tänkvärt

Eget ansvar

Något jag känner starkt med just denna satsningen mot BikiniFitness-scenen är att det helt och hållet vilar på mina axlar. Jag tycker att det ska bli otroligt kul att tävla - men det finns också mycket annat som är viktigt och roligt i mitt liv. Satsningen får inte under några som helst omständigheter påverka vare sig mitt privatliv eller prestation i skolan och det är faktiskt upp till mig att se till att det inte händer.

Det handlar om ansvar. I våras när jag upptäckte att mina personliga resurser inte längre räckte till att balansera plugg, extrajobb, event, plåtningar, blogg, gym och tävling tog jag mitt ansvar och avslutade satsningen mot scen efter 9 veckors dietande. Det var helt rätt då.

Att iNTE avbryta denna gång - eller att faktiskt satsa (eftersom jag inte direkt dietat) känns däremot helt rätt nu, så länge jag tar mitt ansvar, lyssnar på kroppen och ser på övriga betydelsefulla inslag i mitt liv. Jag har ett tydligt exempel att komma med från i morse:

Idag när jag vaknade var jag oerhört trött och seg. Träningsvärk överallt och ett par tunga ögonlock som bad mig att fortsätta sova. Framför mig låg en heldag på universitetet där vi började kl 09 och fortsatte till långt inpå eftermiddagen med obligatoriska moment. Efter lunch har jag till och med dubbelbokat 2 möten med 2 tandläkarstudenter efter varandra varav jag säkert kommer vara kvar till kl 18. Tillsammans med en av tandläkarna skall vi analysera salivprov och med den andre skall jag utveckla ett screening-verktyg som vi sedan skall använda på patienter inom vården. JAG ORKAR INTE - första känslan och tanken.

Eftersom det är obligatoriskt i eftermiddag måste jag gå, men förmiddagen är frivillig. Jag läste igenom ämnet och insåg att jag 1) redan kan mycket om nutrition gällande barn eftersom jag haft alla mina tidigare praktiker på barn- och ungdomsmottagningen. 2) OM jag bestämmer mig för att stanna kvar i sängen måste jag ta mitt ansvar och plugga hemifrån.

-vad gör jag? Jo ger mig själv en extra timme sömn innan jag kliver upp, då jag sätter mig vid köksbordet och bränner av 2 timmars intensivt studerande. Jag genomför precis allt som jag annars hade gjort i skolan, precis som jag lovade mig själv när alarmet ringde. Detta är att ta sitt ansvar tycker jag.

Jag lyssnade BÅDE på kroppen efter omständigheter som jag själv skapat MEN lät inte skolan hamna i kläm. GIRLPOWER

​Jag var trött och jag behövde mer vila för att orka prestera i eftermiddag - men tekniskt sett missade jag ingen föreläsning eftersom jag följde den hemifrån och tog anteckningar. -  Precis detta hoppades jag att klara av under tävlingssatsningen när jag gav mig in i den, och det måste jag också för att kunna göra båda samtidigt.

Livet är fullt av viktiga moment och aktiviteter. Låt inte bara en aktivitet ta över på bekostnad av det andra man finner viktigt. Det är en balansgång mellan välmående, prestation och egen förmåga. 

Ta hand om er själva och klappa er på axeln lite extra för allt ni klarar av! KRAMIS 

​Förresten, DÖ-älskar de nya topparna som jag fått hem från Gymshark.. de heter "The Empower Vest" (gymmade i den i går, har den i svart och ljusgrå, se instagram) och "The Switch Back Vest" (bild ovan) som också finns i svart och ljusgrå. Jag har dem i storlek S :) sjukt snygga! 

- Ännu ett tips för att få allt att fungera: Var förberedd. Anledningen till att jag har träningskläder på mig till skolan och även en förebredd väska med både remmar (länk), Nya EAA (!) (länk), citrulline (länk) och faktiskt 1 skopa lean protein blåbär-hallon (länk) + matlådor är för att jag ska direkt vidare till gymmet efter den långa eftermiddagen tillsammans med tandläkarna. Förberedelser ÄR A och O ... på riktigt ;) 

  • tänkvärt
  • 3 076 visningar

Gillar

Kommentarer

elin
elin,
o på tal om att klappa sig på axeln... vad fina axlar du fått!! det här ska nog gå bra serru... 😊
Fitnessjulia
Fitnessjulia,
Tack snälla du, uppskattar det verkligen 😃 typ bästa jag kunde få höra just nu!nouw.com/fitnessjulia
Nikita
Nikita,
Hej!

Kika gärna in på mitt inlägg där jag pratar om att man ska lyssna på sig själv, att alla är olika och att man bör hitta sig egen balans, träningsform och diet. Kram på dig

Direktlänk: http://nikitalindblad.isilife.se/2016/09/06/do-your-thing-girl/
www.nikitalindblad.isilife.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229