Eufori över mina marklyft!

Hej fighters!

Det känns nästan lite pinsamt att erkänna det.. Men jag var nästan nervös nu inför passet idag. Det var riktigt länge sedan jag körde marklyft (som jag har älskat oerhört djupt och använt lite som terapi) och därför betyder det mycket för mig att klara av lyften. Jag ville verkligen inte komma tillbaka och upptäcka att jag tappat massa i styrka och teknik för det hade gjort mig ganska sorgsen.

Därför började jag väldigt försiktigt. Satte mig metodiskt och stretchade innan. Gick in i rätt mental sinnesstämning som jag älskar att marklyft kan ta fram i mig. Började försiktigt att känna på vikterna med två 20-kg vikter bara. Vilken känsla.

Kroppen svarade direkt och vinklarna inföll sig helt naturligt. Det var verkligen magiskt! Förhoppningsvis lyckas jag få magin att läcka ut från mina ord, genom skärmen som ni läser på och in till er.

Jag är så oerhört tacksam över responsen. Kroppen var lycka nöjd som mitt huvud över att det blev marklyft, ett oerhört kärt återseende med andra ord;)

Bäst att börja försiktigt för att hitta tillbaka och inte sätta allt för höga krav på sig själv eftersom det kan ta död på det roliga.

Jag kände mig väldigt stark och uthållig idag med bra teknik och vinklar som föll sig helt naturligt :D

Körde två set x 8 reps på 60 kg följt av två set x 8 reps på 70 kg. Det kändes väldigt bra och stabilt varav jag snabbt klev upp på 80-kg då även mina gula remmar åker på för ökat grepp, vill inte behöva tappa vikten på grund av klena händer. (Bälte tar jag till vid >90 kg)

Jag beslutade mig för ett arbetsset på 80 kg för att inte dra mig för långt idag. Det känns bättre att successivt stegra mina tunga volymer :)

Totalt innebar mitt arbetsset 6 reps x 5 set på 80 kg (totalt 30 reps) och det kändes oerhört bra! Hela jag sprudlar av glädje nu :D

Så grym känsla att verkligen vara tillbaka! Efter ca en timmes marklyft (50 min tror jag) fortsatte jag med ytterligare två övningar för rygg. Det blev sittande roddar med dropset följt av latsdrag. Båda övningarna innefattade 12 reps x 4 set :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229