfört med kraftansträningen under WODen- men efteråt kände jag hur törstig, trött och varm jag var - fylld med endorfiner.

​Innan vi la oss i solen för att äta slängde vi oss i vattnet precis utan för boxen vilket absolut var absolut bästa tänkbara avslut. Jag är så oerhört nöjd och glad över denna dag och crossfit är definitivt något jag kommer köra igen :D 

Gillar

Kommentarer

Paola
Paola ,
Woaw! Så roligt jobbigt och givande denna träningsform verkar 😀💪💪
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
verkligen mamma, du hade nog gillat det 😃 puss nouw.com/fitnessjulia
Junitjej
Junitjej,
Grymt bra jobbat av dig!!www.junitjejen.se
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
tack snälla 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229