Träning, Fitness

Fitnessjulia: Coachad av Jonas

Trodde ni att det räckte med löpningen i morse? Isåfall trodde ni fel hehe. Denna brutta hade oväntat mycket energi i kroppen idag och ett stort driv till träningen. Kanske är det vädret som gör det, kanske är det mitt umgänge denna helg (familjen är bäst, ingen protest) Oavsett anledning jag längtade verkligen efter att få röra mig och använda min kropp och min styrka. I min kropp finns kraft, ett knippe energi helt enkelt.

Ikväll är ju planen givetvis att bänka oss framför mello och kolla min underbara kusin Olivia tävla med sin låt Never Learn, är redan nervös, men innan dess finns både plats med fys, mys och middagsförberedelser tillsammans.

Jag och Jonas promenerade i solen till gymmet vid fyra-tiden för ett benpass. Jonas å andra sidan skulle inte gymma idag men istället fylla en väldigt viktigt funktion: Nämligen coacha mig! Otroligt roligt för min del, och lärorikt. Dessutom effektivt eftersom träningen tenderar att bli något mer ansträngande med någon som står över en och pushar, bestämmer antal reps, set och övningar.

Ben och rumpa på schemat efter en morgon med löpning och promenad.. kan tyckas mycket begärt men blev ett grymt bra pass! Läs om det nedan ;)

- ​leker lite med ljuset hehe ;) Tycker allt att mina muskel-curvor börjar bli bättre och bättre hela tiden!

​Vi började passet med ett superset. Varvade framsida lår i leg extension med liggande lårcurl för baksida lår. Upplägget var att de första seten innehåll 20 reps och lägre vikt. Andra och tredje varvet 15 reps och högre vikt. Sedan fjärde och femte varvet 12 reps på ännu högre vikt och avslutningsvis 8 tunga reps per övning med 30 sek vila mellan och sedan ytterligare 8 reps i stöten. PUUH: men kul var det!

Därefter gick vi vidare till stela marklyft med stången: Körde 12:or med stigande vikter. Började på 40 kg, sedan 50, sedan 60 och avslutningsvis två tunga 8:or på hela 70 kg i stela mark.. nytt rekord där! Är sjukt glad över mitt personbästa och Jonas filmade också så kanske kan lägga ut det på insta :D

Därefter körde vi zumo-squats i smithmaskinen. Tricket är att inte ställa fötterna för långt fram även om många sagt det innan.. utan låtsas typ att det är en vanlig zumo-böj med fri stång för att verkningsgraden från stången skall gå genom rumpan istället för bakom. Körde med två 25-plattor på stången och 10:or x 4 set. Kontrollerat ner och explosivt upp.

Fjärde (eller femte kanske) övningen var hip-thrusters i smithmaskinen. Körde liggandes mot en bänk med stången över mig och reppade 10 reps x 5 set. Se till att ha räta vinklar! Avslutningsvis körde vi även kickbacks i maskin för att isolera rumpan lite ytterligare. Körde 12 reps x 3 set per ben utan vila mellan, bara byta ben och fortsätta. Tricket är en mini-paus i översta läget för att spänna till lite extra och sedan kontrollerat ner.

SJUKT TRÖTT OCH NÖJD EFTERÅT! Verkligen tacksam för Jonas hjälp och satsat pengar på att detta kommer kännas i morgon ;)Gillar

Kommentarer

tildabexell
tildabexell,
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Julia
Julia,

Härligt!! Körde också slut på benen idag 😉 Och gud vad bra hon var i mello, tråkigt att hon inte gick direkt till final men nu håller i tummarna att hon tar den platsen nästa helg 😊 kram!

Fitnessjulia
Fitnessjulia,
grymt julia 😃 ja visst var hon! håller alla tummar 😃nouw.com/fitnessjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229